(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קמבודיה ינואר 2024

היינו אני ובן זוגי, בני 25 בטיול תרמילאים שני במזרח (הראשון אחרי הצבא, והשני אחרי תואר). אלינו הצטרפנו אחותי ואבא שלי שבאו לבקר. ישנו רק בחדרים פרטיים ולא חסכנו באטרקציות שרצינו.

משך הטיול16 ימים
עונה מומלצתמתוך האתר של תום לנדאו- העונה היבשה בקמבודיה מתאפיינת במזג אוויר נעים עד חם – כאשר החודשים הנעימים ביותר הם נובמבר-ינואר, והחל מפברואר מתחילה התחממות הדרגתית. באפריל כבר ממש חם. בצפון מזרח קמבודיה זו עונה בה הרבה יותר קל לטייל – הדרכים במצב טוב והנסיעות קצרות יותר. בדרום קמבודיה, בחופים ובאיים, יש המון שמש ותנאי ים מעולים. החודשים המוקדמים של העונה (מאי-יולי) מאוד חמים, והגשמים בדר"כ קצרים. בחודשים המאוחרים יותר (סוף יולי-ספטמבר) הגשם מתחזק והופך לקבוע וארוך יותר, במיוחד באזור החופים. זו עונה משמעותית פחות טובי לחופים והאיים, וגם לאזור הצפון מזרחי, שם הדרכים משובשות ולוקחות המון זמן. מצד שני, הכל ירוק, באנגקור ואט מהמם, יש מעט תיירים, ואזור אגם Tonle Sap ממש בשיאו – הוא גדל פי 5 בתקופת המונסונים!

מידע כללי

🪪ויזה-, עשינו ויזה אלקטרונית מסוג T באתר הרשמי (https://www.evisa.gov.kh/) לקח יומיים לויזה להגיע אבל לפעמים לוקח יותר. עלה 36 דולר. במעבר גבול זה חסך לנו הרבה זמן וכסף אבל אפשר לעשות ויזה בהגעה ולהתמקח איתם (זה אמור לעלות 30-35 דולר אבל לפעמים הם לוקחים הרבה יותר בין 40-45 ותמיד לשים שחותמים לכם בדרכון כי אחרת זה קנס)
💵כסף- במדינה אפשר להשתמש גם בכסף מקומי שנקרא ריל וגם בדולרים. לרוב במקומות לקחו שער המרה טוב יותר בריל (1 דולר= 4000 ריל בתשלום אך בפועל היה יותר קרוב ל4100 ולכן העדפנו לשלם בריל) אבל תמיד שאלנו כמה זה בדולר וכמה בריל. מהכספומטים משכנו בדולרים ואז חיפשנו צ'יינג' עם שער המרה טוב ומשתלם (ככה שהרווחנו ולא הפסדנו,כשאנחנו טיילנו 1 דולר היה שווה 4080 ריל והמרנו לפי 1 דולר= 4100 ריל). לא מצאנו כספומט משתלם. פעם אחת משכנו בבנק sacombank שהיה רשום שהוא ללא עמלה לכרטיסי ויזה אבל בפועל ראינו שהייתה עמלה של 5 דולר. בפועל עדיף למשוך פעם אחת כמה שיותר דולרים כי העמלה קבועה 5 דולר ברוב הatm במדינה ואז פשוט להמיר שצריך.
📞סים- עשיתי סים של metafone שעלה 10 דולר ל25 גי'גה לחודש בחנות הרשמית שלהם בסיאם ריפ. ההמלצה שלי זה לעשות את הסים רק בחנויות רשמיות כי שמעתי על הרבה אנשים שקנו סים בחנות לא רשמית ולא עבד להם. הסים עבד טוב בכל קמבודיה וגם באיים עבד חלק מהזמן (לרוב היה גם ווייפיי).
🚌מעברים- את המעברים במדינה עשינו לרוב עם חברת Virak Buntham באוטובוס שלהם שנקרא airbus (זה כאוטובוס יום, לאוטובוס לילה קוראים הוטל באס) והיה מצויין!!! כשהם לא היו אז לקחנו וואנים. שימו לב שתמיד אפשר לבחור מקומות מראש בוואן ובאוטובוסים במדינה אז אם יש לכם העדפה על מקום ישיבה (נניח אני סובלת מבחילות אז רציתי תמיד קדימה) אז כדאי להזמין כמה שיותר מראש ולבחור מקום טוב.
🌏כללי- יש סבן אילבן במדינה אז זה תמיד נוח להצטייד בכל מה שצריך שם. הספרייה יתושים פה זה או החברה של תאילנד (הספריי הורוד) או החברה של ויאטנם שראינו מידי פעם (בקבוק תכלת remos).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

סיאם ריאפ- 5 לילות (2-7/1)

🏠 לינה 🛏️
הוסטל חמוד בשם siem reap pub hostel שנמצא ממש במרכז וכמה דקות הליכה מכל השווקים אבל בסמטה צדדית ושקטה. ההוסטל יש בריכה ושולחן פול, הצוות מקסים ועוזר תמיד. יש חדרים פרטיים של זוג או שלישייה ומעונות (מעורבים ונשים לבד).
⭐אטרקציות✨
*הסתובבנו בכל סוגי השווקים שיש בעיר עצמה. כולם די קרובים אחד לשני וניתן למצוא אותם בקלות בגוגל מאפס ופשוט להמשיך עם ההמון משוק לשוק. המחירים ההתחלתיים בשוק מוגזמים מאוד!!! תמיד להתמקח!!
*סיור אוכל עם הונג. עשינו סיור אוכל פרטי עם מקומית בשם הונג עם אחלה אנגלית שסיפרה לנו על המקומיים ועל התרבות ועל האוכל וגם לקחה אותנו לאכול במקומות מיוחדים ואפילו ניסינו חרקים (לא חובה). הסיור עלה 25 דולר לאדם. המספר שלה +855 98 440 005
*סיור זריחה במקדשים של אנקור וואט Angkor wat עם רוי!!!!! המלצת הזהב של סיאם ריפ. רוי מדהים עם אנגלית מעולה ומלא ידע. אסף אותנו ב4:30 מהמלון עם טוקטוק (יש לו מקום עד ל4 אנשים) והלכנו לקנות כרטיסים ונסענו למקדש אנקור עצמו לראות זריחה. עברנו אחר כך בעוד כמה מקדשים מפורסמים ויפים ביניהם גם זה שצילמו בו את טומב ריידר. לאורך כל הדרך רוי הביא לנו מים קרים שהיו אצלו בצידנית הטוקטוק שזה היה מושלם. הסיור עלה 10 דולר לאדם (לא כולל כניסה למקדשים שזה 37 דולר)
*מסאז' חמוד במקום ליד השוק הלילה שעלה 3 דולר לחצי שעה של פוט אנד בר מסאז'
🍜אוכל🍔
*ארוחת בוקר בבית קפה שנקרא The source cafe האוכל מעט יקר למזרח אבל ממש מצויין, מקבלים כוסות מים בחינם שממשיכים למלא לכם אותם כל הזמן
*מסעדה מקומית מאודדד מומלצת בגוגל מאפס שנקראת Khmer Taste Restaurant שבה יש המון אוכל מקומי וגם מערבי בזול. בכניסה מקבלים בקבוקי מים ובוטנים בחינם. מנות מומלצות מקומיות זה ה fish amok וה- beef lok lak והפרייד רייס היה מצויין
*מסעדה איטלקית שנקראת Pasta La Vista Siem Reap שבה הקרבונרה הייתה טובה אבל המלנזנה לא. המחיר מעט יקר למזרח
*ארוחת בוקר זולה יחסית בבית קפה שנקרא My Little Cafe
*אכלנו גם במתחם האוכל ליד השוק לילה בדוכן של האוכל התאילנדי אבל לא היה טעים כל-כך ויקר

פנום פן- 2 לילות (7-9/1)

לקחנו אוטובוס יום של חברת Virak Buntham Office האוטובוס עצמו נקרא airbus ועלה 20 דולר מסיאם ריפ לפנום פן. הנסיעה היתה 5 שעות והייתה ממש טובה וכללה מים, נשנושים, קפה או תה, ארוחת צהריים (פרייד רייס/פסטה/ כריך) סוכריות. האוטובוס היה מרווח, נקי וחדש

🏠 לינה 🛏️
מלון קטן וחמוד יחסית במרכז שנקרא best central point hotel הוא היה ממוקם 15 דקות משוק הלילה וליד ברים ומסעדות.
⭐אטרקציות✨
*לקחנו טוקטוק לחצי יום לשדות ההרג ולמוזיאון המלחמה s21 ועלה לנו 64,000 ריל לטוקטוק. הלכנו קודם לשדות ההרג כי הוא לגמרי בחוץ ולא רצינו שיהיה חם מידי. כניסה זה 3 דולר ועוד 3 דולר לאודיו (לא לוותר על האודיו זה מה שעושה את הסיור). לקח לנו בערך שעה וחצי להסתובב במקום, היה מעניין מאוד. באנו אחרי שקראנו קצת חומר באינטרנט על המלחמה כי המקום מספר רק על שדה ההרג שנמצא בפנום פן ופחות על המלחמה באופן כללי. אחר כך נסענו למוזיאון המלחמה s21 ששם עלה 5 דולר כניסה ו5 דולר לאודיו. בדיעבד הייתי מוותרת על המוזיאון הזה. הוא ארוך ועמוס בתמונות קשות ומאוד חוזר על מה שהיה בשדות ההרג ופחות מסביר על המלחמה מסביב אלא רק על מתקן העינויים שהיה במקום.
*שוק לילה קטן וחמוד בעיקר למקומיים
🍜אוכל🍔
*מסעדה קטנה Blue Dolphin Bar and שנקראת גם gold dolphin האוכל המערבי היה נחמד ויחסית זון וקיבלנו צלחת פירות לקינוח
*מסעדת פיצה Brother's Pizza עם פיצות טובות למזרח. נהננו מאוד
*דיסק המלצה על המסעדה David's Restaurant Homemade Noodles שמשום מה מדורגת ממש גבוה וטוב. האוכל היה חסר תבלינים וטעם ולא היה זול במיוחד

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קורונג סנלואם- 4 לילות (9-13/1)

לקחנו אוטובוס יום של חברת Virak Buntham Office האוטובוס עצמו נקרא airbus ועלה 15.5 דולר מפנום פן לסיאהנקוויל. הנסיעה היתה 3.5 שעות והייתה ממש טובה וכללה מים, קפה או תה, ארוחת בוקר (כריך שלא אכלנו) וסוכריות. האוטובוס היה מרווח, נקי וחדש.
מסיאהנוקוויל לקחנו מעבורת לקורונג סנלואם בעלות של 25 דולר לשני הכיוונים (כרטיס פתוח לחזור). המעבורת הייתה חצי שעה. מהמעבורת לקחו אותנו בסירה דרך ההוסטל עד להוסטל.

🏠 לינה 🛏️
ישנו בהוסטל שנקרא sweet time bungalow ממש בין הbig easy לsara resort . החדרים היו מאוד בסיסיים עם מקלחת ומים לא חמים (לא קרים מידי והיה ממש חם בחוץ אז זה לא הפריע). עלה לנו 27 דולר ללילה לחדר (לקחנו חדר זוגי וחדר טווין). להוסטל יש גם מסעדה טובה והם מוציאים סיורים.
⭐אטרקציות✨
*חוף חמוד בצד של השקיעה שנקרא lazy beach. יש הליכה של בערך 30 דקות בהליכה רגילה דרך הג'ונגל ויש שלטים שצריך לעקוב אחריהם בצבע כחול. מהחוף הראשי עולים על שביל בטון ליד הsara resort וממשיכים ישר עד להתפצלות (או חדר או שמאלה) פונים שמאלה וממשיכים עד שיש פנייה ימינה ומשם עוקבים אחרי השלטים של החוף. בחוף יש מסעדה אחת.
*סיור צהריים שכולל שנורקלים, דייג, צפייה בשקיעה, ארוחת ערב ושחייה עם פלנקטונים שלקחנו דרך ההוסטל שלנו (יש לכל הוסטל אז תשוו מחירים) עלה 15 דולר כולל בקבוק מים קטן ופחית שתייה לאדם
*להישאר בחוף הראשי ולנוח
🍜אוכל🍔
*את רוב הארוחות אכלנו בהוסטל שלנו שנקרא sweet time bungalow שיש לו אוכל מערבי ומקומי די טוב והכי זול ממה שראינו. יש בערב לרוב המסעדות על חהאייפון החדש חדיל של על האש שזה כולל צלחת עם תפוח אדמה, תירס, סלטים ודג/בקר/מאכלי ים/ עוף וכו'. בהוסטל שלנו זה עלה 10 דולר לצלחת ענקית עם דג שלם גדול/ פירות ים/ שלוש חתיכות חזה עוף, בקר או חזיר. יש בעוד מסעדות גם דברים דומים במחירים משתנים.
*אכלנו גם במסעדה של הbig easy שהיה ממש נחמד ואוכל טעים

קמפוט- 4 לילות (13-17/1)

השתמשנו במעבורת עם הכרטיס הדו כיווני שלנו, סגרנו דרך ההוסטל שלנו נסיעה מסיאהנוקוויל לקמפוט בוואן. לקח שעתיים וחצי בנסיעה קצת קשה מלא בקפיצות. עלה 10 דולר לאדם.

🏠 לינה 🛏️
הוסטל חביב בשם Park Inn Hostel and Bar כמעט ואין מישהו דובר אנגלית בקבלה וגם אם יש הוא מאוד מנסה למכור דברים אבל אפשר להתעלם. החדר גדול ויש מרפסת אבל שימו לב ששומעים הכללל מבחוץ
⭐אטרקציות✨
*סיור יום שסגרנו עם נהג טוקטוק בשם vandy שלקח אותנו לשדות המלח, האגם הנעלם (הסודי), מקדש בתוך מערה (אפשר רק לראות מבחוץ ואפשר גם להיכנס לבפנים עם מדריך נוסף ופנסי ראש ולחקור קצת מבפנים), מטעי הפלפל של la plantation (סיור חינמי במטעים עם הסבר באנגלית ואז טעימות של סוגי פלפלים, סיור נחמד היינו במקום שעתיים כמעט) וכפר דייגים קטן ודי מיותר. כל זה עלה לנו 25 דולר לטוקטוק.
*יש גם סיור להר בוקר אבל לא עשינו כי לא הייתה ראות ומאוד מעורפל כל הזמן שלנו בקמפוט
* סדנת בישול במסעדה שנקראת Kampot Seafood & Pepper/cooking class הסדנה הייתה 4 שעות ועלתה 20 דולר לאדם. בסדנה בישלנו מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. יש פעמים ביום, או סדנה שמתחילה ב10 בבוקר ואז אוכלים לקראת 14 צהריים, או סדנה שמתחילה ב15 ואוכלים ערב. היה ממש נחמד, היינו 9 בסדנה וזה קצת יותר מידי כי לא היה מספיק עמדות לכולם אז היו רגעים שעמדנו וחיכינו קצת אבל היה מאוד טעים וכולם שבעו.
🍜אוכל🍔
*עגלת מאפים Nom Tom Bakery שפתוחה מ7 בבוקר עד 12:30 כל יום חוץ משני ושלישי, כדאי להגיע מוקדם יחסית כי הכל נגמררר, הגענו ב9:30 והרוב היה גמור. ממש שווה.
*בית קפה חמוד עם אחלה ארוחות בוקר, מאפים, עוגות בשם Kampot Pie and Ice Cream Palace אכלנו שם את הסינון שהיה חביב, הבנופי פאי שהיה טוב, את הפניני לארוחת בוקר שהיה מצויין ועוגת התפוחים החמודה.
* אוכל טורקי למי שמתגעגע הביתה Pita Pita Fast Food יש לו אחלה פיתות ממש כמו בבית (החומוס פחות מומלץ)
*מסעדה איטלקית לא יקרה מידי בשם Marina Italian Restaurant & Deli אכלנו שם פיצה שהייתה מצויינת וענקית ורביולי עבודת יד ממש טוב, גם הסלעים שם גדולים ומפנקים וכמובן טירמיסו לקינוח.
* מסעדה יוונית טובה מאוד Aroma House אכלנו שם צלחת חומוס עם פלאפל וצלחת חומוס עם שווארמה והיה טוב ממש
*מסעדה מקומית ממש ממש טובה בשם Lemongrass Bistro שם אכלנו פעמיים, האוכל התאילנדי היה מצויין כמו הקארי האדום ומנת הפאד סיו.
*בית קפה שהעובדים בו הם בעלי מוגבלויות בשם Epic Arts Café, היה קצת יקר למזרח אבל היה אוכל מערבי טעים. אכלנו שם ארוחת בוקר
*מסעדה שלא יודעת להגיד איך האוכל שם כי אכלנו בוקר בשם Milano Pizza Cafe, היה נחמד. מי שהזמין את הפנקייק בננה אהב והשאר די התאכזבו. אבל היה זול.
*מסעדה של ההוסטל monkey republic שם אכלנו שניצל ממש טוב עם פירה, לזנייה טובה ועוגת גזר מצויינת.

*סגרנו וואן מקמפוט ישר לשדה תעופה בפנום פן בעלות של 8 דולר לאדם. הנסיעה הייתה שעתיים ורבע.
טסנו עם חברת vietjet Thai בטיסה קצרה של 50 דקות.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )