(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שישה ימים בהרי הטטרס- סלובקיה ופולין

בחודש יולי יצאנו אני ובן זוגי יצאנו לטרק הררי, מלא באגמים ונופים משגעים חוצה רכס הטטרס, אותו התחלנו בסלובקיה וסיימנו בפולין. אחנו שני אנשים צעירים בני 23 בכושר טוב עם ניסיון בטראקים.

תאריך הטיולJuly 2022
משך הטיול6 ימים
עונה מומלצתקיץ- מאי-ספטמבר

כללי

אנחנו יצאנו אל הטרק בחודש יולי, מזג האוויר היה נהדר! לאורך כל הטרק למעט שני לילות היה שמשי וקריר.
הטרק עמוס מאוד בתיירות מקומית, ומאופיין בעיקר במטיילי יום שבאים לעשות מסלולים קצרים ברכס, עקב כך האנגלית סבירה מינוס בכמה מקומות וברוב הטרק לא הייתה בכלל.
אני טבעונית ובאופן כללי מבחר המזונות נמוך אם בכלל ולא מזין, ממליצה להביא בלון גז ולבשל בעצמכם אם טבעונים- לצמחונים אין בעיה.
מבחינת עלויות- סלובקיה היא מדינה יקרה באופן יחסי למזרח אירופה- מחיר ממוצע ללינה בבקתה על ההר מתחיל מ30 יורו לאדם ללילה כולל אוכל ויכול להגיע אף ל40 ללא אוכל.
בפולין המחירים ירדו כמעט בחצי לסביבות ה15 יורו לאדם בלי אוכל.
לגבי תוואי- הטרק לא פשוט מבחינה פיזית- יש בו עליות וירידות ארוכות ומאתגרות גם למטיילים מנוסים ובעיקר ישנם מעברי הרים בהם נעזרים בשרשראות ויתדות, שלנו יצרו עיקובים וכדאי להתייחס אליהם בתכנון הזמנים.
השבילים מסומנים בצורה טובה מאוד, עם שלטים בפיצולים עליהם הערכות זמן מדויקות למקטעים.
בסך הכל טרק מאוד מאוד מומלץ אנחנו נהננו מכל שנייה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיסות והגעה

אנחנו טסנו לפולין (קרקוב), הטיסות לשם יותר זולות מלסלובקיה. הטיסות הלוך וחזור עלו לנו 360 דולר לאדם וזה נחשב יקר בגלל העונה וחוסר גמישות בתאריכים.
יש צ'יינג בשדה בקרקוב ומאוד לא מומלץ להחליף בו כי היחס הוא 370 זלוטי ל100 יורו (החלפה ללא עמלה היא בערך 480!), לעומת זאת, יש צ'יינג במרכז העיר שמחליפים ב460-470.
המונית מהשדה לעיר עלתה 109 זלוטי לשנינו, וישנו בAirbnb בעלות 80 שקל לאדם.
ארוחת בוקר ממוצעת בקרקוב היא 30 זלוטי לאדם, יש מבחר טבעוני אדיר בעיר.
יום למחרת נסענו על קו של flixbus לזדיאר בסלובקיה בעלות 44 זלוטי לאדם. את הכרטיסים ניתן להזמין מראש רק באותו החודש וביקשנו ממי שאירחה אותנו בAirbnb ולהזמין לנו והחזרנו לה כדי להיות בטוחים.
נסענו שלוש שעות והגענו לזדיאר, שם ישנו בAirbnb בעלות 70 שקל לאדם, העיירה הייתה שוממת משום שזו עיירת סקי, היו בערך שתי מסעדות פתוחות. יש מכולת אחד ושני סופרים, הסופרים נמצאים בצד הדרומי מזרחי של העיירה, ומשום שהיא פרוסה לאורך כביש אחד מיקום המלון משמעותי אם רוצים להצטייד. תכננו לקנות בלון גז ולא היה במכולת או בסופר הצפוני יותר.

zdiar-zelenom pleso

יצאנו ב9:00 מזדיאר אחרי ארוחת בוקר, התחלנו בשביל הירוק מערבה (יש לשים לב לשני שבילים ירוקים שיוצאים מזדיאר) ולאחר מכן התחברנו לשביל אדום בו עלינו במשך ארבע שעות. זוהי עלייה משמעותית שבסופה מגיעים לאוכף Siroke בו יש נוף מדהים להרים!
הלכנו בהמשך השביל האדום ועברנו עוד שני אוכפים עד שעברנו לשביל הכחול מזרחה, חלפנו על פני אגם קטן שממנו עברנו שוב לאדום וירדנו לאגם Zelenom, שם הבקתה אליה הגענו בסביבות 19:00.
עלות הלינה הזולה ביותר הייתה 30 יורו לאדם כולל אוכל ולינה משותפת על מזרונים בעליית הגג. לצמחונים וטבעונים היה סלט וניתן היה לקחת פסטה בלי כלום.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

zelenom pleso- hrebienok

יצאנו ב8:00 מהבקתה אחרי ארוחת בוקר שכללה לחם ירקות ריבה וגבינות. התחלנו את היום על השביל האדום בעלייה של כשעתיים וחצי לאוכף svistovka שממנו נשקף נוף מהמם לכיוון העמק שבו הייתה הבקתה. משם המשכנו דרומה במגמת ירידה עד שהגענו לאגם skalnate ממנו ישנם רכבלים המעלים לפסגות הסמוכות. משם המשכנו בהליכה מישורת אך לא פשוטה עד הירידה לreinerova שכללה מפל יפיפה. לאחר שהבנו שבבקתה זו לא ניתן לישון המשכנו כ20 דקות לhrebienok ב19:00. זה יום קצר מבחינת קילומטרים ויכלנו להגיע לchata zbojnica ובחרנו לקחת את הזמן.
מסיפורי דרך שקראנו לפני הטרק הבנו שקיים כלל שהבקתות חייבות להכניס כל מטייל שמגיע בערב. חוק זה תקף רק בבקתות מרוחקות שאין להן כביש גישה או עיירה סמוכה. לכן כשהגענו לבקתה בhrebienok לא הסכימו לקבל אותנו מאחר ולא היו חדרים פנויים. ארוחת ערב אכלנו בבקתה בעלות 8 יורו לאדם(לטבעונים היה ציפס ואורז לבן). פרסנו שקי שינה בחוץ וכך העברנו את הלילה. לא יודעים אם זה מותר או לא, היינו היחידים שישנו כך. ישנו מתחת למחסה כי במהלך הלילה התחיל גשם.

hrebienok-slieznsky dom

את היום התחלנו בהליכה חזרה לreinerova משם התפצלנו לשביל הכחול שעלה בעמק מהמם עם נהר זורם בתוכו. עלינו בעמק עד שהשביל התעקל ועלה לעמק אחר בו שני אגמים נוספים ובקתה-
chata zbojnica בבקתה עצרנו להתרעננות וארוחת בוהוריים שעלה כ10 יורו לבן אדם והתחלנו את הטיפוס אל מעבר Prielom. הטיפוס אל המעבר היה קשה במיוחד, עליה תלולה שכללה הרבה שימוש בשרשראות ויתדות שלקחה לנו הרבה יותר זמן מהצפוי. המעבר עצמו היה עוצר נשימה עם נוף מרהיב לעבר ההרים. הירידה ממנו הייתה מאתגרת באותה מידה. לאחר הירידה עברנו לשביל הירוק אשר לקח אותנו לאוכף נוסף וממנו התחלנו את הירידה בעמק velicka. בהגיענו בסביבות 18:30 אל hotel slieznsky dom קרה שחזור של אתמול, שוב, כי אין מקומות פנויים, לא קיבלו אותנו והחלטנו לפרוס שקי שינה ולישון בחוץ. הלילה עבר היטב עבור שנינו.

slieznsky dom-popradske

בידיעה שלמחרת צפוי לנו יום קשה במיוחד, יום זה הוא יום קצר שהרבה ממנו הוקדש למנוחה.
יצאנו מוקדם והלכנו על השביל האדום במגמת עלייה עד לאגם batizovske היפייפה. משם המשכנו על האדום עד לאוכף ostrava ממנו תצפית מופלאה. משם החלה ירידה ארוכה מאוד עד לאגם פופרדסקה אליו הגענו בסביבות 14:00. האגם עצמו מאוד תיירותי ואל המלון בו ישנו נדרשה הזמנת מקום מראש, אותה עשינו יום לפני. המלון עלה 40 יורו לאדם לא כולל ארוחת ערב, שעלתה עוד 10 יורו לאדם.

popradske-Schronisko PTTK w Dolinie Pięciu Stawów Polskich

יצאנו בסביבות 6:30 והתחלנו את הטיפוס לכיוון הר RYSY, הנקודה הגבוהה בטרק. הלכנו בשביל הכחול, אשר עלה בצורה מתונה עד הפיצול עם השביל האדום שממנו התחילה העלייה הרצינית. מנקודה זו טיפסנו ברצף עד לבקתה שמתחת לפסגת הריסי, שם נחנו כחצי שעה. כבר קצת לפני הבקתה גילינו לאכזבתינו שכל הפסקה עפופה ערפל שבגללו אי אפשר היה לראות כלום. הגענו אל הפסגה וחציו רשמת לצד הפולני. הירידה הייתה עמוסה מאוד באנשים, מה שגרם לקצת פקקים. לאחר מכן הגענו morske oko שני אגמים גדולים ומהממים בתחתית הריסי, האגמים היו מאוד מתוירים. משם עלינו עם השביל הכחול לקח אותנו עד לבקתה שלנו Schronisko PTTK w Dolinie Pięciu Stawów Polskich. הלינה עלתה 15 יורו לאדם לא כולל אוכל עבור שינה משותפת בעליית גג.

Schronisko PTTK w Dolinie Pięciu Stawów Polskich-zakopane

הגענו אל היום האחרון של הטרק. לאחר ארוחת בוקר בבקתה המשכנו בשביל הכחול במסלול המכונה "שביל חמשת האגמים". כשמו כן הוא, השביל העלה אותנו במעלה העמק ובו אגמים מהממים עד שהתחיל הטיפוס לאוכף zawarat. הטיפוס אליו לא היה קשה במיוחד, אך הירידה הייתה די טכנית ולקחה לנו הרבה זמן. בסוף הירידה הגענו לעוד אגם יפייפה ועמוס מאוד באנשים.
המשכנו על השביל הכחול עד לעיירה kuznice ממנה תכננו לקחת אוטובוס לzakopane הקרובה, לאחר שלא הצלחנו למצוא שם את האוטובוסים החלטנו להמשיך ללכת עד שתפסנו טרמפ למרכז העיר.
יולי הוא שיא תקופת התיירות בזקופנה כך שהעיר הייתה מפוצצת, ממליצים מאוד להזמין מראש airbnb בעיר כי לנו לקח המון עד שמצאנו מקום שהיה לו מקום עבורנו, בו הלינה עלתה 20 יורו לאדם.
למחרת בבוקר לקחנו אוטובוס חזרה לקרקוב.

טיפים

  • ניתן להוזיל משמעותית את מחיר הטרק אם ישנים בחוץ, מומלץ להביא אוהל עקב מזג אוויר בלתי צפוי.
  • גודל התיקים שלנו הקשה עלינו בקטעים הטכניים, ממליצים לטייל עם כמה שפחות ציוד ותיקים קטנים ככל האפשר.
  • שווה לבדוק מראש את מדיניות הכנסת האורחים בבקתות או לחילופין להזמין מקום מראש.
  • עיקר התזונה היא בשרית בתצורות שונות, למי שלא אוכל, מומלץ להצטייד מראש.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )