(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק הקנצ'נצ'ונגה - 3 פאסים, 2 בייסקאמפס, טרק אחד

12 יום הליכה במזרח נפאל - רק אתם וההימלאיה. נפאל האמיתית, בלי אותיות קטנות.

תאריך הטיולMay 2023
משך הטיול12 ימים
עונה מומלצתכמו כל נפאל: ספטמבר-אוקטובר, מרץ-מאי אנחנו הגענו לקראת סוף העונה (מאי), והיו מקומות בהם רוב הגסטהאוסים כבר היו סגורים ופתחו אותם במיוחד בשבילנו (לא דורש תיאום מראש). לפי המקומיים העונה הטובה לטיול באזור היא בחודש אוקטובר. עם זאת, היה לנו מזג אוויר נהדר רוב הזמן (מלבד הארבעה ימים הראשונים שהיו מלווים בגשם).

רקע

טרק הקנצ'נצ'ונגה, הקרוי על שם ההר השלישי בגובהו בעולם (הקנצ'נצ'ונגה), הוא טרק פחות מתויר במזרח נפאל, קרוב לגבול עם הודו (סיקים). אורכו המלא של הטרק הוא שלושה שבועות, אנחנו בחרנו באפשרות של למסלול של 14 יום (בפועל ארך 12 יום, כולל יום הסתגלות לגובה. יפורט בהמשך).
הטרק היה מדהים ועלה על כל מה שראינו עד כה בנפאל, ונתן לנו את החוויה שאותה חיפשנו - מעט תיירים, תנאים פשוטים והרבה טבע.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הסוכנות איתה סגרנו את הטרק

שם הסוכנות דרכה יצאנו היא Mountain sunvalley ויושבת בקטמנדו, מנוהלת על ידי רג'נדרה אשר קיבלנו עליו המלצות חמות. ככלל הסוכנויות הישראליות הראו פחות בקיאות בקשר למה שקורה בקנצ'נצ'ונגה ואיך שדברים מתנהלים שם, וגם ניסו לעקוץ אותנו (דרשו שנשלם Tims, למרות שלא נדרשים באזור זה). רג'נדרה הוכיח את עצמו מאוד והיה אחלה לאורך כל הדרך. זמין בווטסאפ - +977 984-1815039

רג'נדה מקושר לבחור מקומי, דרקה, מנהל גסט האוס בכפר Ghunsa שמקושר בעצמו בשמורה. מנהל הגסט האוס עזר לנו מאוד לתאם ג'יפים לחזור, והיה מאוד קואופרטיבי מולנו בכל תחום. בפרט, בזכות קשריו יכולנו לטייל בשמורה ללא מדריך החל מהיום השלישי, בו הגענו ל-Ghunsa. דרקה מנהל הגסט האוס עזר לנו מאוד לתאם ג'יפים לחזור, והיה מאוד קואופרטיבי מולנו בכל תחום. בפרט, בזכות קשריו יכולנו לטייל בשמורה ללא מדריך החל מהיום השלישי, בו הגענו ל-Ghunsa.

מדריך וניווט בטרק

בעיקרון חובה לטייל עם מדריך באזור ובנוסף ישנו חוק חדש בנפאל (אפריל 2023) שמחייב פורטר או מדריך בעת טיול בחלק מהשמורות. אחרי ניסיון לא כל כך מוצלח עם פורטר באנאפורנה בעקבות החוק, וגם בעקבות ניסיון מאוד מוצלח ללא פורטר בלאנגטאנג טרם כניסת החוק לתוקף - החלטנו שאנחנו לא מעוניינים בפורטר בקנצ'נצ'ונגה.
למזלנו, בטרק נוח מאוד לטייל ללא מדריך, השבילים מסומנים והדרכים בורורת מאוד וכמו כן אין כמעט אכיפה של הנושא. בנוסף, העובדה שהסוכן שלנו מקושר לבוס האזורי (בעל הגסט האוס) איפשרה לנו לטייל בבטחון באזור.
מכיוון שהיינו קבוצה גדולה, הסוכן המליץ לנו לקחת פורטר רק לשלושה ימים הראשונים שהם יותר מאוכלסים במקומיים ויכולים "לפתוח עלינו עיניים" שאנחנו בלי מדריך למעשה. לכן בתחילת הטרק טיילנו עם המדריך שלנו (דוואה-שרפה) שהיה אחלה מאוד והיווה נחיתה רכה בקנצ'נצ'ונגה.

השבילים בטרק מאוד ברורים, חלקם אפילו מרוצפים או בנויים (מדרגות לאורך העליות והירידות לדוגמא), בנוסף יש שילוט בסיסי לאורך הדרך- כולל זמני הגעה עד ליעד וגובה, מומלץ לקחת את המידע על השילוט בערבון מוגבל... החל מגונסה הדרך מוסמנת גם ע"י עמודים צבעוניים.

ניתן להתמצא בקלות בטרק באמצעות אפליקציית הניווט maps.cz, ולהוריד מבעוד מועד את המפות אוף-ליין לאזור. חשוב לציין! המפות האלקטרוניות באזור זה עושות את העבודה לא רע, אבל יש שבילים וכפרים שלא מסומנים בהם - לכן מומלץ ואף חובה להצטייד גם במפה קשיחה ומפורטת מהסוכנות!

קישור למפה ב-maps.cz לעקוב אחרי הנקודות המוזכרות:
https://mapy.cz/s/mejohobepe

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

תנאי הטרק - לינה, קור מקלחות

הלינה בגסטהאוסים, מאוד פשוטים ודלים. הרבה מהם גם בנויים די גרוע, ככה שהם לא אטומים באמת ואז מאוד קר. בגסטהאוסים הנמוכים יותר גם לא היו אח בוערת, מה שהקשה על ייבוש הציוד לאחר גשם.
בגסטהאוסים אין מקלחות, מלבד ב-Ghunsa, שם גם עשינו כביסה. ניתן להשיג hot bucket בחלק מהמקומות, וזה תכלס לא רע.
מומלץ מאוד להצטייד בשק שינה - באמת קר וזה היה משמעותי מאוד לישון עם שק שינה, על אף המשקל שזה מוסיף.
האוכל בגסטהאוסים הוא כמו בכל הטרקים בנפאל - הדל באט הוא המאכל המרכזי, וכמובן יש גם צ'ומיין (איטריות), מרק ת'וקפה (מרק איטריות) וכל הג'אז הזה.
רוב הכפרים לא מיושבים לאורך כל השנה עקב מזג האוויר באזור ובכל המקומות הגבוהים מדובר בכלל בגסט האוס אחד/שניים/שלושה שמרכיבים בעצם את "הכפר".

תקשורת - לווינית וסלולארית

לנו היה טלפון לוויני של אחד החבר'ה ולא היינו צריכים להשכיר בקטמנדו (לחדשים בעסק - ניתן להשכיר טלפון לוויני בבית חב"ד או בסוכנות שלום טרקס).
רוב הטרק אין קליטה סלולרית, וגם אם יש היא לרוב עובדת רק עבור שיחות וסמסים (בלי אינטרנט). הצלחנו לקלוט קצת אינטרנט ב-Ghunsa, עבור סים של חברת נמסטה. מדובר הייתה בקליטה חלשה מאוד, ולא מומלץ להסתמך עליה.

הגעה ותחבורה

החלק הכי קשוח בטרק - הנסיעות אליו וממנו בחזרה. הנסיעה לכל כיוון בסך הכולל היא 30 שעות בערך, ומדובר בנסיעה לא קלה.
עם זאת, הופתענו מכך שרמת תחזוקת הכבישים בדרכים מזרחה מקטמנדו גבוהה הרבה יותר מהכביש שמחבר בין קטמנדו לפוקרה.
בדרך חזור, החלטנו לפצל את הנסיעה על ידי לילה יום ב-ilam, עיר נחמדה מאוד באמצע הדרך. היינו ממליצים לבצע עצירה דומה גם בהלוך. פירוט חלקי הנסיעה מפורטים בהמשך.

עלויות הטרק

נקדים את המאוחר - שורה תחתונה, עלות הטרק מרגע היציאה מקטמנדו ועד החזרה (כולל התשלומים המקדימים) היא 1,650₪ ל-16 יום (100₪ ליום; לפי שערים של מאי 2023).

להלן פירוט העלויות, דרך הסוכנות איתה סגרנו (Mountain sunvalley):

*פרמיטים*
40$ פרמיט, לשבועיים, לאדם
50$ שירות (ביטוח, מיסים וכו'), לאדם
אין טימס! ושלא יעבדו עליכם!
National park permit= 2000 רופי לאדם, משלמים ב-Ghunsa

*פורטר*
ליווה אותנו עד Ghunsa.
180$ לקבוצה לכל הימים (ל-6 ימים, כולל ימי הנסיעות שלו. הלך איתנו 3 ימים).
15$ מחיר לנסיעות של הפורטר

*מחייה*
לינה וארוחות (והרבה תה)- בין 1000 רופי ל2500 בממוצע לאדם, כשהמחירים עולים ככל שעולים בגובה.

*נסיעות*
קטמנדו לטפלג'ון = 4400 רופי לאדם, אוטובוס מקומי.
טפלג'ון לסקטום = ג'יפ, 1900 רופי לאדם (8 אנשים + פורטר; עלות הג'יפ 15000 רופי)

חזור:
ג'יפ מראניפול לטפלג'ון = 15000 לכל הג'יפ
מטפלג'ון לאילאם = 11000 לכל הג'יפ
מאילאם לקטמנדו = וואן שלקחנו את כולו, 4125 רופי (33000 לכל הוואן).

*טוטאל*
110$ בסוכנות מבעוד מועד.
45,000 רופי כולל הכל, מרגע היציאה מקטמנדו ועד החזרה.

יומיים נסיעה, מקטמנדו ל- sekathum

את הנסיעה סגרנו דרך הסוכן שלנו שסגר לנו 8 מקומות בוואן מקומי, מעין מונית שירות.
הנסיעה מחולקת לשניים: 22 שעות ל-Taplejun (בפועל יותר לכיוון ה-26 שעות) ולאחר מכן נסיעה של כ-4 שעות מ-Taplejun לנקודת ההתחלה ב-sekathum.
במהלך הנסיעה יש מספר עצירות להתרעננות, ארוחות וכו'. סה"כ הנסיעה לקחה כ-30 שעות, יצאנו בשעות הצהריים והגענו בערב של היום למחרת.

ב-Taplejun פגשנו את Dewa המדריך שהתלווה אלינו לשלושת הימים הראשונים.

יש אפשרות לקחת טיסה ל-Biratangar ומשם ג'יפ אבל בסופו של דבר זה לא מקצר את הזמנים משמעותית.

מנהל הגסט האוס בגונסה דיבר מראש עם מנהל הגאסט האוס בsekathum וסגר לנו לינה במקום.

יום הליכה #1 מ-sekathum ל-amjilosa

7 ק"מ הליכה, 1200 מטר עליה מצטברת, 400 מטר ירידה מצטברת.
יום הליכה קליל יחסית במגמת עליה - עם עליות וירידות לאורך הדרך. האזור עוד יחסית מיושב ויש בדרך מספר מקומות לעצור לתה/ארוחת צהריים.
במהלך היום התחיל לרדת עלינו גשם מה שהקשה על ההליכה.
ישנו בגסט האוס שהיה כמעט האום סטיי, תנאים מאוד פשוטים, ללא אח בחדר המרכזי.

יום הליכה #2 מ-amjilosa ל-gyabla

7.5 ק"מ הליכה, 1000 מטר עליה מצטברת, 670 מטר ירידה מצטבר.
יום הליכה דומה ליום הראשון באופיו- במגמת עליה עם עליות וירידות לאורך הדרך.
ביום זה היה מזג אוויר דומה ליום הראשון ולקראת הצהריים החלה עננות וכשהגענו להוסטל התחיל גשם.
ישנו בגסט האוס שהיה חדש כמעט לחלוטין, נקי ונעים, עם אוכל טוב, אח מרכזית ואפילו אפשרות למקלחת בהוט באקט. הגסט האוס היה חלק מ"רשת" מקומית וישנו ב"סניפים" נוספים בהמשך. Hotel Shingi Namjong.
גם במהלך היום הזה יש גסט האוס בדרך שניתן לעצור בו לתה/ארוחת צהריים.

יום הליכה #3 מ-gyabla ל-ghunsa

יום הליכה דומה מכל הבחינות, תוואי הדרך מזג האוויר וכו'.
ביום זה הגענו לכפר גונסה, הכפר הגדול באזור, שנמצא בגובה 3450 ולכן גם נשארים בו ליום התאקלמות לגובה.
בדרך עוברים בכפר phale, הנמצא חצי שעה לפני גונסה. ניתן לעצור שם לתה/ ארוחת צהריים.
עד לגונסה זה ליווה אותנו הפורטר המקומי (מתוק מאוד אבל גם מאוד לא שימושי), בגונסה נפרדנו ממנו משום שבכפר ישנן נקודות הבידוק האחרונות למסלול.

עם ההגעה לגונסה אכלנו ארוחת צהריים שהכינו לנו בהוסטל מראש ויצאנו לטיול התאקלמות קצר. עלינו לכיוון selele ולאחר עלייה של כ-50 מטר המשכנו עוד כ100 מטר בשביל צדדי שמתפצל שמאלה לתוך היער ועצרנו למנוחה.

בגונסה ישנו ב- Kanchanchunga guest house. הגסט האוס נמצא בבעלות של בחור ששמו Darke שמקושר באזור וגם עובד עם הסוכן שלנו. דרקה דאג להחתים לנו את הפרמיטים בנקודת הבידוק, להוציא לנו את אישור הכניסה לשמורה ולהדריך אותנו לגבי המשך המסלול.
בנוסף, הוא היה זמין בהודעות ובטלפונים כשהייתה לנו קליטה וסייע לאורך המסלול.

התנאים בהוסטל טובים, אוכל מגוון (אפילו עוגת תפוחים!) אך המנות קטנות, שני חדרים עם אח, מקלחת חמה (400 רופי למקלחת) ובכללי מקום בעל תודעת שירות יחסית.

יום #4 - יום התאקלמות לגובה ב-ghunsa

ביום זה עשינו טיול התאקלמות בגונסה, רצינו להגיע לתצפית על קרחון אך בעקבות מזג האוויר עצרנו לפני.
הלכנו באותה הדרך שהלכנו בה יום לפני, אך הפעם לא עצרנו אחרי 150 מטר גובה והמשכנו לכיוון הקרחון. הדרך הולכת בתוך יער קסום, מלא בטחב בעלייה יחסית תלולה. כשאנחנו הגענו למעלה ירד כבר גשם מעורב בשלג והיה ערפל כבד ולכן עצרנו לפני נקודת התצפית ואז ירדנו חזרה.

יום הליכה #5 מ-ghunsa ל-kambachen

11 ק"מ, 800 מטר עלייה, 170 מטר ירידה.
יום בו מתחילים לעלות לגבהים באמת. החל מיום זה הדרך מסומנת בעמודים צבעוניים בנוסף לשילוט בסיסי.
לאחר שהגענו להוסטל ואכלנו ארוחת צהריים יצאנו לטיולי הסתגלות, קבוצה אחת עלתה לסיבוב קצר בגבעות מעל הגסט האוס. קבוצה שנייה עלתה לתצפית על הר Jannu- טיול ארוך יחסית של כחמש שעות עם עלייה וירידה של כ-600 מטר, הליכה לאורך קרחון ותצפית מטורפת על ההר. למי שמסיים מוקדם את היום- מומלץ מאוד!
יש טיול יום נוסף באזור, של מספר אגמים, אנחנו לא היינו אבל שמענו המלצות.

יום הליכה #6 מ-kambachen ל-lonak

9.6 ק''מ, 680 עלייה.
יום הליכה של בערך 6 שעות, עלייה לא קלה אך מספקת, עם נוף מאוד הררי ומושלג, נטול צמחייה. בערך בשעה 10 בבוקר מתחילה עננות שמעו מסתירה את ההרים.
בלונק היה גסט האוס אחד פתוח, של משפחה מקסימה עם תינוק. התחילו לנשוב רוחות חזקות בשעות הצהריים והיה קר מאוד מאוד. בלונק גם לא היו הרבה עצים לאח ולכן היה יחסית קר גם בשעות הערב לפני השינה.

יום הליכה #7 עלייה לבייסקאמפ הראשון בטרק, וירידה ל-lonak חזרה

7.7 ק"מ, 466 עלייה, 78 ירידה - ובחזרה, הפוך.
בבוקר היום השארנו את רוב הציוד שלנו בלונק, והתחלנו להעפיל לבייסקמפ עם תיקים קטנים. התחלנו את ההליכה ב-6:00 בבוקר, על מנת להספיק להגיע לבייסקמפ לפני העננות - ולראות את הקנצ'נצ'ונגה בבהירות.
ניסינו לעלות מעט גבוה יותר לתצפית טובה יותר, אבל לצערנו מזג האוויר ניצח והתחלנו לחזור בחזרה ללונק.

מומלץ מאוד להצטייד למהלך היום במים - יום יחסית ארוך בלי נקודות ראויות למילוי מים.

יום הליכה #8 מ-lonak ל-ghunsa

20 ק"מ, 185 עלייה, 1,510 ירידה
8 שעות הליכה. חוזרים ויורדים את מה שעלינו בימים #5+#6. עצרנו לאכול צהריים ב-kambachen.
שוב קליטה בערב אותו היום ב-Ghunsa.

יום הליכה #9 מ-Ghunsa ל-Selele camp

6.5 ק"מ, 950 מטר עלייה ו-180 מטר ירידה.
יום במגמת עליה. החלק הראשון של היום הוא עלייה תלולה יחסית ביער, לאחר מכן העליה מתמתנת יחסית אבל הולכים יותר בגבהים ולכן ההליכה יותר קשה. לראשונה היו לנו מקטעי הליכה רציניים יחסית על שלג, כמה עשרות מטרים של עלייה בשלג.
Selele camp הוא כפר של שני גסט האוסים, הגסט האוסים לא פתוחים ברצף ואיתנו יצא בחור מקומי בבוקר על מנת לפתוח עבורנו את המקום.

יום הליכה #10 מ-selele camp ל-cheram

9 ק"מ, 700 מטר עלייה, 1000 מטר ירידה.
יום הפסים, ביום זה חוצים את הרכס ועוברים לעמק של הגסט האוס הנוסף. רוב היום המוחלט כלל הליכה בשלג, מומלץ להצטייד בציוד מתאים וביגוד חם. בגלל שלא הרבה אנשים הלכו בשביל הוא לא קפוא וההליכה הייתה פשוט על שלג, כך שלא היה צורך בקרמפונים/ מיקרו ספייקס (קוצים שמלבישים על הנעליים למניעת החלקה) אבל חלקנו הלכנו איתם- עניין של נוחות אישית.
ההליכה מתחילה בעלייה של כ- 3 ק"מ לפאס הראשון בגובה 4600 מטר. הפאס המרשים ביותר ביום ואחת מנקודות השיא של הטיול, עם ראות עד לרכס האוורסט. לאחר מכן ממשיכים בהליכה בגובה, גם למשך כ-3 ק"מ, בה עוברים עוד שני פאסים, שתי נקודות שיא של הגובה. לאחר הפס השלישי, בגובה 4700 מטר, מתחילה ירידה תלולה של כ800-900 מטר לאורך כ2.5 ק"מ המסתיימת בכפר charem.

יום הליכה #11 עליה ל-oktang viewpoint, הבייס קאמפ הדרומי, וירידה חזרה ל- cheram

20 ק"מ, 900 מטר עליה, 900 מטר ירידה.
התכנון המקורי שלנו ליום זה היה לעלות לכפר ramche על מנת להעפיל לבייס קאמפ בבוקר למחרת ולרדת חזרה לcheram. יחד עם זאת הבנו שמדובר על ימים קצרים וקלים והחלטנו לחבר אותם: להישאר שני לילות בcheram ולעלות לבייס קאמפ עם תיקים קטנים. היום לקח סה"כ 8 שעות בהליכה מהירה יחסית, כולל עצירות בבייס קאמפ ועצירה לארוחת צהריים בramche.

יום הליכה #12 מ-ramche ל-ranipul

כ-30 ק"מ, הערכה 3000 מטר ירידה ו500 מטר עלייה.

התכנון המקורי שלנו היה לסיים את הטיול בupper yamphudin ומשם לקחת ג'יפ לאילם. בגונסה נאמר לנו שהדרך ל- upper yamphudin במצב לא טוב ושלקחת משם ג'יפ יקר משמעותית.

לכן, החלטנו לסיים את הטיול בranipul, בדרך שדרקה המליץ עליה שהולכת לאורך הנחל חזרה לאזור בו התחלנו לטייל. הדרך מופיעה בחלק מהמפות המודפסות אבל לא מופיעה בכלל במפות באפליקציות!

תכננו לסיים את היום בכפר tortong אבל יום לפני כבר הבנו שאנחנו הולכים יותר מהר מהתכנון והחלטנו על סמך הידע שהיה לנו ללכת עד ל-ranipul באותו היום. בדיעבד ההחלטה הזו לא הייתה חכמה, הדרך מ-ramche ל-tortong לקחה לנו שלוש שעות בירידה הדרגתית לאורך הנהר.

הדרך מ-tortong ל-ranipul היתה פחות קלה: הדרך לא הולכת על שפת הנהר אלא על הרכסים מעליו וכוללת לא מעט עליות וירידות חדות יחסית. בנוסף, הדרך מסומנת היטב אבל יחסית לשאר הדרכים בשביל שהיו במצב מצויין היא הייתה פחות מתוחזקת, שבילים צרים יותר, חלקם מכוסים בעלים- מה שגם הקשה על ההליכה.
יצא לנו יום ארוך של כ-11 שעות הליכה.

נסיעה חזרה, יום 1 מתוך 3 - Ranipul ל-Taplenjun, ומשם ל-ilam.

בשעה 8:30 בבוקר התחלנו את הנסיעה בג'יפ שהזמנו מבעוד מועד, והגענו לטפלג'ון ב-12:00.
שם החלפנו לג'יפ נוסף שלקח אותנו לאילאם.

נסיעה חזרה יום 2 מתוך 3 - מנוחה באילאם, והמשך נסיעה החל מהערב

קמנו בבוקר באילאם, עיר מתוקה ורגועה להפליא, מאוד אותנטית ונטולת תיירים. אכלנו טוב וטעמנו מהתה המקומי, סגרנו וואן להמשך הנסיעה ובעיקר התאוששנו מיום הנסיעה הקודם - לקראת המשך הנסיעה הבאה עלינו לטובה.
ישנו במלון בשם Green view hotel.

יצאנו לדרך ב-19:00 בערב לנסיעות לילה.

נסיעה חזרה, יום 3 מתוך 3 - הגעה לקטמנדו

אחרי לילה קשוח בנסיעה, ועוד חצי יום מלווה בבחילות, הגענו בשעה טובה ומוצלחת לקטמנדו רבתי ב-12:30 בצהריים.

טיפים

  • שק שינה! באמת תביאו
  • עדיף לא לצאת לטרק לבד - זה לא טרק שמוצאים בו שותפים בדרך
  • להתכונן נפשית לנסיעות ולהצטייד הלימון נגד בחילות, ולקחת איתכם תיק קטן עם מה שאתם צריכים לנסיעה שיהיה איתכם בוואן/ג'יפ
  • להצטייד מראש בשוקולדים ונייר טואלט, קשה להשיג בטרק. עבורנו יחס גלילי נייר הטואלט היה 12 גלילי נייר טואלט לשתי בנות לכל הטרק :)
  • לא להסתמך על לקנות מים - להביא בקבוק מטהר (LifeStraw וכו') או טבליות לטיהור מים.
  • לקרוא על מחלות גבהים לפני עבור אלו שזו הפעם הראשונה עבורם בגבהים.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )