(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

12 ימים של טרקים ברומניה

טיילנו 6 חבר'ה דתיים בסביבות גיל 19, בעלי כושר ממוצע לטיול במשך 12 ימים בחודשים יולי- אוגוסט, עיקר הטיול שלנו היה טרקים באיזור Fagaras, Bucegi mountains, Piatra Cruiuli, Retezat

תאריך הטיולJuly 2018
משך הטיול12 ימים
עונה מומלצתקיץ

קצת מידע כללי

רומניה היא מדינה מצויינת לתרמילאים ואפשר למצוא מגוון טרקים שיכולים להתאים לטיולים בין ימים בודדים לחודש, יש בה גיוון בתוואי השטח והנוף באזורים שונים דבר המקנה לה יתרון לדוג' תוכלו לטייל באזורים בעלי נוף הררי ומסולע לעומת אזורים אחרים שבהם הנוף הוא ירוק ומלא באגמים יפים.

בנוסף רומניה אינה ארץ יקרה, לנו הטיול עלה קצת פחות מ3000 שקלים לאדם כולל טיסות.


ניווט בטרקים:

ישנן אפליקציות מעולות לתכנון וניווט במהלך הטרקים בשם munti nustri ו maps.me הן מאפשרות ניווט offline וכוללות מפות של כמעט כל האיזורים ברומניה (המפות שנמכרות ברומניה הן בדיוק אותן מפות כמו ב munti nustri)
סימון השבילים מצויין (מחולק לפי צורות וצבעים).
לרוב, בכל הדרכים יש שילוט המסמן על זמני הגעה משוערים שלרוב הם מדייקים.

התניידות:

אחד מהיתרונות הנוספים של רומניה שניתן להתנייד בה בקלות גם אם אין לכם רכב, מגוון רחב של אוטובוסים(אתר של אוטובוסים www.autogari.ro), הרכבות מגיעות לכל מקום ומוניות הן עסק די זול (חשוב לבקש מהנהג לשלם לפי מונה. לא להסכים אחרת. התעריף אמור להיות בין 1.5-2 ליי לקילומטר בנסיעה עירונית)

מזג האוויר:

בשבועיים שבהם תכננו להגיע התחזית הראתה שגשום לגמרי ומלא בסופות רעמים אך למעשה כמעט ולא נתקלנו בגשמים (גם בהרים).
לכן לא תמיד התחזיות צודקות ואפשר לנסות לברר עם אנשים מקומיים שהם בדר"כ יודעים מה יהיה. בכ"מ, כדאי ורצוי להיזהר ויש טרקים שאותם מסוכן לעשות אפילו כאשר יש חשש קטן לגשם (למשל כשיש הליכה על סכין ההר, יתדות וסולמות וכו').

לינה:

לרוב לינה בדירות בערים אינה בעיה וניתן להזמין בBooking די קרוב למועד שאתם רוצים.
לעומת זאת אם אתם נמצאים בטרקים ורוצים לישון בקבאנות מומלץ לסגור איתם כמה ימים לפני ההגעה.

דבר נוסף- למרות שכל השמועות מספרות שיש דובים ברומניה אנחנו לא נתקלנו, לעומת זאת בכלבים של רועי צאן נתקלנו. כדאי וצריך מאוד להיזהר ולנסות להימנע ממצבים כאלה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום ראשון - נחיתה

סגרנו מראש בBooking חדר במלון Elizhu hotel - כ60 ליי לאדם בחדר של שלושה, המלון נמצא ליד תחנת הרכבת (מיקום די נוח לקראת היציאה למחרת). נחתנו בבוקרשט בלילה ומשם לקחנו מונית משדה התעופה. לאחר נסיעה של כ40 דק' הגענו למלון.

יום שני - יום 1 בהרי הבוצ'ץ - מסינאיה לCota 2000 ומשם לCabana Omu (גובה 2507 מטר)

קמנו מוקדם בבוקר ולקחנו רכבת לסינאיה עם כרטיסים שקנינו מראש והדפסנו (אחרי שמדפיסים אין צורך לעבור שם בדלפק, פשוט עולים לרכבת וכרטיסן כבר יבדוק אתכם).
בתחנת הרכבת בסינאיה יש מקום לשמירת חפצים (10 ליי ליום לתיק) ושם השארנו חלק מהציוד לפני תחילת הטרק (החדר פתוח מ7:00-19:00)
בסיניאיה המרנו כסף, קנינו סים וגז (את הגז ניתן למצוא בחנות ירקות ברחוב Strada Piața Unirii, יש לציין שיש רק מיכל גז ניקוב!)

מסינאיה לקחנו רכבל לCOTA 2000 והתחלנו את המסלול עם סימון צהוב לכיוון Cabana Omu (ניתן לקצר ולקחת את הרכבל שיוצא מBusteni)
רוב המסלול יחסית פשוט, בדרך עוברים בתחנת רכבל Babele שם יש אפשרות ואף רצוי למלא מים, לקראת הסוף יש עלייה יותר תלולה אך לא ארוכה מדי.
הזמנו מקום לפני הטיול לקבאנה ושם ישנים בסוג של dorms.

שימו לב! אין אפשרות למלא מים בCabana Omu לכן צריך להצטייד בהתאם! (יש בתחנת רכבל של busteni באמצע הדרך אפשרות למלא)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום שלישי - יום 2 בהרי הבוצ'ץ - מcabana omu (כ2507 מטר) לBran (כ1000 מטר)

יצאנו בבוקר ליום שרובו ירידה (כ1500 מטר) - תחילתה בירידה תלולה עם כבלים ולאחר מכן הליכה שרובה בתוך יער.
ההליכה ביער אינה קשה מידי היערות שופעים עצים ופטריות (למי שיודע אילו מהם טובות למאכל מובטחת אחלה ארוחת ערב). לאחר שמסיימים את הקטע המיוער יש כשעה - שעה וחצי של הליכה בשביל עפר עד למרכז העיירה בראן.

במהלך המסלול פגשו אותנו שני אירועים לא צפויים-

הראשון - שני כלבים שהגנו על הצאן שלהם(ככה הם טענו) היו קרובים מאוד לתקוף אותנו, בסופו של דבר הצלחנו להתרחק מהאיזור של הצאן ולכן הם עזבו אותנו. בדיעבד אמרו לנו שהדרך הטובה להתמודד זה לא לברוח ואם הם מתקרבים לתקוף יש לשים תיקים לפני הגוף ולא להראות פחד(אולי להתנהג כמו דוב יכול לעזור).

השני- לקראת סוף המסלול (כשהתחלנו את שביל העפר לבראן) התחיל גשם חזק מאוד עם סופת רעמים, למזלנו הוא תפס אותנו שהיינו בגובה יחסית נמוך, בגבהים יותר מסוכן. מדריכים שהיו לידנו המליצו להכניס את המקלות לתיק (מסכנה שברק יפגע במתכת).

מבראן חזרנו לקחנו את התיקים מתחנת הרכבת בסינאיה ומשם נסענו לבראשוב לדירה Brasov's Gardens House שהזמנו דרך booking.

יום רביעי - פארק שבעת הסולמות

התחזית בהרים באותו יום הייתה גשומה ובנוסף רצינו יום שיהיה יחסית מנוחה ולכן החלטנו לנסוע לפארק שבעת הסולמות - פארק מומלץ ביותר!
לקחנו מונית ונסענו במשך כרבע שעה לכיוון הפארק, הגענו עד איפה שניתן להגיע ברכב ומשם יש כ40 דקות הליכה רגועה ומוצלת לצד נחל.

למעלה יש שתי אטרקציות מדהימות!

הראשונה מסלול שבעת הסולמות שעולה 10 ליי כניסה.
עולים בנקיק עם סולמות לצד מפלים - המסלול קצר, מעגלי ומתאים לכל הגילאים.

השנייה- מסלול של 21 אומגות שיורדות בחזרה את הדרך שעולים. התפעול עצמאי, לא לוותר על זה! המחיר הוא 40 ליי לאדם ובנוסף חייבים לקנות כפפות שעולות 7 ליי לזוג.

בדרך חזרה לבראשוב עצרנו בDecathlon (נמצא ממש על הדרך - כך שאם תכננתם בכל מקרה לעצור בDecathlon זה מצוין) שם קנינו בין השאר מיכל גז מתברג (שימו לב שמתאים לגזיה שלכם!)

יום חמישי - יום 1 בפיאטרה קריולי - מZarnesti (כ900 מטר) ל Cabana Curmtaura (כ1470 מטר)

יצאנו במונית מבראשוב לתחילת המסלול -Fantana lui Botorog (בין magura לzarnesti תגידו לנהג שאתם רוצים להגיע לפיאטרה קריולי והוא כבר ידע לאן להגיע) יש לציין שמלכתחילה רצינו לקחת אוטובוס מהתחנה המרכזית אך לצערנו פספסנו אותו. הנסיעה במונית עלתה כ120 ליי ומחיר האוטובוס הוא כ10 ליי לאדם.
בFantana lui Botorog יש סוג של מזרקה ומשם עולים בסימון צהוב עד לCabana Curmtaura, ההליכה החלה בעלייה די תלולה שלבסוף יחסית התמתנה, סך הכול הליכה של כ3 שעות.

הגענו לקאבנה, קבאנה יפיפייה עם נוף מדהים על הרי האזור, בקאבנה יש 2 אפשרויות לישון האחת בקבאנה עצמה והשנייה לישון באוהלים במקום מסודר שם אנחנו ישנו. מומלץ לבנות את האוהל ישר כשמגיעים בשביל לתפוס מקום טוב.

הלינה עולה 10 ליי באוהל ללילה, בנוסף לקחו מאיתנו תשלום של 5 ליי בכניסה למסלול.

יום שישי+שבת - יום 2 בפיאטרה קריולי - Cabana Curmtaura (כ1470 מטר) דרך פסגת Turnu (כ1911 מטר) חזרה לCabana Curmtaura וירידה לתחתית הפיאטרה קריולי

קמנו מוקדם, השארנו חלק מהציוד בקבאנה ויצאנו במסלול מעגלי שעובר דרך פסגת Turnu (ניתן לראות את המסלול במפה)
המסלול מאתגר וכולל קטעים של יתדות וחבלים אך לא קשה מדי.
הנוף מהפסגה עוצר נשימה!
הירידה מהפסגה לקאבנה קצת מחליקה ועוברת בשבילים עם דרדרת אבנים.
חזרנו לקאבנה ומשם המשכנו למטה לכביש ונסענו לבראשוב להתארגן לקראת שבת.

שבת:
תפילת ערבית התפללנו בבית הכנסת (שהיה סגור בערב אז עשינו מניין בחוץ)
בשבת התפללנו תפילת שחרית בבית הכנסת יחד עם הקהילה המקומית ועוד המון ישראלים שהיו בבראשוב. בנוסף ישנו קידוש ללא עלות לאחר התפילה במסעדה הכשרה שליד הבית כנסת (ניתן להזמין דרכם אוכל לשבת).

יום ראשון - טיול יום בפאגראש (אגם Balea) ונסיעה לRetezat

קנינו כרטיס לאוטובוס שיוצא לעיירה פאגראש מהתחנה המרכזית, מהעיירה רצינו לקחת אוטובוס לתחילת כביש הטרנספאגראשן אך לא הסתדר לנו מבחינת הזמנים ולכן לקחנו מונית.

סיכמנו עם המונית שתיקח אותנו עד לBalea Lake ובפועל בגלל עומס מטורף של רכבים ירדנו באמצע הטרנספאגראשן (בBalea Cascade) ולקחנו את הרכבל למעלה- עד לאגם balea , עלה לנו 30 ליי לאחד, הרכבל הוא פתרון מצוין למצב שבו יש פקקים בעלייה, כמו שהיה לנו.
Balea Lake הוא אחד האגמים היפים ביותר שנתקלנו בהם ברומניה, וכנראה זה מה שגורם לו להיות כל כך פופלרי ומתוייר, במקום יש דוכני אוכל ומזכרות, מסעדות וקבאנות.
האגם יכול להוות נקודה טובה להתחלת טרקים, לצערנו מבחינת קוצר הזמן שהיה לנו נאלצנו לעשות רק טיול יום.

באיזור האגם יש בקתה של salvamont (מעין פקחי טבע) ומהם ביקשנו להשאיר שם ציוד למשך כמה שעות עד שנסיים את המסלול.
התחלנו מסלול טיול קצר לאגם Capra - המסלול מתחיל בעלייה די תלולה ותחילתה נמצא ממש מאחורי הקאבנה המרכזית. העלייה עצמה לוקחת כ45 דקות, לאחר העלייה ישנה הליכה די קצרה של כ10 דקות עד לאגם. האגם יפייפה ונמצא בין מרחבי דשא ירוקים(ראינו שם קבוצה שעשתה שם קמפינג).

לאחר שסיימנו את המסלול ולקחנו את התיקים מהsalvamont התחלנו לקחת טרמפים מאגם Balea לכיוון Sibiu בשביל לנסוע לרטזאט נסיעה שסך הכל אמורה לקחת כ7 שעות (כולל עצירות).
מSibiu לקחנו רכבת לSimeria שם ישנו כמה שעות בתחנת רכבת (חוויה די מעניינת, התחנה עצמה די מוזנחת והאנשים שמסתובבים בה די מפוקפקים. אולם יש שם אנשי ביטחון, שבדיעבד גילנו שהם נמצאים שם כשהם יחד עם שוטרים העירו אותנו באמצע הלילה בשביל לבדוק שהכל בסדר ולבדוק לנו את הדרכונים)

יום שני- יום 1 בשמורת הרטזאט - מהעיירה Subcetate דרך העיירה Carnic(כ1040 מטר) ועד קבאנה Pietrele (כ1480 מטר)

לפנות בוקר לקחנו מתחנת הרכבת בSimeria רכבת לSubcetate, משם היה מישהו שהציע להסיע אותנו בתשלום (אין שם ככ מוניות או כל דבר אחר אז נכנסנו 6 אנשים עם מוצ'ילות ברכב קטן של 4) למקום שממנו נכנסים לשמורת הרטזאט- העיירה carnic.
כמה מילים על השמורה-
כנראה אחת משמורות הטבע הכי יפות באירופה, השמורה כוללת הרים, מפלים, נחלים, אגמים בצבעים שונים ויכול להיות בעונות מסויימות שלג, אין המון אנשים שמטיילים שם וגם אין כמעט קליטה. שילוב של דברים שהופכים את השמורה למיוחדת ממש!
למרות שהמקום יחסית מרוחק מבוקרשט ובראשוב לדעתנו השמורה שווה את הנסיעה. והתמונות יעידו בעד עצמן.
מCarnic ישנה עלייה מתונה עם סימון שבילים כחול עד לCabana Pietrele לאורך הדרך יש נחל ומפלים שמלווים את ההליכה ובחלק מסוים יש אפשרות לתצפית נחמדה על המפלים.
בcabana יש אתר קמפינג שם פתחנו אוהלים והחלטנו לנוח שם את שארית היום (אין הרבה מקומות טובים לאוהלים לכן מומלץ לתפוס מקום ישר כשמגיעים)
התכנון הראשוני שלנו היה לפתוח אוהלים באגם Bucura אך החלטנו להישאר באתר קמפינג בPietrele
ולעשות משם טיול כוכב בשמורה.
ניתן להשאיר את האוהלים באתר קמפינג(אנחנו השארנו גם ציוד -בגדים ואוכל בפנים).
באיזור הקאבנה צמוד לגשר יש מקום למלא מים, אין קליטה סלולרית באיזור הקאבנה אבל כשעולים להרים יש מעט קליטה של Vodaphone.

יום שלישי- יום 2 בשמורת הרטזאט - מCabana pietrele(כ1480 מטר) דרך Vf.Bucura I (כ2433 מטר) ירידה לאגם וחזרה לCabana pietrele במסלול מעגלי

יצאנו בבוקר מוקדם מהקאבנה עם סימון שבילים משולש כחול בעלייה מתונה עד לאגם stanisoara משם בעלייה יותר תלולה (באוכף צבע הסימון משנה לאדום) עם מעט שימוש בחבלי מתכת לVf.Bucura I.
מהפסגה ניתן לראות נוף מדהים לכל הכיוונים שכולל הרבה אגמים.

מהפסגה המשכנו עם סימון אדום לכיוון האגם בירידה עם מעט דרדרת אבנים, הגענו לאוכף עם פיצול שבילים(-חזרה לקאבנה,עלייה לVf Pelega וירידה לאגם) מכאן ירדנו כ20 דק' עם סימון כחול לאגם - אין איך לתאר אז ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן.
לאחר ארוחת צהריים עלינו בחזרה לפיצול שבילים והמשכנו לכיוון הקאבנה עם סימון כחול (בתחילה הירידה תלולה ולאחר מכן מתמתנת).

שימו לב- יש אפשרות לעשות מסלול קצת אחר ומVf.Bucura I לרדת לאגם דרך סימון שבילים צהוב ולראות בדרך המון אגמים קטנים ומהאגם לעלות לאוכף ומשם לקאבנה כמו שאנחנו עשינו)

יום רביעי- יום 3 בשמורת הרטזאט - מCabana pietrele(כ1480 מטר) דרך אגם Gales(כ1990 מטר) וחזרה לcarnic ומשם לתחנת רכבת Subcetate

גם ביום זה קמנו מוקדם בבוקר על מנת להספיק לרכבת ויצאנו עם סימון שבילים - משולש אדום בעלייה מתונה עד לאגם (קפוא ממש! אבל מדהים ושווה כניסה) ומשם עלייה יותר תלולה עד לאוכף (כ2253 מטר), אחרי הליכה של כעשרים דקות יש פנייה ימינה עם סימון של משולש צהוב חזרה לקאבנה.
גם כאן פגשנו בדרך כלבי רועים אבל מיד קראנו לרועה צאן והוא ליווה אותנו.

שימו לב שלקראת ההגעה לקאבנה -במפגש עם הנחל- יש פיצול שבילים ואפשר בקלות לטעות ולהמשיך עם משולש כחול צמוד לנחל אך צריך לעלות שמאלה בעלייה תלולה מאוד אך קצרה ואחרי כחצי שעה מגיעים לקאבנה.

מהקאבנה אספנו את הציוד והמשכנו בחזרה לCarnic שם ביקשנו מאחד הבעלים של הקאבנות להסיע אותנו חזרה לתחנת רכבת בSubcetate.

מהתחנה הזמנו כרטיסים לבוקרשט - כדאי מאוד להזמין מראש (יש רכבת בשעות הלילה המאוחרות).
לנו לא היה מקום והנסיעה ארכה כל הלילה (למעשה היה לנו 3.5 שעות של מקום ישיבה). יש אפשרות להזמין מקום גם בקרונות עם מיטות.

יום חמישי- יום אחרון! הגעה עם הרכבת מSubcetate לבוקרשט, יום בעיר.

הגענו בשעות הבוקר לתחנת רכבת בבוקרשט. השארנו את התיקים הגדולים בחדר לשמירת ציוד בתחנת רכבת(פתוח 24 שעות) -10 ליי לתיק ואחרי הצטיידות בסופר נסענו לפארק Youth Park להכין ארוחת בוקר.

מהפארק נסענו לעשות פיינטבול במקום בשם Academia de Paintball (בדיעבד היה עדיף ללכת לפארק יותר קרוב לפיינטבול) המחירים מצחיקים ועבור 170 כדורים משלמים 45 ליי. אנחנו הזמנו מהרגע להרגע.

משם נסענו להוסטל שתיאמנו בטלפון וביקשנו רק להתקלח לפני הטיסה (אחרי בערך 5 ימים ברטזאט שלא התקלחנו).
לאחר מכן נסענו לOld Town להסתובב קצת ולקנות מזכרות ומשם לשדה תעופה עם עצירה בDecathlon.
וחוזרים לארץ..
בסוף, אין כמו הארץ שלנו!

אם יש שאלות, מוזמנים לשלוח לdvirby@gmail.com

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )