(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

סין- הערכות ומסלול כללי

בסיפור דרך זה נרחיב על היערכות לקראת הטיול, טיפים להתמודדות במהלכו ונקודות כלליות על הטיול שלנו בסין. הרחבה על כל מחוז בסיפורי דרך נפרדים ומפורטים יותר

תאריך הטיולApril 2019
משך הטיולחודשיים

רקע

סין ענקית והיה לנו קשה יחסית לתכנן את המסלול בהתחלה. יש המון מה לראות וללמוד, הרבה מחוזות ושמות (שקשה לזכור) והרבה אנשים בקבוצת וואטסאפ ששולחים תמונות שמתחשק לקחת רכבת ולנסוע למקום ההוא בתמונה.
בכל זאת הצלחנו לייצר בעזרת המלצות וחברים (ואתר travel china הנפלא) מסלול מיונאן דרך סצ'ואן וגאנסו שהסתיים בשינג'יאנג (ובסוף גם ביומיים בבייג'ינג).

המסלול שלנו, שנמשך כמעט 8 שבועות-
קונמינג- דאלי- שאשי- שנגרילה- יובנג- שנגרילה- דאוצ'נג- יאדינג- דאוצ'נג- טאגונג- גנזה- דנבה- רילונג- צ'נגדו- סונגפאן (חואנג לונג)- לנגמוסי- שיאחה- זנגייה- טורפאן- קשגר- אורומצ'י- בייג'ינג

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שפה

*שפה: הסינים ברובם לא יודעים אנגלית, מה שעשוי להקשות לעיתים קרובות (יש גם סינים שיודעים אנגלית, ולרוב אם הם יראו אתכם מסתבכים הם יבואו לעזור, שזה נחמד).
דרושה סבלנות והרבה תרגום עם אפליקציות. אפשר לכתוב פתקים עם מילים שימושיות בסינית שתוכלו להראות (לדוגמא אם אתם לא אוכלים בשר אפשר להראות את הפתק כל פעם ולחסוך אנרגיה, או לרשום יום לפני נסיעה את היעד שלכם כדי להראות למקומיים שיכוונו אתכם לאוטובוס הנכון).

אפליקציות לתרגום:
+ Google translate- נחוץ! תורידו "סינית" כדי שתוכלו להשתמש בתרגום גם בלי אינטרנט. כשיש אינטרנט אפשר להשתמש ב"שיחה" ולדבר לאפליקציה (ממש לדבר), שמתרגמת יחסית טוב. עדיף לתרגם מאנגלית ולא מעברית, זה מדויק יותר.
+ waygo- אפליקציה שסורקת מילים בסינית ומתרגמת. בגרסה ללא תשלום אפשר לתרגם עד 10 מילים ביום. היא לא תמיד מצליחה, אבל כשכן זה יכול להועיל.
+ pleco- יש באפליקציה אפשרות לצייר, ככה שאם יש מילה כתובה שאתם לא מבינים, או אם מישהו רוצה לכתוב לכם משהו, אתם יכולים לצייר (היא מציעה ניחושים בהתאם לציור). זה נחמד גם סתם כמשחק כשמחכים לאוכל במסעדה ;)
+ לחלק מהסינים (בעיקר בהוסטלים נתקלנו בזה) יש אפליקציית תרגום וכשהם מאוד ירצו לדבר איתכם פתאום תשמעו שהטלפון שלהם מדבר בעברית. (אם אתם נעזרים באפליקציית תרגום שלהם תבקשו מהם לתרגם לאנגלית כי התרגום לעברית ממש גרוע).

אפליקציות נחוצות

+ VPN- נחוץ כדי להשתמש באפליקציות כמו וואטסאפ, פייסבוק, גוגל.. אנחנו השתמשנו בturbo (בגרסה ללא תשלום) ובyoga. מומלץ להוריד לפחות שניים כגיבוי.. השילוב ביניהם עבד לנו טוב. חשוב: צריך להוריד VPN לפני ההגעה לסין!

+ maps.me- אפליקצית מפות offline ממש נוחה. נוח לסמן בה נקודות ולנווט איתה.

+ trip.com- אפליקציה נוחה שניתן לראות בה את זמני הרכבת ולהזמין דרכה. אפשר להזמין דרכה גם טיסות ומלונות (אנחנו מצאנו שלפעמים זה זול יותר מבוקינג).

+booking, hostleworld, agoda- אפליקציות להזמנת הוסטליפ ומלונות.. אנחנו היינו מחוץ לעונה ולכן ברוב המקומות לא היה צורך להזמין מראש, אבל תמיד שווה לבדוק לפני אם יש מקום באחת האפליקציות, גם אם לא מזמינים, ובכלל להתרשם ממקומות ולראות תמונות ומיקום.

+we chat- זה בעצם הוואטסאפ הסיני. המקומיים יבקשו להוסיף אתכם כדי שתוכלו לשמור על קשר.. זה עשוי להיות נוח לפעמים כי לרובם אין וואטסאפ.

+currency- אפליקציה להמרת מטבע

+didi- אפליקציה להזמנת מוניות (כמו uber). חשוב! לנו לא היה סים בסין ולכן לא יכולנו להוריד אותה שם (בהרשמה צריך לקבל הודעת SMS).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אוכל

*אוכל: בכל מחוז תיחשפו לאוכל שונה ומגוון- ביונאן עוד תוכלו למצוא ירקות, מה שבסצ'ואן יהיה נדיר יותר, ובשינג'יאנג תוכלו למצוא חומוס והרבה בשר...

האוכל בסין הוא לא בדיוק האוכל הסיני שאנחנו מכירים, לצערנו. השיטה שהייתה לנו הכי נוחה, אחרי ניסיונות שונים ולא מעט נפילות- היא ללכת למקומות שיש בהם תפריט עם תמונות (יש לא מעט כאלו), אל תצפו שזה יגיע ממש אותו הדבר, אבל זה הכי יעיל. לנו עבד גם ללכת למקרר במסעדה או למטבח ולהצביע על מה שאנחנו רוצים.
לכל מחוז יש הפתעות קולינריות שונות, תטעמו! ממליצים ללכת לאכול עם מקומיים, עדיף בהתחלה, כדי שילמדו אתכם מה טעים.

הפתעות מתוקות-
* ממתקי שעועית: למי שלא טעם אף פעם זה נשמע אולי מגעיל, אבל זה דווקא נחמד ושווה לנסות.
* עוגיות מי ורדים: ממש יפה לראות איך מכינים אותן וזה גם דיי טעים.
* מאפיות- מדיי פעם ברחוב תראו חלון ראווה של מאפייה- יש אפילו מקומות שהיו בהם מאפים טעימים!

נסיעות

* אוטובוס: רוב הזמן זה ממש אחלה. שווה להתכונן לזה שהם מעשנים בתוך האוטובוסים ויורקים בלי סוף, ככה שמומלץ לשבת ליד החלון. יש עצירות במהלך הדרך לאוכל (עדיף לא לבנות על זה ולהביא איתכם בתיק) ושירותים. בחלק מהמקומות עדיף לקנות כרטיס מראש, כי יש רק אוטובוס אחד ליעד ביום. תבררו בהוסטל שלכם אם צריך לפני כל נסיעה, חבל להגיע לתחנה בבוקר עם כל התיקים ולגלות שאין לכם מקום על האוטובוס...

* רכבת: הדרך הכי מהירה, בעיקר אם תיקחו רכבות מהירות. ברכבת יש מחלקות שונות- Hard seat- מקומות ישיבה. זאת המחלקה הזולה ביותר כך שאם אתם לא עושים נסיעת לילה אנחנו היינו לוקחים את המושבים. Hard slipper- זאת המחלקה השנייה במחיר. קרון מיטות, 6 מיטות בחדר. צפוף אבל לגמרי נסבל. Soft slipper- אלו כבר כרטיסים יקרים יותר ולא יצא לנו לנסות, ככה שלא יודעים לומר ממה נהנים שם. אם יש לכם נסיעה ארוכה ברכבת עדיף לדעתנו לעשות נסיעת לילה- ככה גם לא "תבזבזו" יום על נסיעות, וגם תעבירו את רוב הזמן בשינה ותסבלו פחות.
מבחינת קניית כרטיסים- אם אתם יודעים בוודאות שתיקחו רכבת ביום מסוים, עדיף לקנות מראש. ככה תבטיחו לעצמכם את המקום במחלקה שתרצו ולא תחכו בתור סתם. חשוב: רבע שעה לפני יציאת הרכבת סוגרים את קניית הכרטיסים, אם אתם מתכננים לקנות בתחנה, תגיעו מספיק זמן לפני.
מבחינת ציוד- התיק הגדול פחות נגיש בנסיעה, אז תארזו לכם בתיק הקטן דברים שתצטרכו בהתאם (אם זה סליפר אז שווה לארוז מצעים כלשהם לישון איתם, מברשת שיניים, נייר טואלט ופנס). גם אוכל שווה להביא איתכם לנסיעות ארוכות כי האוכל ברכבת יקר יחסית. נחמד לדעת שבכל תחנת רכבת וברכבת עצמה יש מים חמים לשתייה, אז שווה להסתובב עם תרמוס ולהכין לכם תה או קפה, אפשר גם מרק או מנה חמה. דבר אחרון- ברכבות אסור להעביר סכינים ובלוני גז, לפעמים הם מפספסים, אבל לנו זרקו שני אולרים. אין ממש איך להתחמק מזה, אבל לפחות תתכוננו נפשית לפרידה.

* מוניות משותפות: בעצם מונית שאתם יכולים לחלוק עם עוד אנשים שנוסעים ליעד שלכם כדי להוריד את המחיר. לפעמים המחיר יהיה זהה למחיר של אוטובוס.

* מוניות: הפתרון הנוח. נסו לברר לפני מה מחיר הנסיעה כדי שלא תשלמו סתם יותר כסף.. מי שיש לו didi יכול להיעזר באפליקציה כדי להזמין מונית, ככה המחיר לא יפתיע אתכם ויהיה הוגן.
* טרמפים: לאורך הטיול בסין יצא לנו לקחת טרמפים כמה פעמים, ושמענו מחברים שניסו גם, ועם קצת סבלנות, ובמידה ואין לחץ של זמן, אפשר להנות מהטרמפים ולהגיע דיי רחוק. לפעמים הם מבקשים כסף, אז תוודאו את העניין מראש. אם אתם מתכננים לקחת טרמפ אתם יכולים לבקש בהוסטל שיכתבו לכם שלט בסינית עם היעד שלכם, למרות שבמפס מי יש שמות בסינית ולנו זה הספיק.

בתי שלום

בתי שלום בסין אלו בתים שחיים בהם נוצרים שאוהבים את ישראל ולומדים עברית, חלקם אפילו ביקרו בארץ.. המפגש עם ישראלים חשוב להם והם מארחים מטיילים ישראלים בבית שלהם. יש בתי שלום בקונמינג, דאלי, צ'נגדו, שיאן ואולי בעוד ערים בסין שלא נתקלנו בהן..

בבתי שלום תוכלו למצוא אנשים נחמדים שישמחו להסביר לכם קצת על האזור, ומקום חם שייתן לכם תחושה של בית בתוך סין. המארחים ישמחו שתדברו איתם בעברית, ובקונמינג אפילו יצא לנו להעביר שיעור עברית מצולם.
לנו זה הרגיש כמו כמה ימים בבית- לבשל ביחד, להינות משיחות סלון רגועות...

יש מספר מיטות מוגבל בכל בית, וצריך לתאם איתם מראש שאתם מתכננים להגיע (חלקם נמצאים בקבוצות וואטסאפ של המטיילים הישראלים ובקבוצות פייסבוק השונות, ככה שקל ליצור איתם קשר- תשאלו בקבוצה על בתי שלום ואו שהם יענו לכם בעצמם או שתקבלו מאחד המטיילים מספרי טלפון).
ממליצים!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )