תאריך הטיול | March 2021 |
---|---|
משך הטיול | יום אחד |
עונה מומלצת | אביב |
נחל סמך הינו הנחל הגדול בדרום רמת הגולן, והוא זורם לכיוון מערב ונשפך לכנרת מעט צפונית לעין גב. בדרך חובר אליו נחל אל-על, המזין אותו מהצד הדרומי שלו.
זה מסלול ברמת קושי בינוני-קשה, שיכול להתאים למשפחות קרביות. כ-17 ק"מ עם 420 מ' של עליות וירידות מצטברות.
הגעה לנקודת ההתחלה -
כותבים בוויז: "חניון נחל דליות". החניון נמצא על כביש 869, ליד החיבור עם כביש 808 (צומת דליות).
הגעה לנקודת הסיום -
יוצאים מהחניון ופונים מזרחה (שמאלה) לכביש 869 ותכף מגיעים לצומת דליות. בצומת פונים דרומה (ימינה) לכביש 808, ולאחר כ-3.5 ק"מ מגיעים לצומת עם כביש הגישה אל קיבוץ נטור. פונים מערבה (ימינה) לכיוון קיבוץ נטור, ולאחר 1.7 ק"מ רואים רחבת עפר גדולה מצד ימין של הכביש. זו נקודת הסיום. מדובר על נסיעה של כ-5 דקות.
בצומת של כביש 808 עם כביש הגישה לקיבוץ נטור יש תחנת אוטובוס שעוצרים בה קווים רבים המגיעים לצומת דליות.
מתחילים ללכת מהחניון של נחל דליות על שביל הגולן לכיוון דרום, ותכף חוצים (בזהירות רבה!) את כביש 869. ממשיכים עם שביל הגולן לכיוון דרום מזרח, ולאחר פחות מ-ק"מ אחד השביל פונה לכיוון דרום ואז ניתן לראות את מאגר סמך. ממשיכים על שביל הגולן שעוקף את המאגר מצד מערב (ימין) שלו. המאגר ניזון מנחלי האזור, ומשמש להשקיה של השדות באזור.
לאחר שעוקפים את המאגר רואים מצד מערב (ימין) של השביל רמפת עפר שיורדת לכיוון חורשת איקליפטוסים, וזה מקום מצוין לארוחת בוקר. מתחילת המסלול ועד החורשה הולכים כ-4.2 ק"מ.
לאחר ההפסקה חוזרים לשביל הגולן לכיוון דרום, ולאט לאט השביל מתעקל מערבה ועובר ליד תחנת רוויה (מים) וכאן מתחיל החלק היפה של השביל.
שביל הגולן מתקדם לכיוון מערב לאורך נחל סמך, על הגדה הצפונית (ימנית) שלו. בהתחלה הערוץ של הנחל רחב וקרוב לנחל, אבל אט-אט הופך להיות צר וגבוה מעל הנחל. בשני צידי השביל ישנה פריחה יפהפייה של פרחים ועצים האופייניים לגולן, וזה מצריך עצירה תכופה להתרשמות וצילומים.
כ-8 ק"מ מתחילת המסלול השביל פונה דרומה (שמאלה) ומתחיל לרדת אל עבר הערוץ של הנחל. הירידה תלולה ומצריכה תשומת לב, במיוחד אם ירד גשם לאחרונה באזור. לאחר כמה מאות מטרים חוצים את הנחל, וקצת לאחר מכן פוגשים שביל ג'יפים המסומן בסימון שחור ואת הגשר הסורי. עוברים על הגשר לצד המערבי, ובצד הצפוני של הגשר ישנה ירידה אל הנחל ואפשר לשבת מתחת לגשר ולהנות מהצל שלו בזמן ארוחת צהריים. בנקודה זו יש גם אפשרות להכנס למי הנחל הקרירים.
חוזרים לצד המזרחי של הגשר, ומתחילים לעלות עם שביל הגולן והסימון השחור לכיוון אום אל-קנטיר (אם הקשתות) הקרוי כך על שם שלוש הקשתות שהיו בעבר מעל המעיין. העלייה מתונה ולא קשה, ומתקדמת על הגדה המערבית של הנחל הזורם לכיוון דרום מערב. כ-3 ק"מ לאחר הגשר מגיעים לחנייה של בית (עין) הקשתות. כאן אפשר להכנס למתחם של בית הכנסת בהעתיק של עין קשתות, פרטים נוספים בלינק באזור הקישורים.
מהחנייה מתקדמים לכיוון צפון על כביש אספלט כ-100 מ', ולאחר מכן רואים מצד מזרח (ימין) שער בקר שמוביל לשביל עפר רחב ולא מסומן. עוברים את השער (ולאחר מכן סוגרים אותו כמובן) ומתחילים ללכת צפונה במקביל לשביל הגולן על שביל העפר. לאחר כ-100 מ' יש בצידו המזרחי (ימיני) של השביל מקבץ של עתי אלון המספקים צל מבורך, ומקום מנוחה לאחר העלייה.
לאחר המנוחה יש עוד כ-5 ק"מ עד לנקודת הסיום, על שביל העפר הרחב והמישורי. בערך באמצע הדרך השביל מתעקל מזרחה (ימינה), והרכבים מחכים בחיבור של השביל עם כביש הגישה לנטור.
המסלול לקח לנו כ-7 שעות ברוטו.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם