תאריך הטיול | June 2012 |
---|---|
משך הטיול | 3 ימים |
עונה מומלצת | אוגוסט - אוקטובר |
הזמנת הטיול: יש עשרות רבות של חברות בקניה שמתמחות בטיולי ספארי, בהתאמה לכל כיס ותקציב שקיימים. אני ממליץ לבחור לפי המלצות של חברים, אתרים שונים וכו'. המחיר ברוב המוחלט של החברות כולל נסיעות לספארי, 3 ארוחות ביום, לינה, דמי כניסה לשמורה וכמובן את ההדרכה והנסיעה בשמורה עצמה (הספארי). הכי פשוט זה להרים טלפון לחברה שדרכה מזמינים ולדבר עם המדריכים, תאום הציפיות לקראת הספארי לגבי תנאי לינה, אוכל, סוג הרכב בו תשתמשו, שעות בשמורה, החברים הנוספים בקבוצה חשוב מאד ויכול לשדרג את החוויה בצורה משמעותית.
מאיפה להגיע: אנחנו יצאנו לספארי מניירובי וחזרנו לניירובי (כ 4 וחצי שעות נסיעה לכל כיוון) אך ניתן להגיע לכל מקום אחר בדרך (כמעט כל החברות יוצאות מניירובי) ולתפוס את הואן של הטיול משם – כל זאת בהתאם למה שמתאמים עם החברה שלכם.
לינה: יש שלל אפשרויות לינה שונות בספארי. הפרועים מבינכם יכולים לישון באוהלים בתוך השמורה ולהתנייד ממקום למקום ברגל, אך הדבר מצריך ליווי של ריינג'ר חמוש ובאופן כללי אינו מומלץ מכיוון שכך עוברים ממקום למקום יותר לאט והסיכוי לראות חיות פוחת. אנחנו ישנו במתחם אוהלים, בכל אוהל יש כיור, מקלחת ומים חמים. יש בנוסף אפשרויות דיור יוקרתיות יותר אך המחיר עולה בהתאם.
מחיר: טווח המחירים משתנה מאד בהתאם לרמת הדברים שתקבלו. אך עם זאת חשוב לזכור ש 24 שעות בשמורה עולות כ 80$ מחיר שאותו לא ניתן לשנות. לכן קחו זאת בחשבון – המחיר שהחברה תיתן לכם יכלול תמיד את מחיר הכניסה לשמורה.
מתי לבוא: קניה יושבות ממש על קו המשווה לכן מנעד הטמפרטורות לאורך השנה כמעט ואני משתנה (בין 15-25 מעלות). טיולים יש לספארי יש לאורך כל השנה – גם בעונות הגשומות. עם זאת הזמן הטוב ביותר לבקר בספארי הוא בין אוגוסט לספטמבר, בעונה זו מתרחשת הנדידה הגדולה, עדרים של מיליוני חיות נודדים בעקבות שטחי המרעה שלהם ובעונה זו ניתן לראות חיות במספרים עצומים.
יצאנו מניירובי על הבוקר כאשר לפנינו נסיעה די ארוכה עד לשמורה. במהלך היציאה מניירובי ניתן לראות את השכונות השונות של העיר ולהכיר (תלוי במדריך) את אורך החיים של המקומיים. לאחר כשעה וחצי של נסיעה מגיעים לנקודת תצפית יפה אשר ממנה ניתן לראות את השבר הסורי אפריקאי. אם הצלחתם להגיע ואין הרבה ערפל אתם ברי מזל – כמעט תמיד האזור מכוסה לחלוטין. משם ממשיכים בנסיעה לשמורה - כדאי להסתכל לצדדים ניתן לעיתים לראות עדרי זברות וג'ירפות משוטטים בצידי הכביש – בשלב זה (אם זו התחלת הטיול שלכם) זו עדיין תראה לכם כאטרקציה גדולה . את השעה וחצי האחרונות של הנסיעה נבלה על דרך עפר קופצנית עד אשר נגיעה לשמורה. בשלב זה נכנסים לאוהלים השונים. אוהלים בגדלים משתנים – לפי הקבוצה ובכל אוהל יש כיור מקלחת ושרותים. האוהלים מאד נוחים ומרווחים – לפחות איפה שאנחנו היינו. לאחר הפסקה קצרה יוצאים לספארי אחר צהריים. בכניסה לשמורה ינסו למכור לכם תכשיטים ומזכרות – זה מאד יקר שם כדאי במקום אחר. הספארי עצמו מתנהל בנסיעה איטית ברחבי השבילים של השמורה. כאשר גג הרכב פתוח. המדריך מסתכל כל הזמן לצדדים ומחפש חיות. טיפ שלי – אל תתעצלו ותחפשו גם אתם, ככה גם תגלו יותר חיות וגם אין כמו ההרגשה לזהות אריה מתהלך ככה סתם בשטח. שמורת המסאי מרה ידועה במגוון החיות הרחב שיש בה, בניגוד לשמורות אחרות ניתן לראות בה את כלל החיות אשר באפריקה ביניהן ה BIG 5 (אריה, נמר, קרנף, באפלו, פיל) אשר נחשבות לשוות ביותר, למרות שקרנפים ונמרים קשה מאד לאתר מכיוון שיש מעטים מהם. לעומת זאת הסיכוי לראות אריות בשמורה הוא מעל 100%. ביום הראשון הספקנו להיות כשעתיים וחצי – שלוש שעות בשמורה וראינו זברות, ג'ירפות, אנטילופות מכלל סוגים, צ'יטה, לביאות ונמר. הנוף בשמורה הוא ממש כמו סוואנה אפריקאית עם זאת בעונות רבות מהשנה השטח כולו ירוק ולא צהוב כמו בסרטים, מישורים גדולים וליצדם גבעות משתלפות שיכולות להגיע עד לגובה של כ 100-150 מטר. לאחר סיום הספארי, חובה לצאת מהשמורה לפני 18:30 אחרת המדריך משלם קנס גדול, חזרנו למחנה, אכלנו ארוחת ערב ונחנו לקראת המשך הספארי למחרת.
קמים בבוקר ומתחילים יום שלם של ספארי. חצי היום הראשון מוקדש לנסיעה עד לנהר המרה אשר חוצה את השמורה ומהווה מעין גבול טבעי בין קניה לטנזניה, למרות שלא תמיד הוא חופף לגבול האמיתי בין המדינות. בדרך לנהר ניתן לראות חיות רבות והמדריך כמובן עוצר לידן נותן הזדמנות להצטלם ומסביר על אורך החיים של החיה. אנחנו בילנו שעה וחצי במקום בלי לזוז כי המדריך הרגיש שהלביאות שאנחנו רואים הולכות לצאת לציד, מה שלבסוף קרה ואנו זכינו לראות אותן טורפות גור באפלו צעיר. משלב מסוים כבר מתלהבים פחות מחיות רגילות ומנסים לראות דברים מיוחדים (נקבת צ'יטה מניקה את גוריה, ציד, משפחת פילים שלמה וכו') כשמגיעים לנהר אוכלים פיקניק של צהריים ומביטים על ההיפופוטמים אשר חיים בנהר. זהו המקום היחיד בשמורה בו ניתן לראות אותם. את שאר היום בילינו בנסיעה איטית חזרה למחנה תוך חיפוש חיות.
קמנו מאד מוקדם בבוקר - זה כדאי מכיוון ששעות הפעילות של רוב החיות (מבחינת ציד) הן מוקדם בבוקר או מאוחר בשעות אחה"צ (אך אחרי הצהריים השמורה כמעט מלאה לחלוטין בוואנים). נכנסו לשמורה לבדנו ממש עם פתיחת השערים בשעה 6:30 בבוקר. במהלך היום שוב ראינו אריות – גדולים מאד יחסית ליום השני. גור אריות צעיר משחק עם אמו הלביאה, עדר פילים, זברה פצועה שהצליחה להנצל מאריה ועוד. יצאנו מהשמורה עייפים אך מרוצים בשעות הצהריים. משם יש אופציה לסיים את הספארי ויש אופציה ללכת לביקור בכפר של שבט המסאי. אנחנו בחרנו ללכת לביקור בשבט המחיר הוא 1000 שליניג לאדם ותמורת זה מבקרים בכפר שלהם, רואים אותם מבעירים את, מברקים בבתים ורוקדים איתם את הריקודים המסורתיים שלהם. הביקור מרגיש מאד מתויר וקצת מלאכותי אפילו, הם מנסים למכור הרבה דברים. מנגד יפה לראות כיצד הם חיים שם וללמוד על התרבות שלהם. לאחר הביקור נסענו את כל הדרך הארוכה חזרה לניירובי והגענו לעיר לקראת הערב.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם