תאריך הטיול | May 2014 |
---|---|
משך הטיול | יומיים |
עונה מומלצת | כל השנה! |
עיר העתיקה של עכו, חומותיה, והים שווים את כל הנסיעה. הבונוס הגדול הוא חומוס סעיד בתוך השוק בעיר העתיקה. ידוע ומוכר ועדיין הכי טעים וזול בארץ (רי-פיל חינם). נקודה נוספת וייתכן שפחות מוכרת היא הגנים בהאיים בעכו שזה המקום שבעצם הכי קדוש לדת הבהאית. שם קבור הנביא המייסד של הדת- בהא-אללה ולכוון הגנים מתפללים בני הדת.
נהריה שעוד לפני שנולדתי הייתה ידועה כעיר הנופש הישראלית היא עיר שעוד קצת מרגישה עוד בשנות ה-90. הרחוב המרכזי בה הוא הגעתון אשר סובב סביב הנחל שזורם לים התיכון. ובו תחנת הרכבת, שורת מסעדות ובתי קפה. גולת הכותרת בנהריה היא בצמוד לתחנת הרכבת (מהכניסה של רחוב הגעתון), שם נמצא דוכן האוכל של מרוואן, צד"לניק שמכין פיתות לבנוניות מדהימות בתוספת זיתים מעולים וערק משובח. מומלץ, טעים וזול!
חוף אכזיב- יש את השמורה (ליד ׳המדינה של אלי אביבי׳) שהיא מקסימה ואפשר להתרחץ שם. צפונית מהשמורה יש את ה-לגונה. זוהי בריכה יחסית רדודה שמכיל מגוון חיות ים מדהימות כמו מלפונני ים, נחשי ים, ארנבוני ים ועוד.
האגם בגעתון- אגם אדיר שנוצר במחצבה, תביאו מזרון ים שכן הוא ענקי אך ללא דפנות. הוא מדהים וקריר.
לגונה
נחל כזיב הוא נחל שיש בו מים לאורך כל השנה והוא מדהים בפני עצמו
עין מירב- מעין בנחל געתון.
התניידות בגליל המערבי בתחבורה ציבורית אפשרית מתחנת הרכבת של נהריה/עכו ואוטובוסים של חברת נתיב אקספרס (קישור לאתר בהמשך).
הגליל המערבי תחום בכביש מספר 85, מעכו לכרמיאל בדרום ובין קו הגבול עם לבנון. במערב עובר כביש 4, בסמוך לחוף- מעכו עד ראש הנקרה דרך נהריה. במזרח הר מרון וצפת. כביש 89 מנהריה לצפת חוצה את הגליל המערבי.
אלו יחסית דרכים ראשיות וברורות אך ביניהם יש כבישים צדדיים, ישנים ושנכנסים אל תוך הכפרים והטבע.
כביש הצפון הישן שמספרו 899 הוא כביש בסמוך לקו הגבול עם לבנון והיום פעיל פחות. זהו אחד הכבישים היפים בארץ כאשר הוא מתחיל במערב (ליד שלומי) בבקעת שפע ומסתיים בגליל העליון. בדרך יש את התצפיות המוכרות והיפות של ראש הנקרה ומערת הקשת. אך בעצם כל יישוב/כפר שתסטו מן הדרך אליו כמו חניתה ואדמית- תזכו לתצפית מדהימה על הגליל.
לעומת זאת, תצפית מיוחדת לכוון הצפון- לבנון תוכלו לראות מהכפר הבדואי והמגיב למדיי עראמשה.
מבית ג'ן תזכו לתצפית מ-ט-ו-ר-פ-ת שמשקיפה דרומה ורואים בה את ים התיכון והכנרת עד השומרון. היא מסומנת על המפה בסיפור בדרך אבל כשמגיעים אפשר פשוט לשאול את האנשים על התצפית. היא נמצאת על הרכס הדרומי של בית ג'ן.
הר אדיר- בין מתת לסאסא (על כביש 899) יש פניה לכיוון הר אדיר. מחנים את האוטו ועולים קצת ברגל לתצפית צפונה לכוון לבנון. התצפית נבנתה כאנדרטה לזכר חללי מלחמת לבנון השניה ומעבר לכך שהיא נעימה, יש בה נוף מדהים.
הר בטח- ההר שמעל ליישוב מעונה (בסמוך לכפר תרשיחא) הוא הר לא גבוה במיוחד אבל הוא נמצא במרכז הגליל המערבי ומאפשר תצפית על האזור.
טיילת מעלות- בתוך העיר מעלות ישנה טיילת ממש מעל לנחל כזיב והיא צופה על הנחל ועל צנירי הנחל. ביום טוב ורב מזל- ניתן לראות יחמור.
מהתצפית בפארק גורן תוכלו לראות את מבצר המונפורט.
נבי סאבאלן, על פסגת הגבעה שמעל חורפייש הוא האתר השני בחשיבותו לדרוזים. אפשר לבקר ולהתרשם אבל יותר מעניין הוא השייח׳. בנאדם מדהים, מצחיק ומעניין בשם באדר- ששווה לתפוס אותו לשיחה על החיים.
במרכז הכפר יש את סמבוסק הארזים המפורסם, שימו לב שיש כעשרה שונים, אני לא מאמינה שהם באמת שונים בתכלית אך יש את הידוע והמפורסם מבינה.
יאנוח הוא כפר דרוזי מדהים.
במרכז הכפר, ליד מועדון נוער ישנה מסעדה/פיצריה/קיוסק/מאפייה שבעל המקום הוא דרוזי דתי, איש צבא לשעבר בדרגה גבוהה שפתח את המקום לאחר פרישתו. הוא מכין שם שני סוגי לאפות מדהימות. האחת מכילה עוף והשניה בשר וכל אחת מהן בטיבול מדהים משלה. תצטרכו לשאול איך להגיע לשם ושווה לוודא שהגעתם למקום הנכון- כי טעים כמו שם- אין.
תרשיחא הפכה למעוז הקולינריה בגליל.
הכפר הוא חלק מהמועצה המקומית מעלות-תרשיחא ובכך מקיים מועצה דו-לאומית.
תרשיחא הוא כפר מדליק שכייף להסתובב בו. בשבת יש בו שוק ובשאר ימות השבוע הוא גלילי ונעים כתמיד.
גם בתרשיחא יש שתי חומוסיות מומלצות: אבו עטאף ברחוב הנרקיס מעל השוק וחומוס אל-חיאת אבל גולת הכותרת בתרשיחא היא בפאב-מסעדה: כמון. חוץ מיום ראשון שהוא סגור, הוא נפתח מדי ערב (ולעיתים גם אחה"צ) ומציע בירות בייתיות ופיצות מדהימות. יש בו אווירה של חו"ל וכייף לבלות שם את הערב.
אל תשכחו אחרי הפאב לקנח באחת הגלידריות הטובות ביותר בארץ שנמצאת ממש על כיכר השוק. קוראים לה בוז'ה והיא חוויה.
כפר עתיק ויפייפה שרבי שמעון בר יוחאי ובנו שהו בו (לפני כמעט 2,000 שנים) בתוך מערה במשך 17 שנה כמסתור מפני הרומאים בזמן מרד בר-כוכבא.
יש מסלול שמתחיל מהכביש במעלה הכפר בתצפית על הכפר, יורד אל המערב ואל עץ החרוב וממשיך אל תוך הכפר, המעיין שבמרכזו ואל עץ התות (שמופיע על שטר של 100 שקלים).
בכל הכפר נשארה משפחה יהודית אחת: זינאתי וגברת מרגלית זינאתי היא בעלת מפתחות בית הכנסת העתיק. היא קשישה ולעיתים עצבנית אך בנחמדות תסכים לפתוח את בית הכנסת.
בכביש המוביל אל הכפר מכוון מעלות, יש את הסבון של סבתא ג'אמילה שהיא סבתא נוספת שמכינה סבונים מצמחים טבעיים ומרפאים במשך שנים והפכה למוקד תיירות בעל שם. אפשר להיכנס, להריח, לשמוע על סגולות הסבון וגם לקנות.
בצמוד לבית של סבתא ג'אמילה יש את הפיתות של רעיה זיכרונה לברכה, חברה טובה של מרגלית זינאתי. משפחה עדיין מפעילה את הפיתות והן עדיין טעימות.
מסלולים שניתן לטייל בהם באזור:
מסלול בנחל געתון
מסלול בנחל כזיב ונחל כזיב עליון
מסלול נחל בצת
מסלול בואדי נמר
מסלול נחל יחיעם (מיאנוח לכליל)
כפרים נוספים:
כפרים לשוטטות שכייף לגלות בהם פינות ולדבר עם התושבים: כסרא (ליד יש את פארק הסלעים, נקודת טבע חמודה), סמיע, פסוטה- כפר נוצרי.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם