(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיפוס על פסגת Yuhina

טרק מדהים וגבוה ברכס הפמיר. טיפוס לפסגה בגובה 5100 שמשקיפה הכי מקרוב שאפשר על פיק לנין

תאריך הטיולAugust 2022
משך הטיוליומיים
עונה מומלצתיולי-אוגוסט

רקע

טרק שעשיתי ביומיים שמקום הלינה הוא בעצם camp 1 של הלנין פיק כך שפוגשים בדרך המון משלחות טיפוס.
בהחלט אחד הטרקים הכי עוצמתיים ויפים שיש לקירגיסטן להציע.
הטרק דורש פרמיט באופן רשמי מפני שנמצא על גבול טג'יקיסטן אך אציין שלא ראיתי שום שוטר או חייל שאכפו את זה. בכל אופן למי שרוצה להוציא פרמיט מדובר בתהליך שלוקח בערך שבועיים.
ערכתי בשנית חשוב לי לחדד פה לאחר מקרה ששמעתי בטרק הזה בדיוק על מחלת גבהים שמישהי קיבלה וכתוצאה מכך הופיעו תסמינים קשים של בצקת בריאות.
הייתי מאוקלם לגבהים גבוהים מכך לאחר חודש של טרקים בלה (איזור מאוד גבוה בהודו),ולכן "הרשתי" לעצמי לישןן ב 4400 ללא התקאלמות. אין לקחת את המסלול המצוין כאן כהמלצה להתאקלמות נכונה שכן על מנת לבצע התקאלמות נכונה אין לישון כ 500 מטר מעל נקודת הלינה הקודמת.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

התארגנות+ דרכי הגעה

ניתן להסתכל בסיפור דרך של הטרק המעגלי של סארי מוגול כי גם הטרק הזה יוצא מסארי מוגול.

יום 1 -מאגם Tulpar ל camp 1

אורך 13.95 קילומטר
גובה התחלתי 3500
גובה מקסימלי 4400
גובה סופי 4400
סהכ עלייה 1170
סהכ ירידה 280
נקודות למילוי מים- בערוץ שנמצא ישר בעלייה אחרי חציית הנחל הגדול בהתחלה, קצת אחרי הירידה מטרבלר פס
בקאמפ 1 יש ברזים.

ביליתי יום מנוחה אחד באגם אחרי הטרק מעגלי. האגם לא מרשים במיוחד אך במקום מלא אופציות לישון ביורטים עם ארוחות ומקלחת חמה ולצאת משם לטיולים באיזור הפמיר.
היום מתחיל בהליכה על משהו שמתחיל כמו דרך גיפים עד שחוצים נחל מרכזי בגשר וממשיכים לעלות בערוץ בגדה השנייה. ממשיכים משהו כמו 2.5 קילומטר עד שנכנסים לכיוון העליה לtraveler pass בגובה 4200 שם גם יש שלט צהוב שמסביר את כל המרחקים והזמנים של כל ארבעת הקמפים עד ההגעה ללנין פיק. שמה שמעניין אותנו כמובן זה להגיע לישון בקמפ 1. בפס יש תצפית יפה מאוד על רכס הפמיר ומאוד מומלץ גם כטיול יום. משם הולכים בשביל דיי ברור על הגדה הימנית של הנחל המרכזי וכאן מגיע הטיפ הכי חשוב בסיפור דרך. בכל המפות ובכל האפליקציות מופיע שצריך לחצות את הנחל המרכזי במים לגדה השנייה משהו כמו 40 דקות לפני הגעה לקמפ. זו טעות שרוב המטיילים מלבד מדריכי משלחות הטיפוס לא מודעים אליה. אני חציתי בנחל וזה היה ממש מסוכן ובעיקר מרטיב הוא זורם בעוצמה והדבר לא הכרחי. 500 מטר לפני יוצא שביל מאוד ברור שמאלה שעוקף את חציית הנחל ללא צורך בהירטבות בכלל הוא פשוט לא מסומן בשום מפה אבל מאוד ברור בשטח ומסומן ברוגומים. מצורף בסוף מיקום מדויק של נקודת החצייה ותמונה של השביל העוקף. אחרי החצייה ממשיכים בעלייה מתונה ומגיעים לקמפ 1 בגובה 4400. בקמפ 1 יש אופציה לשכור אוהלים של חברת ak suu ולקבל מהם שובר ווי פאי וארוחת ערב ובוקר. אני באתי עם האוהל שלי ולא ביררתי מחיר אבל הבנתי שהוא מופקע. בכל מקרה בקמפ יש ברזים של מים ושירותים שאפשר להשתמש. צריך לקחת בחשבון שבניגוד לשאר הטרקים במדינה ישנים כאן מאוד גבוה וקר בהתאם כמובן שאם עושים את זה בקצוות העונה אז קר עוד יותר להגיע עם ציוד מתאים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 2-טיפוס לפסגה וחזרה לסארי מוגול

אורך 18.55 קילומטר
גובה התחלתי 4400
גובה מקסימלי 5100
גובה סופי 3000
סהכ עלייה - 958
סהכ ירידה -1848

קמתי מוקדם והשארתי את כל הדברים באוהל מלבד כסף דרכון ושכבות ביגוד ויצאתי לטיפוס לפסגה מתחילים לטפס על השלוחה שקרובה לקמפ וכשמגיעים לפסגה שלה יורדים קצת והולכים צפון מערבה בשביל רוגומים שגם מסומן במפה לכיוון השלוחה שעולה לפיק. השלוחה מאוד תלולה ועולים בה מעין סללומים סהכ אחרי שעתיים וחצי הגעתי לפסגה וזכיתי ביום עם ראות מושלמת שנתן נוף פשוט מדהים . הירידה לקחה שעה ורבע משם לקחתי הפסקת אוכל קיפול ציוד ויצאתי לדרך באותה דרך חזור ב 13:20. הגעתי חזרה לאגם ב 18:00 ומשם גיפ אסף אותי חזרה לסארי מוגול.

טיפים

  • מזג אוויר- נסו להבין את מזג האוויר וחפשו יום ללא גשם ועננות. האיסור הדרומי של המדינה יותר יציב במזג האוויר וניתן לחזות את מזג האוויר במידה מסוימת. אני משתמש באפליקצית Windy
  • מחדד פה שוב לא לחצות בסוף את הנחל מהמים יש 500 מטר לפני מעבר שיוצא משמאל שלא מופיע במפות ומסומן ברוגומים.
  • התאקלמות לגובה.שימו לב שהטרק מאוד גבוה ביחס לקירגיסטן לינה ב4400 וטיפוס ל 5100 אין לראות בסיפור דרך זה המלצה לחלוקת לינה נכונה להתאקלמות

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )