(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק הקסקנקיה בעמק ג'ירגאלאן - 4 ימים מעגלי עצמאית

באמצע יולי 2018 יצאנו שני זוגות לטרק ה"חדש" באיזור עמק ג'ירגאלאן, מסלול בעל עמקים ירוקים והרים מרהיבים. ללא מדריך וללא פורטר.

תאריך הטיולJuly 2018
משך הטיול4 ימים
עונה מומלצתיוני-ספטמבר

רקע

עד לפני כשנתיים שלוש, לא הגיעו הרבה מטיילים לעמק ג׳ירגאלאן, בעקבות פרויקט משותף של לשכת התיירות במדינה וUSAID הוחלט לפתח את סצינת הטרקים באזור זה. לכן אין בעיה להשיג את מסלולי הטרקים כאן וחלקם אף מסומנים.
מפת טרקים של האזור בנוסף לאזור קראקול ניתן להשיג בחנות GeoId שנמצאת בבישקק (עלות מפה כ350 סום).
כמובן שגם המפה בסובייט מפס מעולה ואפילו הטרק ברובו מופיע שם אבל לא כולו מדויק ולכן חשוב לוודא גם עם מפת נייר וגם עם סיפור הדרך וכמובן להפעיל שיקול דעת בריא בשטח.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה

את הטרק מתחילים מכפר ג׳ירגאלן אליו ניתן להגיע מקרקול (המלצת בונוס- בlighthouse cafe יש אחלה שקשוקה) עם מרשרוטקה 331 שיוצאת ב8:30, 13:30 ו16:30 מאזור המוניות בבזאר והיא עולה 100 סום לבן אדם. נסיעה של שעה וחצי-שעתיים עד התחנה האחרונה שהיא הכפר.
לחילופין ניתן להתארגן מספר אנשים ולקחת מונית ב1000 סום.

התארגנות

בכפר אין יותר מדי חנויות אבל כן אפשר לקנות שם מצרכים בסיסיים כמו אורז וירקות. שאר הדברים עדיף להביא מקראקול.
מבחינת שינה יש מספר גסטהאוסים בכפר שהם בסגנון הומסטיי. הגדול מביניהם נקרא גסטהאוס אלאקול והוא גם זה שמרכז את הסוכנות טיולים destination jyrgalan. דרכם אפשר לשכור פורטר, מדריך ואפילו טבח וציוד לטרק.
אנחנו ישנו בגסטהאוס symik שהוא קצת יותר מרוחק מהמרכז של הכפר אבל היה שם מאוד נחמד. עלה לנו 400 סום ללילה לבן אדם ועוד 200 סום לארוחת ערב/בוקר לאחר התמקחות קצרה וידידודית. שם גם השארנו את התיקים.

*הערה חשובה*: במידה ואתם עושים את הטרק ביוני או אפילו תחילת יולי, חשוב לשאול על מצב הנהר כי לפעמים הוא בלתי עביר רגלית.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום א

יום הליכה די פשוט וקליל צמוד לנהר בתוך עמק יפה, בערך 14 קמ.
מתחילים ללכת דרומה מהכפר עם הנהר, חשוב מאוד לעבור לגדה המערבית (ימנית) איך שיוצאים מהכפר כי אחר כך אין אפשרות לחצות עד הגשר בהמשך. אנחנו הלכנו מהגדה המזרחית והדרך שם הייתה מאוד לא נוחה ובוצית. הצד השני היה נראה הרבה יותר נוח.
לאחר בערך 7-8 ק"מ תגיעו לפיצול נחלים עם יורטות שניתן לאכול בהן צהריים אם תרצו.
מכאן ממשיכים על השביל עפר עד שמגיעים לגשר עץ אשר חוצים לצד השני של הנהר (עכשיו אתם בצד המזרחי של הנהר). ממשיכים בדרך עפר שעולה בהדרגה עד שנפתח לפניכם עמק וגם כאן יש כמה יורטות פזורות עם מקומיים חביבים שיזמינו אתכם להתארח אצלם. תמשיכו עם הדרך עפר ותכנסו לעמק, ממזרח תראו כבר את הפאס של היום הבא.
תמצאו מקום מישורי ונחמד ליד הנהר ותקימו מחנה.

יום ב

קמים בבוקר, מקפלים את האוהלים ועולים על השביל עפר שלוקח אתכם עד הפאס, העלייה יחסית מתונה ונוחה ולא צריכה לקחת יותר משעתיים בהליכה איטית עד השיא גובה שמסומן על ידי שתי ערמות אבנים גדולות.
לאחר הפאס תמשיכו עם הדרך עפר בירידה מעצבנת קצת במורד העמק ולאחר מכן היא פונה דרומה יחד עם הנהר הגדול. אל תרדו מהשביל עד שלא תראו חץ אדום לכיוון שמאל. שם תפנו שמאלה לכיוון הנהר ותראו מעבר יחסית נוח ובעבר השני 3 צריפים.
חשוב מאוד למצוא את החץ האדום מכיוון שזוהי הנקודה היחידה שבה ניתן לעבור את הנהר.
כשאנחנו הגענו לנקודת מעבר לאחר התברברות כי ירדנו מהשביל לפני החץ, היו מקומיים בצריפים אז סימנו להם והם עזרו לנו לחצות את הנהר עם סוס תמורת 50 סום לאדם.
אבל כפי שציינתי בנקודה זו אין בעיה לחצות את הנהר רגלית (אחד החברה שהיה איתנו לא רצה לעלות על הסוס אז הוא עבר ברגל) רק חשוב להזהר כי הזרם חזק והמים קפואים.
לאחר שחציתם את הנהר, יש להמשיך צפונה על דרך סוסים שצמודה לנהר וגם כאן כמו ביום הראשון למצוא מקום מישורי עם גישה למים ולהתארגן לשינה.

*יש לציין שלא ישנו פה במקום שמסומן במפה ולכן היום ה3 היה ממש ארוך וקשה.

יום ג

אם ישנתם ליד הנהר תמשיכו איתו עד שתראו חץ אדום שמוביל לתוך יער. בתוך היער הולכים בשביל סוסים ולעיתים ההליכה היא דרך שיחים ולא מאוד נוחה. לאחר העלייה בתוך היער יוצאים לחלק די מישורי שבקצה שלו תראו צריף, לכו לכיוונו ואם בא לכם תנסו לדבר קצת עם המקומיים, אנחנו קנינו מהם לחם.
מהצריף תראו לכיוון צפון הר גדול אותו עליכם לעלות דוך דרך השביל לאחר שחוצים נחל קטן. לא צריך לעלות לפסגת ההר אלא פשוט לעקוב אחר שבילי הסוסים לכיוון צפון מערב.
לאחר שעליתם תגיעו לאחו רחב וגדול שבו עליכם להמשיך לכיוון ההרים עם המצוקים מימינכם. לקראת ההרים עם המצוקים תצמדו ימינה ותלכו בחצי הגובה של הרכס וחפשו על אבן בולטת את החץ האדום המצביע לכיוון הפאס השני.
כאן כבר מתחילה העלייה לפאס ולא כמו הקודם, העלייה כאן הרבה יותר תלולה וארוכה ולכן כדאי לנוח לפני.

לאחר שעליתם לפאס תזכו לנופים יפים, תצלמו קצת ותתחילו לרדת מהצד השני, כאן חשוב לשים לב לירידה התלולה ולנסות לרדת אותה מהצד עד שאתם מגיעים למישור העמק. לכיוון צפון מערב תראו שביל שהולך על הרכס משמאלכם, זה השביל שייקח אתכם עד נקודת היעד הבאה. בדרך מימינכם יתפרש עמק מרהיב בעל פיתולים ואגמים. אם המשכתם עם השביל תגיעו לעוד איזה פאס קטן שכתוב שם באדום "golden pass" וגם את הגובה 3310 מטר.

מכאן, תמשיכו בכיוון החץ לעבר הגבעות דרך שביל הסוסים ולפני שתגיעו לכיפה עם הרבה סלעים תתחילו לקחת ימינה לכיוון הגיא ולרדת לנהר. תחצו את הנהר היכן שיש חץ אדום על סלע בצד הצפוני שלו ותשארו בצד זה. לאחר חציית הנחל תמשיכו מערבה עם השביל שייקח אתכם סביב צלע ההר יחד עם נופים מדהימים של הנהר הגדול מתחתיכם. מאוד חשוב להזהר כאן מכיוון שיש כמה קטעים קצת מסוכנים ולא פשוטים להליכה ולכן הקצב איטי יותר. בסופו של דבר תגיעו ליער ולאחריו כבר תראו את המישור מצפון אליכם צמוד לנהר. שימו לב שבמפה שלהם כתוב שיש קמפסייט אבל בפועל אין איפה להקים שם אוהלים ולכן היינו צריכים להמשיך ולרדת עד העמק כדי לישון. כתוצאה מכך, היום יצא לנו מאוד ארוך, בערך כ20 קמ עם עליות וירידות רבות.
לכן, אולי כדאי לשקול להקים מחנה לפני שעוברים את הגולדן פאס.

יום ד

היום הזה היה לנו יחסית קליל מכיוון שיום לפניו הלכנו הרבה מאוד. לכן, אם אתם בוחרים להקים מחנה לפני הנקודה שאנחנו ישנו בה קחו בחשבון שהיום האחרון יהיה לכם קצת יותר קשוח.
ממשיכים צפונה עם הנהר כ3 קמ עד שמגיעים לגשר שאי אפשר לפספס. תחצו אותו לגדה המערבית ותכנסו לגיא שמול הגשר, מכאן פשוט ממשיכים עם עוד שביל סוסים שעולה לאט לאט ולאחר זמן קצר תראו פיצול שבילים. תמשיכו עם השביל הימני שעולה לצד ואדי. ממשיכים עם השביל שעולה ועולה עד שמגיעים למין אזור מישורי שממנו אפשר לראות את הפאס הרביעי והאחרון של הטרק. זה פאס מאוד קליל ולאחריו כבר תראו את ג׳ירגאלאן! מחזה מלבב לאחר 4 ימי הליכה מאתגרים.
מכאן פשוט תמשיכו בשביל שמתחבר לנחל מתחתיכם עד שתגיעו לכביש עם עמודי חשמל שמוביל היישר לכפר.

סה"כ הטרק די מאתגר וחשוב להיות חדים על הדרך כדי לא להתברבר.
*מי שלחוץ בזמן או שסתם רוצה לעשות את הטרק ב3 ימים אני חושב שזה אפשרי מאוד אם מחלקים את הימים נכון. במקרה כזה הייתי ממליץ לעשות כבר ביום הראשון את הפאס ולישון אחריו בעמק, ביום השני לחצות את הנהר ולעלות את הפאס השני ולישון בעמק היפה שאחריו ומשם ללכת כל הדרך לכפר.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )