תאריך הטיול | September 2019 |
---|---|
משך הטיול | 60 ימים |
עונה מומלצת | באביב ובסתיו (בקיץ גשום מדי ובחורף קר מדי ומושלג מדי במחוז סיצ'ואן) |
🌏 תאריכים: 15/9-15/11
🌏 אופי הטיול: טיול זוגי, בני 22 אחרי צבא, יעד ראשון במזרח.
ישנו בעיקר בחדרים פרטיים בהוסטלים והתניידנו בטרמפים ממקום למקום.
🌏 תקציב: בערך 1000 דולר (כ-7000 יואן) לאדם לחודש לא כולל טיסות.
🚗 התניידות: אנחנו עברנו ממקום למקום בעיקר בטרמפים. ולעיתים רחוקות אוטובוס/ואן בתשלום.
הדבר חוסך המון עלויות ומאפשר מפגש קרוב עם הסינים והטיבטיים מה שמייצר המון חוויות מצחיקות ומעניינות, מומלץ בחום.
הטרמפים באזור סיצ'ואן עובדים יחסית בקלות מחוץ לערים הגדולות (בדרך כלל לקחנו מונית קצרה ליציאה מהעיר) והכי הרבה זמן שחיכינו היה חצי שעה. צריך לוודא מראש שהם לא מצפים לתשלום.
שווה לבקש יעדי ביניים ולא רק את היעד הסופי כיוון שהתקשורת יחסית קשה, בשלב מסויים פשוט התחלנו להכנס לרכבים ותוך כדי להבין איפה נרד.
במחוז יונאן בחלקים הדרומיים שלו ליד הערים הגדולות זה קצת יותר מסובך כי יש כבישים מהירים ומחלפים אבל עדיין אפשרי.
🌐 סים מהארץ לעומת סים מקומי:
אני הייתי עם גלובל סים של חברת פלאפון מהארץ ובגדול עבד מעולה רוב הזמן, לפעמים אינטרנט איטי ולפעמים מהיר תלוי במיקום. סהכ ממליץ מאוד, חוסך הרבה התעסקות ותסכול מול אפליקציות ה-VPN.
חברה שלי הייתה עם סים מקומי של China mobile שהוצאנו בצ'נגדו (48 יואן לחודש בשביל 5 ג'יגה). סהכ קליטה טובה ברוב האזורים ומהירות גלישה טובה, ווצאפ לרוב עובד גם בלי VPN (מינוס הקלטות ותמונות). דורש קצת התעסקות עם אפליקציות ה-VPN ולפעמים לא מצליח להתחבר אליהן.
🌐 VPN: אנחנו השתמשנו רק באפליקציות חינמיות. אני ממליץ על Wang, Yoga ו-Betternet בגדול עבדו טוב רוב הזמן וידעו לפצות אחת על השנייה.
🗣 תרגום: השתמשנו רק בגוגל טרנסלייט, להוריד מראש למצב אוףליין סינית ואנגלית. תשתמשו בפונקציית ה-conversation כשיש אינטרנט זה ממש עוזר.
חוץ מזה לתרגום תפריטים במסעדות נעזרנו בפונקציית המצלמה של האפליקציה, עובד גם באוףליין.
🗺 ניווט ומפות:
- להתמצאות עירונית בערים וכפרים השתמשנו ב-mapsme המעולה, להוריד מראש את האזורים הרלוונטיים ואפשר לשמור מקומות ולשתף בין אנשים וזה ממש יעיל.
(שימו לב שהזמני תכנון נסיעה של האפליקציה לא מאוד מדוייקים)
- לניווט בטיולי יום וטרקים:
1) soviet milatary maps pro, אחלה אפליקציה שמאגדת בתוכה המון סוגי מפות (גם טופוגרפיות וגם לוויניות) שניתנות להורדה גם.
2) Fatmap, אחלה אפליקציה לתצלומי אוויר בתלת מימד. נותנת הבנה מאוד טובה של השטח.
לינה: Xishu garden inn, חדר זוגי מפנק ב-212 יואן ללילה (הזמנה דרך בוקינג, יהיה יותר זול להזמין ישירות דרכם כנראה) במיקום מרכזי.
16.9 נחיתה סביבות 4:30 בבוקר עם טיסה ישירה של ס'צואן אירליינס. מונית להוסטל - 65 יואן, כחצי שעה נסיעה. הגענו סביבות 6 להוסטל, אבל דיברנו איתם מראש והם אמרו שאנחנו יכולים לנוח בgarden roof שלהם, ושנוכל לעשות צ'ק אין ב10. סים - יש מקום אחד שזרים יכולים להוציא בו סים, הסבירו לנו בהוסטל איפה. אם אתם מתכננים להחליף את הסים, אל תפתחו wechat עד אחרי, אחרת הוא יעשה בעיות.
ביום הראשון הסתובבנו ב-peoples park ובאזור הסמטה הרחבה והצרה ופשוט התאקלמנו לעיר.
17.9 נסיעה בבוקר לpanda research base. אמרו לנו שמאכילים אותם ב9 ולכן כדאי להגיע ב8. בפועל מאכילים אותם עד 9, ואחרי זה הם ישנים. בנסיעה הלוך לקחנו 2 קווי מטרו וקו אוטובוס בעלות של 2 יואן לכל קו (12 סה"כ לשנינו, לא הצלחנו למצוא הסדר נסיעה יומי). הגענו סביבות 8 ונשארנו עד סביבות 12. בחזור לקחנו מן קו כזה שחזר עד מרכז העיר ב10 יואן לאדם. המשך היום בעיר. היינו ברחוב של חנויות ציוד טיולים - יש הרבה ציוד וחברות איכותיות, אבל המחירים זהים מאוד לארץ. אחכ הלכנו למקדש וו חו ורחוב ג'ינלי. (החנויות ברחוב של המקדש)
לינה- A lee ben hostel, אחלה הוסטל- חדר זוגי מטורף ב-160 יואן.
18.9 נסיעה לרילונג.
במלון בצ'נגדו אמרו לנו שיש אוטובוס ב5:40 מהמרכזית בעלות של 95 לאדם.
היינו חדורי מטרה למצוא סידור מאוחר יותר, ומצאנו פוסט של מישהו בקבוצה שכתב שבעל ההוסטל a lee ben סידר לו הסעה מצ'נגדו בזול אז התארגנו על זה גם. בפועל עלה 120 יואן לאדם (בעקרון עולה 100 אבל סגרו איזה קטע בכביש ולכן הדרך הייתה ארוכה יותר) רק קצת יותר מהאוטובוס, וההסעה יוצאת ב9 ממקום מסוים בעיר שמרוחק יותר מהמרכזית. לקחנו לשם מונית (מהחשש שיחרימו לנו את הבנזיניה והסכינים במטרו) שהייתה יקרה יחסית (גם rush hour וגם מחוץ לטבעת המרכזית), אבל היה שווה את ההתעוררות הנורמלית. הנסיעה ארכה בערך 5 שעות, וכמובן שישנו אח"כ בהוסטל a lee ben. סגרנו מול בעל ההוסטל עצמו דרך וויצ'אט, אז הוא נתן לנו אחלה דיל, ממליצים לסגור ישירות מולו.
יש ברילונג אחלה סופר שאפשר לקנות בו מצרכים ובלוני גז אז הצטיידנו בו לקראת הימים הקרובים.
19.9 טיול יום ל-Haizi Valley.
משלושת הנחלים, זה הנחל שאין בו דק עץ. 15 ק"מ בערך מהכניסה לשמורה עד האגם הראשון, הולכים הלוך וחזור. רוב הדרך הייתה בוצית ובין העצים, ולא באמת נהננו ממנה אז אולי אחד המסלולים האחרים עדיפים אבל לא יודעים לומר. בכל אפליקציות המפות יש מסלול שמאפשר לעקוף את הכניסה לשמורה (לא לשלם), המעבר הזה חסום (ניסינו). כניסה לשמורה 60 יואן בעונה (30 לסטודנט וכו').
יום למחרת כבר עזבנו את רילונג והמשכנו לכיוון דנבה והכפרים בסביבתה.
20.9 נסיעה לדנבה ודנגלינג וטיול למעיינות החמים של הכפר.
בהתחלה סידרו לנו 2 נסיעות לדנבה ב20 יואן ואז 30, עם החלפה בשאוג'ין. בסוף הנהג מההסעה הראשונה הציע לקחת אותנו עד דנבה ב60 יואן. הסכמנו. במקרה בהוסטל ליד איפה שהוא הוריד אותנו הייתה מישהי שדיברה אנגלית ממש טוב, אז התלבשנו עליה(להוסטל קוראים international youth hostel). המטרה שלנו הייתה להגיע לדנגלינג, והבחורה מההוסטל יכלה לסדר הסעה לשם ב-300 יואן, אם מתארגנים מספיק אנשים זה שווה את זה. אחרי התלבטות החלטנו לנסות טרמפים, הצלחנו להתקדם שליש מהדריך ובסוף עצרנו רכב שהסכים לקחת אותנו ב300 (אחרי כמה רכבים של 400-600). הכניסה לדנגלינג עולה 20 לאדם. הנהג פשוט לקח אותנו להוסטל בקצה של היישוב, אז זרמנו איתו. המקום די יקר - 130 לאדם, אבל כולל א.ערב ובוקר. ההוסטל היה במיקום מעולה בכפר, ממש ממנו יוצאים המסלול למעיין החם והמסלול לאגם השמיים. הגענו בערך ב17:45, והחלטנו להיות נועזים ולצאת למעיינות. הליכה של בערך 4 ק"מ, יחסית מישורית. לקח לנו כ-45 דק לכיוון. יצאנו ב18:10 והגענו חזרה להוסטל ב20:10 (בחזור כבר הלכנו קצת בחושך). בחדר עצמו המיטות לא מאוד נוחות, ובכללי אין ככ חימום, אבל השמיכות שהם מספקים מספיק חמות.
21.9 טיול לאגם השמיים ונסיעה חזרה לדנבה.
אגם השמיים נמצא במרחק של כ5 ק"מ, ועלייה מצטברת של 800 מ'. בהלוך לקח לנו 4 שעות, בחזור 3. הליכה בבוץ יחסית (מניח שבקיץ יותר טוב), אבל נוף מדהים והיער עצמו גם יפה. באמצע יש מן שדה פתוח ובית של משפחה טיבטית שקראנו שאפשר להתארח ואפילו לישון אצלם. בפועל נכנסנו אליהם במטרה לשתות תה והיה מאוד מוזר ומביך. לא שתינו תה. למעלה יש אגמון קטן כזה - לא להתייאש שם, הדבר האמיתי ממש קרוב, ממשיכים לעלות ומגיעים לאגם השמיים היפייפה.
בחזרה נסענו עם מישהו מההוסטל, הוא ביקש 240 והסכמנו. חזרה לכביש לקח בערך 35 דק', ומהרגע שעלינו על הכביש עוד איזה שעה ורבע עד דנבה - כמעט שעתיים (הוא נסע ממש מהר). ישנו בinternational youth hostel, איפה שדיברנו עם ההיא הדוברת אנגלית מאתמול. 30 לאדם לדורמס (100 לחדר זוגי).
לינה- Chuzang tsang hostel, אחלה של הוסטל עם חדרים זוגיים ב-168 יואן ללילה.
22.9 נסיעה לקנגדינג.
לקחנו אוטובוס ב7 בבוקר, 51 יואן לאדם. יש הרבה עבודות בכביש וזה לקח 3 ורבע שעות (שקלנו לנסות טרמפים, אבל הבחורה מההוסטל אמרה שבגלל העבודות בכביש יהיה קשה. בדיעבד טוב שהתקשבנו לה). מומלץ להגיע קצת מוקדם לתפוס מקום לשבת. לינה ב chuzang tsang hostel. פגשנו עוד זוג ישראליים והחלטנו לצאת למחרת לטרק ברכס היאלה שאן בין קאנדינג לטאגונג, הלכנו בערב לעשות קניות בspar.
23.9 יציאה לטרק.
ההוסטל סידר לנו הסעה עד לונגבו ב200 יואן לארבעתנו. כל היום הראשון טפטף ובערב התגבר. ישנו ליד מאהל טיבטי שמצאנו בדרך והם היו מקסימים והאכילו אותנו. לקראת הלילה התחיל לרדת שלג שרק הלך והתגבר והתלבטנו מה נעשה למחרת.
24.9 בבוקר הכל היה מכוסה שלג כבד וידענו שברגל אנחנו לא מתקדמים. אחד הטיבטים הציע לקחת אותנו בסוסים שלו עד טגונג ב2000 יואן לארבעתנו, הסכמנו.
הרכיבה הייתה מאוד ארוכה ולא הפסיק לרדת שלג כל היום אבל החוויה הייתה מאוד מיוחדת עם ראות אפסית ואווירה מהסרטים, בסוף הגענו לאני גומפה. משם נזירה לקחה אותנו לטאגונג ב70 יואן.
25-26.9 שהות בטאגונג וטיולים בסביבת הכפר.
בטאגונג ישנו 3 לילות: 2 בhimalayak ו1 בkampa cafe. בשניהם יש חדר זוגי ב80 יואן. בשניהם שירותים/מקלחת מחוץ לחדר. בהימאליאק יש גג סגור לייבש בו ציוד רטוב/כביסה למי שצריך אחרי טיול. בקמפה יש אווירה יותר נחמדה ובכללי רוב האנשים נמצאים שם. בקמפה יש אחלה מסעדה עם אוכל מערבי וטיבטי (יחסית יקר). חוץ מזה יש אחלה מסעדה טיבטית עם תפריט באנגלית בקומה השלישית של הבניין שמהצד השני של הכיכר הראשית ביחס להוסטלים.
ביום הראשון בעיקר נחנו ועלינו לגבעה ממול ההוסטלים, נוף יפה לרכס היאלה שאן.
ביום השני נסענו לאני גומפה. מקס מההוסטל בקמפה הסיע אותנו ב-40 יואן ובחזור לקחנו טרמפ ב-10. אפשר גם לעשות את הדרך ברגל (3 ק"מ לכיוון).
לינה- הוסטל Dzachusama.
27.9 טרמפים והגעה לגנזי.
טרמפ 1 - עד Bamei.
טרמפ 2 - עד dofu (יש כביש שעוקף את העיר אז לשים לב לרדת לפני שנכנסים - במידה ולא מוצאים טרמפ עד Luhu)
טרמפ 3 - עד Luhu.
טרמפ 4 - עד פאתי גנזי.
משם לקחנו מונית ב10 יואן להוסטל DzachuSama. חדר זוגי ב170 יואן, דורמס ב45. הוסטל חמוד רצח. נשארנו 2 לילות. נייט בעל ההוסטל עם הרבה כוונות טובות.
יצאנו מטאגונג ב-8 והגענו להוסטל ב15:30. בדרך היו כמה צ'ק פוסטים של המשטרה וצריך להיות עם דרכון זמין.
בערב עלינו למקדש החדש, יש תצפית יפה על העיר.
28.9 יום של הסתובבות בגנזי.
קניות בשוק לקראת טרק שיצאנו אליו כמה ימים אחרי. יש רחוב שלם של חנויות בגדי נזירים. נייט בעל ההוסטל המליץ לנו על כמה מסעדות ובפועל לא כ"כ מצאנו אותן. כל דבר לוקח נצח לקבל במסעדות.
סה"כ עיר חמודה עם אחלה נוף לרכסים המושלגים שסובבים אותה.
29.9 נסיעה למנזר והסתובבות באזור.
מההוסטל לקחנו מונית עם עוד זוג שפגשנו בהוסטל ב60 יואן (היו אנשים שאמרו שאפשר למצוא ב40, ויש גם אוטובוס שאמור לעלות 5 לאדם) עד למנזר Darjay gompa.
מהמנזר הלכנו ישר לגסט האוס Talam kang של נזירים טיבטיים, שמרוחק כק"מ בתוך השטח. 40 ללילה לאדם, 50 ל3 ארוחות. תנאים מאוד בסיסיים, מקלחת במעיין החם ושירותים שהם בור. החוויה מאוד אותנטית והארוחות עם הנזיר שמבשל נחמדות מאוד. הנזיר מדבר מעט אנגלית, בסיסית מאוד.
הלכנו למעיין החם, הליכה של כ7 דק'. הנזירים מתקלחים במעיין, וכנראה שיהיו שם ערומים. חוץ מזה, מקום חמוד והמים לא מסריחים מגופרית.
חזרנו לגסטהאוס לארוחת צהריים, ואחרי זה הלכנו לדרג'יי גומפה. המקדש היה נעול ולא מצאנו מי שיפתח לנו. חזרנו לגסטהאוס והלכנו לבנגה גומפה. נראה כמו בית ספר לנזירים. שם מצאנו מי שיפתח לנו את המקדש המרכזי (kaimen - unlock). בחזור ירד גשם ורצנו - כל הסיבוב לבנגה גומפה ארך כשעה וחצי.
30.9 טרמפים למניגנגו וממניגנגו
מההוסטל הלכנו לכביש בדרך שלא נכנסת לתוך דרג'יי גומפה (מצפון). תפסנו טרמפ שארך כשעה, ירדנו לפני המחסום ונכנסנו ברגל. יש מספר אופציות לינה בעיירה ובמחירי דורמס (40-60 לאדם) מקבלים חדר עם מיטה, בלי מים זורמים. אפשר גם לשלם 180 ללילה לחדר עם מקלחת צמודה (אופציה שחזרה על עצמה). יש בעיירה כמה סופרים, וחנות באבל טי במרכז (המוכר/בעל המקום מדבר קצת אנגלית).
אחרי התמקמות, לקחנו טרמפ לאגם יהון לאטסו. נסיעה של רבע שעה. יש אפשרות להקיף את האגם (4 שעות), לנו ירד גשם אז נשארנו קצת על החוף של האגם וחזרנו.
1.10 יציאה ל"טרק". המטרה הייתה לצאת לטרק של 4~5 ימים מאזור האגם ועד למנזר דזונגסר, בפועל קרו דברים אחרים. לקחנו מדריך (שסגרנו עוד בגנזי בעזרת נייט) וסוס לציוד (ואיש סוסים, המדריך סגר איתו), והיינו אמורים לטייל 4 ימים עד דזונגסר. יצאנו מנחל אחד שהוא מזרחה לאגם יהון לאטסו. ביום הראשון (או השני, תלוי איך מחלקים) היינו אמורים לעבור פאס בשם dzin la בגובה 5,050 מ' שהיה מושלג מאוד, לטענת איש הסוסים מושלג מדי בשביל הסוס. האופציה החלופית הייתה מאריכה את הדרך בעוד מס' ימים לא כ"כ ברור, ולנו לא היה רצון להמשיך איתו את הדרך (וגם היה יקר מאוד להאריך). חזרנו אחורה ואחרי לילה בשטח סיימנו עם איש הסוס והמדריך. בסוף היו קצת אי נעימויות בנוגע לתשלום עם איש הסוס אז שווה לוודא הכל מראש כמו שצריך.
על אף כל הבלת"מים, הטיול היה מאוד יפה, ועם תכנון נכון אפשר גם להגיע עד הפאס וחזרה ביום-יום וחצי לגמרי לבד. (חשוב להיות מאוקלמים לגובה וקלי משקל בעל יכולת ללכת כדי להגיע עד הפאס וחזרה ביום אחד. למי שחושש, אפשר גם להגיע עד אגם יפה מאוד בדרך ביום אחד.)
2.10 נסיעה לדגה. לאחר שחזרנו לכביש, לקחנו טרמפ לדגה, כשעה וחצי נסיעה דרך המנהרה החדשה. יש הרבה אופציות לינה, אנחנו מצאנו מלון אקראי שנראה טוב (130 לחדר זוגי עם שירותים מערביים, מקלחת ווייפיי בחדר).
3.10 נסיעה לדזונגסר.
סגרנו רכב ב200 יום לפני. אחרי נסיעה של שעתיים נתקלנו במחסום (בdama), השוטר נתן לנו לעבור כשאמרנו שאנחנו חוזרים לדגה אחרי יומיים. הנסיעה ארכה כשעתיים וחצי. מדריך טיולים שדיברנו איתו לפני המליץ לנו על גסטהאוס מסוים והגענו לשם.
4.10 סדנת תכשיטים מברונזה + הסתובבות בין בתי המלאכה בכפרים.
בכפרים שליד מנזר דזונגסר ישנו בהוסטל של מקומיים שמתעפלים שם בית מלאכה לאמנויות מסורתיות, בכלל כל האזור מאוד מעניין מבחינת מלאכות עתיקות. שהינו שם יומיים ועשינו סדנה של הכנת תכשיט מברונזה, מצרף כאן קישור לפוסט מפורט יותר בפייסבוק:
https://www.facebook.com/group...
5.10 יציאה לטיול יום וחצי לבבנג (מתחת למנזר פלפונג).
לפני שיצאנו לטיול, המארח בגסטהאוס ניסה לשכנע אותנו לא לצאת בגלל דובים שיש בהרים. גם בספר שבו מתואר הטרק, יש התייחסות לדובים. החלטנו לצאת בכל מקרה ולנקוט באמצעי זהירות בסיסיים. בסוף לא ראינו דובים.
בדרך עוברים פאס של 4,500. רוב הדרך יש שביל יחסית ברור, אבל יש מקומות שצריך לאלתר (בעלייה ובירידה מהפאס בעיקר). עברנו את הפאס, ירדנו אל הנחל, ושם הלכנו עוד כחצי קמ-קמ עד שמצאנו משטח דשא שנעם לנו (במקרה זו הייתה המדשאה האחרונה לפני שמתחילים ללכת בצמוד למים). סה"כ הלכנו מ8:30 עד 18. הגענו לפאס ב16.
6.10 סיום הטיול וטרמפים לגנזי.
קמנו בבוקר באיזי ממש. התחלנו ללכת ב10:30 והגענו לבבנג ב13. אחרי שחוצים את הגשר של הכפר, חיפשנו מסעדה. מישהי אמרה לנו לפנות שמאלה ולעלות במדרגות מתכת. שם אכלנו, ואחרי שהחלטנו שאין לנו כוח לעלות למנזר, מישהו מהמסעדה היה מקסים והסיע אותנו מהכפר עד הכביש המרכזי. משם המשכנו בטרמפים לגנזי.
טרמפ 1 - עד דגה (מדגה אפשר גם לקחת הסעה בתשלום עם נהגים ממרכז העיר - אנחנו הורדנו אותם עד 160 וויתרנו לטובת המשך בטרמפים)
טרמפ 2 - עד מניגנגנו
טרמפ 3 - עד גנזי.
בתוך גנזי מונית ב10 להוסטל.
חזרנו לישון ב DzachuSama.
יצאנו מבבנג קצת אחרי 14 והגענו להוסטל ב20:40.
7.10 יום טרמפים לליטאנג
מההוסטל לקחנו מונית לצומת הגדולה, שמתחבר לכביש שמגיע לליטאנג. עלה 30.
טרמפ 1 - עד שאדו
טרמפ 2 - עד שילונג
טרמפ 3 - עד ליטאנג.
יצאנו ב9 והגענו ב16:30.
הגענו לליטאנג והלכנו לישון בmedoks, חדר זוגי ב100 עם מקלחת ושירותים מערביים. אפשר לעשות כביסה חינם אבל זו לא מכונה אוטומטית. מדוק עצמה מדברת אנגלית טוב, אבל היא לא הייתה כשהיינו ותקשרנו איתה הרבה בטלפון.
8.10 בבוקר עיר עתיקה, אחר צהריים מעיינות חמים
בכניסה לעיר העתיקה יש מרכז מידע, שהמנהל בה יודע אנגלית מעולה - נוח למי שרוצה לצאת לטיולים באזור. למנהל קוראים אנדריי, צריך לבקש לדבר איתו כי העובדים שם לא מאוד יעילים.
כל העיר העתיקה מאוד מונגשת לתיירים - יש שלטים באנגלית ואפילו צרפתית. אנחנו נכנסנו לבית שבו נולד הדאלי לאמה השביעי, ולמוזיאון צמוד שמסביר על אורח החיים באזור. אחרי זה הלכנו למנזר הראשי שנמצא במעלה העיר העתיקה.
בצמוד לכניסה למנזר (מימין עם הפנים למנזר) יש מסעדה עם תפריט באנגלית בשם wish you sweet tea. אחלה יוגורט, ואחלה קארי. המנהלת יודעת אנגלית אבל היא לא תמיד שם.
אחר צהריים ניסינו להגיע בטרמפים לsecret hot spring (מסומן במפס מי). בסוף עלינו על טרמפ שנסע לhot spring שמסומן ליד. מקבלים חושה פרטית ב20 יואן לאדם, ויש בריכה שממלאים לבד עם ברז חם (מי גופרית רותחים) וברז קר ואפשר למלא אותה יחסית עמוק. בקיצור שווה מאוד היה ממש כיף. יש לשם כביש בטון שלא מסומן במפות.
בערב אכלנו בdoctor food - אוכל פסט פוד כזה. יש המבורגר צמחוני.
בתוך העיר מוניות מונה ממש זולות. הכי הרבה ששילמנו היה 8 - וההוסטל של מדוק בקצה.
9.10 יום רביעי - בבוקר קבורת שמיים, אחר צהריים נסיעה לזוג אגמים למרגלות חאיזי שאן.
בדקנו יום לפני עם מדוק שהטקס אכן מתקיים. בבוקר אח שלה הסיע אותנו (היו עם זה קצת פאשלות - בהתחלה הוא לא הגיע, ואח"כ בניגוד לשמועות, ההסעה כן עלתה כסף. 10 יואן לאדם שזה עדיין פחות ממונית (50)).
הטקס עצמו התנהל על גבעה ממול איפה שכולם עמדו, כך שבהתחלה בחלק הגרפי היינו רחוקים. אחרי שהנשרים עשו את שלהם התקרבנו.
אחר צהריים החלטנו לצאת מהעיר לראות זוג אגמים אלפיניים למרגלות רכס haizi shan (במפס מי רשום כniba lake).
נסענו בטרמפים, שעה וחצי לכיוון, נסיעה ממש יפה. עשינו את זה בכמה טרמפים, אבל זה על הכביש הראשי לתוך טיבט כך שגם אם מישהו פונה איפשהו, יורדים וממשיכים על אותו כביש.
באגמים הלכנו עד האמצע בין שני האגמים - כחצי שעה לכיוון. בהלוך הלכנו על הרכס, בחזור על שפת האגם (קל ומומלץ יותר). אם באים ליום שלם, שווה להמשיך להקיף את שני האגמים ולנסות להכנס קצת לקניונים - נראה מאוד יפה.
10.10 נסיעה ליאדינג ולינה בכפר יאדינג בתוך השמורה
טרמפ 1 לכביש של שדה התעופה של דאוצ'נג - 7:45 עד 9:15
טרמפ 2 - עד דאוצ'נג הגעה ב10
קניות בדאוצ'נג לקראת טרק הקורה הגדולה
מיניואן ב50 לאדם לשמורה
כניסה לשמורה - 193 לאדם (סטודנט)
לינה בתוך הכפר יאדינג: ליד תחנה מס 3 מצאנו הוסטל עם חדר זוגי ושירוקלחת פרטי ב160. שמענו על זול יותר אבל כבר לא היה לנו כוח לחפש (שאר המקומות שבדקנו היו 400 ומעלה)
11.10 התחלת הקורה הגדולה
יום ראשון עד הבקתה.
12.10 חזרה אחורה ולינה באותו הוסטל.
עקב בעיה רפואית נאלצנו לחזור אחורה. בתוך הכפר של יאדינג, קרוב להוסטל, יש תחנת עזרה ראשונה בחינם (טיפול ותרופות עולות כסף) שעזרו לנו מאוד.
13.10 טיול יום לאגמי החלב והפנינה
סה"כ הסיבוב לשני האגמים ארך כ6 שעות. יצאנו מוקדם מאוד (עלינו על האוטובוס הראשון) וטוב שכך כי בדרך למטה ראינו המוני סינים, שווה לצאת מוקדם ולהנות מהטיול בלי המוני אנשים.
אחרי זה לקחנו מיניואן ב50 לאדם לדאוצ'נג ולינה ב-fangehu. חדר זוגי בלי מקלחת ב110. כשהגענו בערב ביקשנו שיקנו לנו כרטיסים לאוטובוס לשנגרילה בבוקר.
14.10 נסיעה לשנגרילה
האוטובוס עולה 108 לאדם ויוצא ב6:10 בבוקר. סידרנו הסעה מההוסטל לתחנה ב10 לאדם (גם כאן שמענו מראש שההסעה תהיה חינם והיא לא הייתה).
ישנו שני לילות בtavern 47, חדר זוגי עם מקלחת ב130. (בלי מקלחת ב90, דורמס ב40). א.בוקר טובות, ערב לא אכלנו. ג'ון (June) בעל ההוסטל קוריאני וחמוד מאוד.
בערב יצאנו להסתובב בעיר העתיקה ואכלנו בthe olive bistro. תפריט מאוד מגוון (מערבי וטיבטי), קצת יקר אבל טעים מאוד (אכלנו קסדייות, יאק בורגר, סלט טעימים. יש גם חומוס. עוף חמוץ מתוק לא מומלץ). אחרי זה הסתובבנו בעיר העתיקה. כל יום בין 19-21 יש ריקודים, הריקודים הכי טובים שראינו בסין. עלינו לגלגל התפילה, משם נוף יפה על העיר.
15.10 יום על אופנוע חשמלי לאגם ולמנזר
לקחנו אופנוע חשמלי מההוסטל high altitude in love ב50 יואן. יש מלא מקומות שמשכירים ובחלקם האופנועים נראים יותר טוב מההוסטל, אבל בהוסטל יש דוברי אנגלית שיכולים לעזור עם מסלול וכזה. אנחנו פשוט הקפנו את האגם וחזרנו דרך הכביש הראשי והמנזרים.
הכניסה למנזרים בתשלום (115 או 62 לסטודנט), בעייננו לא ככ שווה למי שכבר ראה מנזרים, וגם יקר מאוד.
לאחר מכן בערב עשינו קניות לקראת טרק היובנג.
16.10 נסיעה לפלייסי
טרמפים, כ5 שעות. לא היה לנו מזל עם הטרמפים והחלפנו די הרבה, לא כזה קריטי איפה.. (סהכ 4)
לינה בfeeling youth international. (הולכים כמעט עד סוף העיירה, פונים ימינה לכביש אספלט שעולה, ועולים) דורמס ב35 לאדם, זוגי ב110/120 (טווין או מיטה זוגית). בגלל היותנו בן ובת, רצו להפריד אותנו בדורמס. בסוף שילמנו 40 לאדם בשביל דורמס פרטי. חלק מהצוות דובר אנגלית, והם יכולים לארגן ואן בבוקר.
17.10 הליכה לכפר יובנג עליון
בהוסטל אמרו לנו שנסע 5 אנשים בואן וזה יעלה 30 לאדם. בסוף נסענו רק שנינו, עדיין ב30 לאדם.
התחלנו לעלות ב10, הגענו לפאס ב15:15 אחרי עצירת אוכל ארוכה, ולכפר ב17. ישנו שני לילות בyak butter inn. חדרים ממש חמודים, 90 לזוגי בלי מקלחת (200 עם). המקלחת אחלה, אבל הם לא נותנים מגבות (יש אפשרות לקנות מגבת פיצית, אנחנו התעקשנו ובסוף הביאו לנו מגבת מהחדר עם המקלחת).
אכלנו בערב בhappy joe - בחור הונג קונגי שאוהב ישראליים ונותן קצת הנחות.
18.10 טיול יום לאגם הקפוא
כל הטיול לקח 7 שעות, כולל עצירה ארוכה באגם.
העלייה ברובה ביער, אבל עדיין יפה.
בערב אכלנו בyak butter - אוכל טעים, המחירים בשני המקומות יחסית זהים.
19.10 ירידה לנינונג ונסיעה לבינגג'ונלו
הבנו שלהשאר באזור יובנג פחות מעניין אותנו (המפלים לא ככ שווים את זה ושאר המסלולים היו גדולים עלינו), והחלטנו לרדת. התכנון היה להגיע לבינגג'ונלו ולכן קצת רצנו את הירידה - לקח קצת פחות מ4 שעות מהכפר העליון. ראינו במפס מי שביל שלא עובר בכפר התחתון ולקחנו אותו. אנחנו מאוד נהננו מהנוף - בהתחלה הולכים בתוך יער, אח"כ בצמוד לנחל, ובסוף על קו גבוה עם נוף פתוח. מהרגע שרואים את החיבור של הנחלים, הירידה לקחה חצי שעה עד הוואנים.
לקחנו וואן חזרה לפלייסי לתיקים - בהתחלה הוא ביקש 100 לשנינו ובסוף הורדנו אותו ל70. נסיעה של כשעה עקב איזה חסימה בכביש.
19.10 סיום טרק היובנג וטרמפים לבינגז'ונגלו:
טרמפ 1 - מפלייאסי עד דצ'ין (בתוך דצ'ין מונית לקצה השני של העיר ב15)
טרמפ 2 - עד הגשר שחוצה את הנהר (בפנייה לכביש שחוצה את הרכס לכיוון בינגז'ונגלו)
בגשר מצא אותנו נהג שרצה 300. ניסינו להוריד אותו ל150, בסוף סגרנו על 200 (לא עזב אותנו עד שנכנסנו לרכב).
הכביש סלול כמעט כולו, ונראה כי ממשיכים לסלול. אנחנו עמדנו עם הנהג והתווכחנו איתו כמה דק, במהלכן לא ראינו עוד רכב עובר.
ישנו ב-aluo guesthouse, הוסטל של yha, שאלו המנהל הוא מדריך טיולים. הוא יודע קצת מאוד אנגלית. ניסינו לבין ממנו אופציות לטיולים באזור אבל לא ממש הצלחנו, ובסוף בנינו תכנית בעזרת האינטרנט וטרוול צ'יינה. מי שמעוניין לעשות טרק של כמה ימים באזור - יש כמה אופציות שמתחילות מהכפר דימאלו וחוצות את הרכס מזרחה לכיוון כפרים על הכביש לדצ'ין.
20.9 הסתובבות בין כפרים אותנטיים באזור בעזרת טרמפים.
התחלנו מהכפר wuli ואחר כך לכפר qinatung. אזור מעניין עם אוכלוסייה נוצרית וכמה כנסיות. נופים יפים לנהר ה-nujiang ואווירה רגועה.
יש להסתובב עם דרכונים זמינים - יש כמה מחסומים בדרך בגלל הקרבה לגבול עם טיבט.
21.9 חזרה לשנגרי לה
בעקבות תחזית של גשם וגם זה שקצת מיצינו את האזור החלטנו לחזור אחורה (וגם העובדה שהנהג בהלוך עצר לנו על התצפית של הפיתול בנחל, אחרת יש אפשרות לעשות טיול יום גם לשם).
טרמפ 1 - חזרה עד הגשר שחוצה את הנהר
טרמפ 2 - עד מחסום רנדומלי בכביש. (כאן חיכינו הרבה זמן עד שעצר רכב שהסכים להעלות אותנו. השוטרים במחסום ניסו לעזור לנו)
טרמפ 3 - עד שנגרי לה. (התחיל כטרמפ לדצ'ין אך ביקשו שנחלוק בכסף לדלק ברגע שאמרנו שנמשיך איתם)
ישנו ב-dragon cloud guest house, חדר זוגי עם שירוקלחת וארוחת בוקר ב80 דרך בוקינג (הדיל הכי טוב עד כה). ארוחת הבוקר מעפנה אז לא מומלץ לבנות רק עליה (טוסט עם חמאת בוטנים וריבה).
22.10 נסיעה לבאישויטאי
יצאנו אחרי ארוחת בוקר מעפנה בהוסטל.
טרמפים לבאישויטאי, כ3 שעות
כניסה לפארק עולה 15/30. הסתובבות בפארק כשעה וחצי.
משם לקחנו טרמפ להוסטל של טינה בערוץ דילוג הנמר.
בדרך יש נקודת כרטיסים שחייבו אותנו לקנות. 45/22.5, חדר זוגי בהוסטל ב120 ללילה.
23.10 נקיק זינוק הטיגריס (תרגום חופשי) ונסיעה ל Lugu Hu
ירדנו לנהר. משלמים 15 ב2 נקודות, בירידה לנחל ולפני העלייה בסולם (30 סה"כ לאדם). כל הסיבוב (כולל עצירה לא.בוקר למטה) לקח קצת פחות מ3 שעות. יצאנו מוקדם (רבע ל8) והרגשנו לבד רוב הזמן - מומלץ.
כמובן שיש גם את האפשרות לעשות את הטרק המלא שלוקח יומיים/שלושה אבל אנחנו עשינו רק את החלק שיורד לנהר (כביכול הסוף של הטרק המלא)
23.10 נסיעה לאגם לוגו
נסענו מההוסטל של טינה למעבורת שחוצה את הנהר (טרמפ עד הירידה מהכביש ומשם ירידה ברגל). המעבורת עלתה 20 לאדם. אחרי החצייה שכנענו את נהג המעבורת להסיע אותנו למעלה לdaju ב50 לשנינו.
טרמפ 1 - החוצה לכביש הראשי
טרמפ 2 - עד ming ying
טרמפ 3 - עד Luoshui (עד האגם בעצם)
לינה בhusi tea house, חדר זוגי ב128 (דורמס ב50). יש בחור בקבלה שמדבר אנגלית.
24.10 יום "אטרקציות" מסביב לאגם
על הבוקר תפסנו טרמפ לlige, שם השארנו את התיקים בהוסטל.
לינה בהוסטל memory of march של רשת yhi, חדר זוגי עם שירוקלחת ב100. צוות דובר קצת אנגלית.
משם טרמפ לlise, הכפר במפרץ הבא - לא מסומן בmaps.me אבל משם יוצא הרכבל שכן מסומן.
עלייה לgemu goddess mountain. ההר הכי גבוה ליד האגם. בראשו יש קופים ומערת נטיפים. רכבל למעלה ב70 לאדם (אין הנחת סטודנט). זהירות לא להתקרב מדי לקופים למעלה - הם חמודים מאוד אבל אגרסיביים (אותנו הם ניסו לתקוף בלי סיבה בכלל). למעלה יש דק וממנו הכניסה למערה (קצת מוסתר, לא לפספס).
אחרי ירידה ברכבל, לקחנו סירה ל"אי הציפורים" ב50 לאדם. השם קצת מתעתע - יש שם ציפורים רק בחורף. (מLuoshui אפשר גם לקחת סירה במחיר דומה לאי גדול יותר עם מנזר. לא היינו אבל אולי עדיף כי זה אי גדול יותר עם נקודת עניין עליו).
25.10 הסתובבות בכפרים באזור הרחוק מהאגם
טרמפ לyangning, שם הלכנו למנזר.
משם ניסינו להגיע לכפר wenshua ששם יש מעיין חם בתשלום (השם של הכפר זה פשוט "מעיין חם" בסינית אז זה מבלבל). במפס מי ובגוגל מסומן שיש גם מעיין טבעי - הגענו עד לשם ולא מצאנו כלום.
בדיעבד יום די מיותר ומאכזב.
חזרנו לאגם וישנו בwinds guesthouse שנמצא בצד הסצ'ואני של האגם. הוסטל מאוד חמוד עם בעלים דובר אנגלית. חדר זוגי עם שירוקלחת ב80.
26.10 נסיעה לליג'יאנג
התלבטנו עם לנסות לסיים הקפה של האגם אבל הכבישים נראו לא משהו, אז חזרנו דרך lise וlige.
טרמפ 1 - עד Luoshui
טרמפ 2 - עד lijiang
לינה בmama naxi, חדר זוגי עם שירוקלחת ב110 (לקחנו 2 לילות אז היא עשתה ב100 לילה). בעלת ההוסטל מדברת אנגלית וממש חמודה ועוזרת. בערב הסתובבנו בעיר העתיקה.
27.10 נסיעה לjade dragon snow mountain.
כניסה לשמורה עולה 100/50 ובתוך השמורה אין הנחת סטודנט לרכבלים וכו'. נסענו לyak meadow - רכבל עולה 65 לאדם (הרכבל לקרחון גם יקר מאוד, גם מפוצץ בסינים, וגם היה יום קר אז פחדנו מהקור למעלה), אבל היה ערפל ולא ראינו כלום. (תבדקו ותקשיבו לתחזית מז"א) רצינו ללכת לראות שקיעה ב lion hill. לצערנו הגענו ב18:30 אך מסתבר שכניסה אחרונה ב18. בערב אכלנו במקום ממש מגניב - מקבלים קערה וממלאים אותה במה שרוצים (יש הרבה סוגי נודלס ירקות ובשר) ואז מבשלים לך הכל ביחד. עולה 25.8 לחצי קילו של אוכל (אנחנו חשבנו שזה מחיר לקילו וקצת התפרענו. בכללי קצת התפרענו כי זה קל שם). הוספנו למפס מי בעברית - יאנגופו (מחוץ לעיר העתיקה אבל בחלק הצפוני שלו יחסית)
28.10 יום בעיר ונסיעה ל Damaidi
בבוקר נסענו לבריכת הדרקון השחור. יש קטע בעיר שצריך לשלם "עמלת עיר עתיקה" בעלות של 50 יואן, אבל תכלס בודקים את זה רק בכניסה לפארק של הבריכה אז ויתרנו על לשלם והיינו רק בחלק הצפוני בחינם (לא חלק גדול או מרשים במיוחד). חזרנו לlion hill - כניסה ב35/17.5 ועלינו לפגודה. נוף מהמם מלמעלה. חזרנו לא.צהריים בנודלס במשקל.
28.10 נסיעה לכפר דמאידי
מJin Kai Guang Chang לקחנו מיניואן לdamaidi ב30 לאדם.
29-30.10 יומיים טיפוס בDamaidi אנחנו היינו בלי ציוד טיפוס, ורצינו להתנסות במולטיפיץ' (שאין ככ בארץ), אז לקחנו מדריך. עלה 280 ליום לאדם כולל ציוד (עשינו איתו יומיים). מניחים שאפשר גם רק להשכיר ציוד למי שרוצה, יש באזור מלא מסלילי ספורט. לינה בהוסטל של המדריך בחדר זוגי בלי שירוקלחת ב80. בבוקר אפשר לאכול בהוסטל, בערב יש ארוחת ערב משותפת ב25 לאדם. את כל המידע ניתן למצוא באתר climbshigu.com.
עוד מידע ניתן למצוא בפוסט שכתבתי בפייסבוק:
https://www.facebook.com/group...
31.10-2.11 טרק מהכפר Lisu לכפר Liming.
מפורט בסיפור דרך נפרד בקישור הבא:
https://www.sipurderech.co.il/...
2.11 סיום הטרק והגעה לכפר לימינג.
בסוף הטרק ישנו בלימינג בfaraway ב120 בחדר זוגי עם שירוקלחת.
3.11 טיול להר אלף הצבים ונסיעה לshaxi עלינו בבוקר להר. סיבוב של כ3-3.5 שעות. (שימו לב שיש תשלום של 100 בכניסה ללימינג. אנחנו הגענו דרך הטרק מהצד השני ולכן לא שילמנו. אומרים שאם מגיעים לעיירה אחרי 18:30 גם לא צריך לשלם). השמורה הגיאולוגית והר אלף הצבים מאוד מרשימים ושווים ביקור.
3.11 נסיעה לshaxi
הסעה 1 - עד langshou, עלה 10 לאדם
הסעה 2 - עד צומת אחרי shigu, עלה 35 לשנינו (חשבנו שמשם נתפוס טרמפים על הכביש שיוצא מהצומת אבל לא נסעו שם כלל.)
טרמפ 1 - עד הכביש הראשי לכיוון דאלי
טרמפ 2 - עד הירידה מהכביש המהיר (לפני jianchuan)
טרמפ 3 - עד תחנת המיניואן של העיר. זה מחוץ לעיר, לא איפה שמסומן במפס מי.
הסעה 3 - עד shaxi. עלה 15 לאדם.
הגענו לשאשי, לינה בhorse pen 46, חדר זוגי עם שירוקלחת ב90.
4.11 יום על קטנוע מחוץ לשאשי
שאשי הייתה בשיפוצים כשאנחנו היינו ולכן הרבה מקומות סגורים, אבל מצאנו מקום עם קטנוע אחד. עלה 40. נסענו לבריכת הדרקון הלבן, בדרך חזרה עברנו בכפרים. בערב אכלנו בארוחת הערב המשותפת שלך ההוסטל. הכי טוב אם יש הרבה אנשים כי אז יש מגוון של אוכל.
5.11 נסיעה ל shibao shan
לקחנו מיניואן להר (לא יוצא מאיפה שמסומן במפס מי בתור תחנה מרכזית, תשאלו בהוסטל ויראו לכם). עלה 20 לאדם (הנהגת ביקשה 25 אבל הורדנו אותה). כניסה להר עולה 45/22. בפנים לקחנו שאטל כיוון אחד ב20 לאדם, וחזרנו משם ברגל חזרה לשאשי.
6.11 נסיעה ל-Dali
לקחנו מיניואן חזרה לjianchuan ב15 ומשם אוטובוס ב42 (ניסינו טרמפים אבל עמדנו במקום לא מוצלח).
לינה בבית שמחה- בעקרון לא עולה כסף אבל נהוג להביא אוכל ישראלי אם מגיעים מהארץ. אנחנו בישלנו להן ארוחת שישי כאות תודה על האירוח. אפשר לתאם דרך קשת.
בערב נסענו לפארק של האוניברסיטה - יש פארק חמוד ותצפית נחמדה על האגם.
7.11 סדנת דמפלינגס ופארק שלוש הפגודות
עשינו סדנת דמפלינגס של rice&friends, עולה 180 לאדם ושווה את זה מאוד. בבוקר גם הולכים לשוק לפני לעשות את הקניות. לוסי המדריכה מקסימה, מסבירה ממש טוב ודוברת אנגלית מעולה. אחרי הסדנה נסענו לפארק שלוש הפגודות והסתובבנו שם.
8.11 יום שוק והסתובבות בדאלי
נסענו לשוק שיש כל שישי בכפר לא רחוק מדאלי. הכנו ארוחת שישי בבית שמחה אז הרגיש שיש מטרה לנסיעה. אם לא מתכננים לקנות ירקות אין באמת צורך לנסוע. בחזור עברנו במנזר הקונגפו wu wei si ואכלנו איתם ארוחת צהריים. צריך להודיע מראש אם מגיעים. בערב בישלנו ארוחת שיש ואכלנו יחד.
9.11 נסיעה לkunming
כרטיסים לרכבת אפשר לקנות מראש בתחנת דואר שבעיר העתיקה (בתוספת של 5 יואן לאדם, ממש קרוב לבית שמחה) אז קנינו מראש ונסענו ברכבת לקונמינג.
ישנו בcloudland youth hostel, דורמס ב45. יש שם (ובupland) קטע שבוקינג זול יותר מאשר להזמין במקום. בערב הלכנו לgreen lake park, קצת רועש והמוני לטעמנו. יש מסעדת בופה צמחוני ב15 יואן לאדם, שם אכלנו בערב.
10.11 יום נסיעה לטרסות אורז ביואניאנג
יצאנו מההוסטל ב8:30 ולקחנו אוטובוס ב10:20 מהתחנה הדרומית ב140 לאדם (הנסיעה לתחנה ארכה כ45 דק'). נסיעה של כ7 שעות - תביאו אוכל (יש עצירה אחת בדרך רק לשירותים). בדרך יורדים בxiejie ומשם לוקחים מיניואן משותף לאיפה שאתם ישנים. כשעה נסיעה לכפרים הרחוקים יותר, 15 לאדם (אמרו לנו 20 אבל המקומיים שילמו 15 והתעקשנו גם) לינה: jackys guesthouse, עולה 140 לחדר זוגי פרטי (טווין). ארוחת ערב ב35 לאורז עם מנות ירקות (יקר אבל ככה המחירים בכל האזור ומקבלים תמורה טובה).
ג'קי דובר אנגלית ויכול להמליץ על מסלולי הליכה נחמדים שהוא הכין באזור.
11.11 יום טיול ארוך בין הכפרים באזור
בהמלצת ג'קי לא קנינו כרטיס לתצפיות והצלחנו להיכנס חינם לכולן.
בגדול פשוט הסתובבנו בין הרבה כפרים ותצפיות ביום הזה, ג'קי יודע להסביר בדיוק לאן.
12.11 מסלול קצר לכפר הפטריות וסליפר חזרה לקונמינג
כיוון שהסליפר יוצא רק אחר הצהריים יש עוד זמן לטייל בין הטראסות אז ג'קי המליץ לנו על עוד מסלול קצר שאפשר לעשות לכפר הפטריות וטראסות האורז שסביבו.
הסליפר חזרה לקונמינג יוצא ב17:10 (שמענו שזה כי יש קטע שצריך לעשות באור) ועולה 110 לאדם. אנחנו היינו על אחד ריק יחסית והתפרסנו במאחורה. מגיעים לקונמינג בסביבות 12-1 אבל אפשר להשאר לישון (אנחנו נשארנו עד 7 אבל לדעתנו אפשר גם יותר). מאמינים שאפשר גם למצוא הוסטל באזור התחנה הדרומית למי שלא רוצה את החוויה הזאת של לישון באוטובוס.
13.11 יום בקונמינג
לינה: upland youth international, המקבילה של cloudland אבל במרכז העיר ממש וקצת יותר יקר. דורמס ב55 (בבוקינג יותר זול, וזה נכון לגבי כל החדרים אצלם). מעבר לזה שזה במרכז העיר, האווירה בהוסטל עצמו נחמדה יותר, אבל קצת רחוק יותר מתחנות המטרו. הצוות תקשורתי ועוזר מאוד, המקלחת מדהימה, ויש מעלית! בקיצור ממליצים יותר. נסענו לתערוכה של teamlab כי שמענו מחברה שהייתה בתערוכה ביפן שזה שווה. בדיעבד מסתבר שזה ממש תערוכה לילדים. היה חמוד אבל לא מעבר. ארוחת ערב אכלנו בבית שלום ובתמורה הקלטנו שיעור עברית.
14.11 יום אחרון בקונמינג ובסין
רצינו לנסוע ליער האבנים אבל יצאנו סתומים ושכחנו את הדרכונים שבלעדיהם אי אפשר ליסוע באוטובוס בין עירוני, במקום זה נסענו לwestern hill park. יש תצפית יפה על העיר (לנו היה ערפל). כניסה כולל כל ההסעות/רכבל עולה 90 (75 לסטודנט). בערב אכלנו במסעדה מעולה בשם Heavenly Mana ליד הבית קפה המפורסם Salvadors cafe, בכלל האזור שם ליד האוניברסיטה מאוד נחמד.
הזמנו מראש בדידי הסעה לשדה התעופה כי יצאנו ברבע ל5 בבוקר (צריך מונית ולא רכב של דידי כי בדידי חובה לשלם באפליקציה כשמזמינים מראש), יצא בערך 120 יואן בסוף.
הטיול בסין שונה לחלוטין מטיול במקומות אחרים בעולם, מקשיי השפה המנטליות והתרבות השונה ועד שגרת היום יום והתנהלות בערים הגדולות, זה חלק מהחוויה.
לוקח זמן להתרגל למקום המשונה הזה וצריך לזכור את זה בתחילת הטיול כי אם עוברים את השוק הראשוני אפשר לזכות בטיול מדהים גם מבחינת נופים ותרבות וגם מבחינת חוויות אנושיות.
בעיניי הנופים והטרקים שיש למחוז סצ'ואן להציע הם מהיפים בעולם והטיבטים אנשים מקסימים.
סעו ותהנו, מומלץ בחום!
מחכה לחזור שוב למחוזות נוספים במדינה הענקית הזו.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם