(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבועיים של טרקים בהרי הפאן, טג'יקיסטן

על אף שישנם מספר סיפורי דרך המתארים את אפשרויות הטיול השונות בהרי הפאן המדהימים בטג'יקיסטן, אוסיף את הצעתי, הממצה לדעתי בצורה אופטימאלית את שיש לראות בהרים המדהימים הללו

תאריך הטיולAugust 2018
משך הטיול13 ימים
עונה מומלצתיולי-ספטמבר

מבוא

מטרת סיפור דרך זה היא לא לסקור את המסלולים עצמם מכיוון שיש באתר מידע רב על כל אחד משני המסלולים. המטרה היא להציע חלוקה מיטבית לטיול בהרי הפאן. אצרף בנוסף כמה טיפים שהיו שלי היו חסרים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מסלול ראשון - מהכפר ורטיקל לואדי של הכפר זימטוט

פירוט המסלול בצורה כללית:

יום ראשון - תחילת המסלול בכפר ורטיקל (Vertical) אליו ניתן להגיע מהכפר סרבודה (Sarvoda) הנמצא על הדרך שבין עיני (Aini) לדושנבה. רכבים רבים עולים לכפר מסרדובה וניתן לתפוס איתם טרמפ בלי בעיה (לנו עלה 50 סומוני לאדם). ביום הראשון עוברים באגמי אלאודין המקסימים וממשיכים לאגם מוטנויה (מילולית - העכור, בגלל צבעו האפור) שם ישנם מקומות רבים להקים את האוהל. מומלץ לעצור באגם ולהמשיך למחרת על מנת להתרגל לגובה (גובה האגם סביב 3,000 מ').

יום שני - טיפוס מאגם מוטנויה לבייס-קמפ שתחת צ'ימטרגה פס. שוב, לטובת ההרגלה לא מומלץ להמשיך ולטפס לכיוון הפס. אמנם נותרה עד לפס רק כ-260 מ' טיפוס אך שהו טיפוס לא פשוט בדרדרת שבגובה הזה לוקח זמן. סה"כ טיפוס ביום זה של כ-1000 מ'. בבייס-קמפ גם כן לא חסרים מקומות להקים את האוהל.

יום שלישי - טיפוס לצ'ימטרגה פס (4,740 מ'), ירידה לערוץ שלאחריו והמשך לאגם בולשוי. ירידה לא פשוטה לאחר הפס (מאוד לא מומלץ לטפס לפס מהכיוון ההפוך). על יד אגם בולשוי מקומות רבים ומקסימים להקים את האוהל.

יום רביעי - מאגם בולשוי לואדי של הכפר זימטוט. לא עוברים רכבים רבים בואדי זה. מומלץ להתקדם במורד הערוץ עד הצומת בה סיימתי את המסלול במפה, משם ניתן לבקש מאחד מבעלי הרכבים במקום הקפצה לכפר זימטוט ממנו יוצאת מרשרוטקה לפנג'יקנט.

מסלול שני - מכפר המטפסים ארטוצ' לאיסקנדרקול

פירוט המסלול בצורה כללית:

יום ראשון - מתחילים את המסלול מכפר המטפסים ארטוצ'. ישנו כפר נוסף במורד הואדי הנקרא ארטוצ' (Artuch) אליו ניתן להגיע ברכבים משותפים מפנגי'קנט (כ-50 סומוני לאדם). לכפר המטפסים ניתן להגיע רק עם ג'יפ ועל-כן העלות גבוהה בהרבה. ביום זה עולים לכיוון אגם קולאיקלון המדהים וממשיכים לאגמי דושחה ע"מ לישון בגובה 3,000 מ' לטובת ההרגלה לקראת טיפוס פס אלאודין למחרת.

יום שני - טיפוס פס אלאודין (3,800 מ') לאחר מכן ירידה לאגמי אלאודין וטיפוס לכיוון אגם מונטויה (אמנם חזרה על קטע שבוצע כבר בטרק הקודם אך מדובר בקטע קצר של לא יותר מ-6 ק"מ).

יום שלישי - טיפוס לקזנוק פס, ירידה לערוץ של נחל קזנוק והמשך הליכה בערוץ. לא חסרים מקומות להקמת האוהל על יד הנחל בצד הדרך.

יום רביעי - המשך הליכה בערוץ עד אגם איסקנדרקול הנהדר. אין מקומות על יד האגם להקמת אוהל שלא בתשלום מופרז לאתרי קמפינג מוזנחים. בצידו הצפוני של האגם ישנו מלון נחמד בשם שזוק (Shezok).

נק' נוספות:

1. הדרך לפס קזנוק מצד זה נוחה על אף הליכה קצרה על קרחון (כ-200 מ') שלא מצריכה ציוד מיוחד כלשהוא (קרמפונים וכד'). נק' התורפה היא העליה של המאה מטר האחרונים לפס - עליה חדה מאוד ודי מסוכנת. מומלץ לעשותה לאט מאוד. הירידה שלאחריו לערוץ נחל קזנוק גם היא לא פשוטה.

2. בערוץ נחל קזנוק תקפה אותנו להקת כלבים של רועה מקומי דלא השגיח על כלביו. אנחנו פשוט טיפסנו על גדת הערוץ תוך כדי זריקת אבנים לכיוון הכלבים. חוויה לא כ"כ נעימה.

3. במהלך ההליכה בערוץ נחל קזנוק לא נדרש לחצות את הנחל שלא על גבי גשרים. לא נדרש להיצמד למסלול המתואר ב-Maps.me ובסובייט מפס אלא פשוט ללכת על מסלולים ברורים של המקומיים. לבסוף ניתן לחצות את הנחל או דרך הכפר סריטג (Saritag) או בעזרת הגשרים שציינתי במפה.

4. מרגע ההגעה לדרך המובילה לכפר סריטג ניתן לתפוס טרמפים עם רכבים היורדים לאגם איסקנדרקול. אנו הלכנו עד ארמון נשיא טג'יקיסטן על שפת אגם איסקנדרקול ומשם תפסנו רכב עד מלון שזוק (ב-20 סומוני).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )