(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חודש בצפון ומרכז וייטנאם

טיפים והמלצות מהטיול שלנו בוייטנאם - הצפון (סאפה, הא ג'יאנג וקאו באנג), האנוי וסביבותיה והמרכז (דה נאנג, הוי אן והואה)

תאריך הטיולSeptember 2024
משך הטיול30 ימים

רקע וטיפים כלליים

טיילנו בוייטנאם במשך חודש בין ספטמבר לאוקטובר 2024, והתמקדנו בצפון ובמרכז המדינה. נעזרנו המון בסיפורי דרך, ורצינו לשתף כאן טיפים והמלצות מהטיול שלנו :)

לינה: כשמטיילים בזוג נוח להזמין חדר לשניים ולהתחלק במחיר. לפעמים יש אפשרות לשתי מיטות בחדר, אבל לא תמיד. אנחנו העדפנו להתפשר על מיטה אחת מאשר להסתבך. ברוב המקומות יש גם אפשרות לדורם – אנחנו היינו בדורם בהאנוי כדי לחסוך קצת כסף ולגוון והיה אחלה.

תחבורה בתוך יעד: לא מעט בוחרים לשכור אופנוע, ואומרים שזה מאוד משפר את החוויה. אנחנו השתמשנו במוניות, אופניים והלכנו ברגל. מוניות הזמנו בעיקר ב-Grab (כמו Uber), שעובד מעולה וגם זול ברוב המקומות. לפעמים גם לקחנו מונית ליום שלם – זה גם נוח וקיים בכל מקום, מומלץ לנסוע עם עוד אנשים כדי להוריד את המחיר. אופניים מתאימים יותר ליעדים ספציפיים שבהם זה מקובל (בד"כ מקומות מישוריים וקטנים יחסית).

תחבורה בין יעדים:

אוטובוסים: רוב הישראלים משתמשים בסוכני נסיעות (בד"כ רוז או קלי). בנוסף, יש אתרים שמיועדים להזמנת תחבורה – Vexere ו-12go. אנחנו הזמנו דרך קלי ו-Vexere בעיקר – ממליץ לשלב (סוכנים זה נוח אבל יש פשלות; באתרים יש יותר אפשרויות). יש כמה קטגוריות של סליפרים, כשה-VIP Cabin טוב יותר בפער משאר האפשרויות. מומלץ ממש ממש להסתכל על התמונות באתר/לבקש תמונות מהסוכן. לדוגמה – אוטובוסים שיש בהם 3 טורים של מיטות (ולא רק 2) משמעותית יותר צפופים. אנחנו מצאנו שהאוטובוסים והשירות של חברת HK Buslines טובים בפער מהשאר – ממליצים איפה שיש אפשרות לנסוע איתם.

רכבות: נסעתי פעם אחת (מהמרכז להאנוי) וממליץ על החוויה. יש רכבת שחוצה את וייטנאם (האנוי – הוצ'ימין) ורכבת שעולה צפונה מהאנוי (האנוי – לאו קאי, משתמשים בה כדי להגיע לסאפה). היתרונות ביחס לסליפר – בטוח יותר, חוויה מגניבה, יותר "יציב". החסרונות – יקר יותר, לא תמיד מגיע בדיוק לאיפה שרוצים, המיטות הכי יקרות שעוד במחיר סביר בחדר של 4 (ולא לבד כמו בסליפר). בשורה התחתונה: אלטרנטיבה טובה לטיסה עבור נסיעות ארוכות, פחות מומלץ לנסיעות קצרות. הזמנתי דרך 12go.

טיסות פנים: טיסות הפנים בוייטנאם זולות יחסית, והחוויה שלנו הייתה חלקה וחיובית. שווה לבדוק מחירים למול רכבות, זה כנראה לא יצא יותר יקר בהרבה (אם בכלל) ויחסוך זמן.

שהייה למול ריצה: הטיול בוייטנאם יחסית אינטנסיבי ומלא במעברים. מהחוויה שלנו - עדיף לא לרוץ, חבל לעבור מהר ממקום למקום ולא להנות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מסלול

המסלול שלנו:

האנוי -> מאי צ'או -> טאם קוק -> סאפה -> הא ג'יאנג (הלופ) -> האנוי (מעבר) -> דה נאנג -> הוי אן -> הואה -> האנוי (מעבר) -> קאו באנג

בסה"כ המסלול עבד טוב. אם אתם מתכננים מסלול דומה,
- עדיף להתחיל מסאפה והלופ, כדי לאפשר יותר רוגע לשהות בטאם קוק ובמאי צ'או. הלופ הוא גם דרך טובה להכיר עוד מטיילים.
- כדאי להמשיך לקאו באנג ישירות מהא ג'יאנג. אני עליתי צפונה אחרי שירדנו למרכז מתוך אילוץ; למי שמתחיל מהצפון ויורד דרומה עדיף לטוס החוצה מוייטנאם דרך דה נאנג (מרכז) או הו צ'י מין (דרום).
- אם יש לכם עוד זמן, שווה להוסיף גם את הא לונג ביי, קאט בה ופונג נה.

האנוי

האנוי היא עיר הבירה של וייטנאם, ו-"העיר הגדולה" של הצפון. אנחנו היינו בעיר כ-4 ימים – יותר משחשבנו, אבל אהבנו את המקום. האזור התיירותי פרוס ממערב ומצפון לאגם, כשהאזור שמצפון לאגם הוא "העיר העתיקה" של האנוי. אנחנו ישנו ממערב לאגם – אזור נעים שנוח להגיע ממנו לכל המוקדים התיירותיים בעיר. בעיר העתיקה נמצא "רחוב הבירה" (מלא ברים שמוכרים בירה בזול) והשוק.

אתרים מרכזיים:

1. ארמון הנשיאות ומזוליאום הו צ'י מין – נמצאים במרכז הממשלתי בהאנוי. בניינים מרשמים ששווים ביקור. לא נכנסנו למזוליאום. חשוב – לא מאפשרים כניסה למי שלא לבוש בצורה מכבדת, מומלץ להגיע עם בגדים ארוכים.

2. רחוב הרכבת – הרחוב המפורסם שעוברת בו הרכבת. אנחנו נהנינו. שווה לנסות להבין מתי היא אמורה לעבור, אבל כמעט תמיד יש שינויים בלו"ז (אולי בכוונה...). ממליץ לשבת באחד מבתי הקפה לשתות משהו ולהנות מהאווירה.

3. מוזיאון השבויים – מוזיאון שמוקדש לשבויים הצרפתים/אמריקאים בשבי הוייטנאמי, ולשבויים הוייטנאמים בשבי המערבי לאורך מלחמות וייטנאם. מעניין אך לא הייתי מגדיר כחובה.

4. אתרים יפים נוספים – קתדרלת St Joseph (מומלץ לקנות כוס קפה ולהנות מהאווירה), מקדש הספרות (אתר היסטורי בו למדו והגו חכמי וייטנאם בימי הקיסרות), בית האופרה.

המלצות:

1. סיור הליכה חינם (Free Walking Tour). יש כזה בכל עיר, וזה של האנוי היה מוצלח למדי. נרשמנו דרך GuruWalk. זה לא באמת בחינם (מבוסס טיפים) אבל שווה את זה לגמרי.
2. סיור אוכל – אין תייר שעובר בהאנוי ולא עושה סיור אוכל. אנחנו נהנינו. ממליצים לעשות באחד הימים הראשונים כדי למצוא מאכלים אהובים במיוחד 😊
3. חנויות TiredCity – זו רשת עם המון סניפים ודברים יפים. לא זול אבל אני אהבתי.
4. יוניקלו – לא צריך להסביר.
5. Little Shelter – בר הופעות, ראינו הופעת ג'אז ומאוד נהנינו.
6. ממליצים בחום (!) על ההומסטיי שהתארחנו בו – La Ava’s Home (נמצא בבוקינג).
7. מופע בובות באגם – ליד האגם יש מופע בובות (Water Puppet Show) שהמליצו לנו עליו, אבל לא הספקנו ללכת.

אוכל ושתייה:

1. Bep Viet – מסעדה וייטנאמית טיפוסית, זול וטעים. מרק הפו שהכי אהבנו בהאנוי
2. פיצה 4P – רשת עם כמה סניפים (כולל מחוץ להאנוי). קצת יקר, אבל טעים מאוד. מומלץ אחרי 3 ימים כשיתחיל להימאס מהאוכל הוייטנאמי.
3. באן מי 25 – פופולרי בקרב תיירים, ולא בכדי. מומלץ
4. Banh My Mama – באן מי זול וטעים ליד קתדרלת St Joseph
5. קונג קפה – רשת קפה שקיימת בכל וייטנאם. האווירה שם תמיד נחמדה וה-Coconut Green Rice ממש טעים.
6. An Café – כריכים וייטנאמים טעימים
7. Noodle and Roll – אוכל וייטנאמי זול וטעים
8. Pasteur Street Craft Beer – בר-מסעדה גדול עם בירה שהם מבשלים בעצמם והרבה אוכל מערבי טעים
9. Twins – בר קוקטיילים
10. Ha Noi HomeBrew – בר קטן עם כמה ברזי בירה מקומית על הרחוב
11. קפה The Little Plan – בית קפה שקט ומוסתר בבניין מגורים. מושלם למי שמחפש לברוח לשעה שעתיים מההמולה של העיר
12. King Roti – חנות קינוחים שמוכרת מאפים מיוחדים – מעין סופגניות אווריריות עם מילוי
13. Sinh to Hoa Beo – מסעדת רחוב עם מלא קינוחים, כולל גלידת קוקוס. טעים ממש
14. Take Tacos – מקום חמוד של טקס-מקס (טאקוס, נאצ'וס וכו')

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מאי צ'או

מאי צ'או הוא עמק כפרי הנמצא כ-3 שעות נסיעה מערבה להאנוי. יש בעמק ריכוז של כפרים קטנים בו נמצאים רוב המלונות ובתי האירוח. בילינו שם שלושה ימים (הגענו ביום הראשון בצהריים מנסיעה מהאנוי). בדיעבד – הייתי מוסיף עוד יום. מאי צ'או פחות תיירותית משאר וייטנאם, ומשמעותית יותר רגועה.

המלצות:

1. שמורת פו לונג: לקחנו לשם טיול מאורגן של יום. אני ממליץ מאוד להגיע לשם, אבל לא קריטי להגיע במסגרת טיול מאורגן למי שמתכוון לשכור אופנוע. במסגרת הטיול הגענו לכפר Don, ימים בודדים לפני קצירת שדות האורז – מומלץ.

2. המפלים והמעיינות החמים: סביב מאי צ'או יש כמה נקודות ציון יפות. אנחנו לקחנו נהג ליום דרך ההוסטל, אפשר גם באופנוע:
א. המעיינות החמים – אהבנו מאוד.
ב. מפלי Thac Tat Nang – מפלים יפים קרובים מאוד למעיינות החמים, שווים עצירה (יותר להסתכל ופחות להיכנס).
ג. Mai Chau Floating House – בית צף עם בית קפה ואפשרות לקייאקים. אחלה נקודה לעצור לקפה.
ד. מפלי Go Lao – גם מפלים יפים מאוד, אותם ראינו רק מרחוק כי ירד גשם. שמענו מאחרים שיש בריכה קטנה שמאפשרת להיכנס למים.
ה. Mai Chau Top View – בית קפה עם נקודת תצפית לכל העמק של מאי צ'או. כדאי להגיע בשקיעה.

3. להסתובב עם אופניים – אפשר לשכור אופניים ברוב ההוסטלים. ממליצים להסתובב בין הכפרים, לרוב המקומות יש שבילים נוחים.

אוכל:

איך נגיד, מאי צ'או היא לא הפסגה הקולינרית של וייטנאם. מעבר לאכילה בהוסטל, לא אכלנו המון בחוץ – בעיקר ב-Ban Bakery שהיה נחמד.

טאם קוק

טאם קוק היא עיירה קטנה הנמצאת בקרבת העיר נין בין, ומיועדת בעיקר לתיירות. גם פה בילינו שלושה ימים (ולא בער לנו להוסיף עוד). אם מאי צ'או רגועה וכוללת בעיקר טבע – טאם קוק היא Tourist Town על מלא, עם המון מסעדות שמציעות אוכל מגוון, כמות אינסופית של אפשרויות לינה ואתרי תיירים עמוסים.

המלצות:

1. Hang Mua – נקודת התצפית המפורסמת של טאם קוק. עולים המון מדרגות, ואז פונים ימינה (לעוד מדרגות) או שמאלה (לעוד הרבה מדרגות). אנחנו עלינו לשתי הפסגות – הנוף שווה את זה. לקראת אחה"צ-שקיעה נהיה שם עמוס מאוד – אם אתם אנשים של בוקר, אולי עדיף להגיע בשעה מוקדמת (אנחנו לא).

2. שיט Trang An – יש באזור טאם קוק כמה אפשרויות לשיט – העיקריות הן Trang An, השיט של טאם קוק (שיוצא מהאגם שבמרכז העיירה). עשינו רק את Trang An, וממליצים סה"כ. עשינו את מסלול 3, שכולל מערה באורך קילומטר.

3. להסתובב עם אופניים – גם כאן, הקרקע המישורית מאפשרת נסיעה באופניים. נסענו לפגודת Bich Dong ולפארק הציפורים – בלי קשר לאתרים, הנסיעה באופניים בטאם קוק כיפית ממש.

4. פגודת Bich Dong – פגודה יפה שחצובה על צלע הר. אפשר להגיע באופניים.

5. פארק הציפורים Thung Nham – פארק גדול עם מערות (כולל מערת נטיפים) ושתי אפשרויות לשיט קצר, כולל שיט לצפייה בציפורים. נחמד, לא חובה.

6. ה-Banana Tree הוא ההוסטל המערבי הפופולרי של טאם קוק. לא ישנו שם אבל תמיד הייתה אווירה טובה באזור הישיבה של ההוסטל – ממליץ לשבת שם בערב.

7. פארק הפגודות – שמענו שיש ליד טאם קוק פארק ענק עם המון פגודות יפות. לא הספקנו.

אוכל:

1. Aroma – מסעדה הודית טעימה.
2. Chookie’s – בר-מסעדה עם אוכל מערבי. טעים אבל קצת יקר.
3. SisterFields – בית קפה בסגנון מערבי (אבוקדו למכביר).

סאפה

סאפה, עיירת נופש בהרים של צפון וייטנאם, היא כנראה היעד הכי פופולרי במדינה. הגענו לסאפה בסליפר מטאם קוק, ובילינו בה שלושה ימים. אילו היה עוד זמן יכולנו להוסיף עוד יום. הייחודיות בסאפה היא ההרים שמקיפים אותה, ושדות האורז שמפוזרים על הרכסים ובעמקים שביניהם. החיסרון בעיירה הוא שהיא תיירותית אפילו יותר משאר וייטנאם... בסך הכל אני ממליץ להתמקד בנוף (הבאמת מדהים) ולקבל בהבנה את מלכודות התיירים.

המלצות:

1. טיול עם מאמא – כמו כולם, עשינו טיול של יומיים עם מאמא, במסגרתו גם ישנו בבית ההארחה שלה. אנחנו יצאנו עם מאמא לאנג והיה מעולה – היא דוברת אנגלית טובה, היינו בקבוצה קטנה ובערב היה אוכל טעים ואווירה טובה. הטיול עצמו הותאם למה שביקשנו לאורך המסלול והיה מאוד יפה. הטיול שלנו היה באזור עמק Muong Hoa.

2. פנסיפן – ההר הכי גבוה בדרום מזרח אסיה. אפשר לטפס עליו רגלית, אבל יש גם רכבל שמגיע לפסגה. אנחנו עלינו וירדנו ברכבל. מזג האוויר בפסגה הפכפך, ולעיתים קרובות לא ניתן לראות שום דבר. אנחנו ממליצים בכל זאת – הרכבל חוצה את כל העמק ויש ממנו נוף מדהים.

3. טיול ב-Ta Phin – טיול יום עצמאי קצת יותר אותנטי באזור סאפה. לא הספקנו.

4. נקודות ציון נוספות – יש סביב סאפה עוד אתרים לביקור (כפר קאט קאט, מפלי Love, גשר הזכוכית ועוד). לא הספקנו להגיע.

5. מלון Pistachio – ללילה אחד החלטנו להתפנק וללכת למלון ברמה. המלון מעולה, עם ארוחת בוקר טעימה ומגוונת, חדרים נעימים, והכי חשוב – בריכת גג שצופה להר הפנסיפן

אוכל:

ככלל, יש בסאפה בעיקר מסעדות תיירים ומסעדות מערביות. בכל זאת:
1. Bistro.sapa: בר-מסעדה עם מנות בשריות טעימות, בירה מקומית ויין. קצת יקר אבל שווה את זה.
2. שיקגו פיצה: פיצרייה עם פיצה בסגנון שיקגו (פאי פיצה) ופיצה רגילה. עושה את העבודה.

הא ג'יאנג והלופ

הגענו לעיירה הא ג'יאנג ("הא ג'יאנג סיטי" בעגה המקומית) בסליפר מסאפה, ישירות לתחילת הלופ (הסליפר הגיע ב-2~ בלילה, הלופ התחיל בבוקר). מכיוון שיוצאים ללופ דרך ההוסטלים, נוח להגיע באמצע הלילה ולישון אצלם.

המלצות:

1. סוכנות: יצאנו עם ביבי, והיה לנו ממש אחלה. בעבר הוא היה המומלץ של הישראלים אבל הוא איבד את הכס להאפי וקאי. יש מיליון סוכנויות; אני ממליץ לבחור לפי אופי הקבוצה שרוצים (מבחינת גודל והרכב). האפי וקאי זה יותר קבוצות ענקיות של ישראלים; לביבי יש קבוצות גדולות וקטנות (וישראליות ובינלאומיות); יש סוכנויות של קבוצות בינלאומיות ענקיות שיותר מתמקדות במסיבות (Jasmine, QT, Mama’s) ויש גם סוכנויות בינלאומיות יותר רגועות (שמעתי דברים סבבה על Road Kings).

2. גודל והרכב קבוצה: היינו בקבוצה מעורבבת (בינלאומית אבל בפועל חצי ישראלים) וקטנה. אנחנו ממליצים – הוייב הבינלאומי נחמד וגודל קבוצה קטנה מאפשר להתחבר יותר לנופים ולאנשים...

3. אורך: אנחנו עשינו 3 ימים והיה אחלה. יכולנו לעשות עוד יום בכיף.

4. לופ מורחב: יש אפשרות לעשות לופ מורחב, בין היתר למפלי Ban Gioc בגבול עם סין. למי שמתכנן ממילא להגיע לקאו באנג, זה עשוי להתאים.

5. חיבור לטיול בקאו באנג: אני הגעתי לקאו באנג רק אחרי שירדנו לדרום בגלל החגים. בדיעבד הייתי ממליץ להגיע מהא ג'יאנג ישירות לקאו באנג – במסגרת לופ מורחב או ישר אחרי לופ רגיל. בתקופה שאנחנו ביקרנו הכביש ביניהם נחשב מסוכן – כדאי לבדוק עם סוכן לפני שנוסעים, אבל אפשר גם לנסוע דרך האנוי.

דה נאנג

דה נאנג הייתה היעד הראשון שלנו במרכז וייטנאם. הגענו לעיר בטיסה מהאנוי שהזמנו כמה ימים מראש. הרבה מטיילים מוותרים על דה נאנג לטובת הוי אן הסמוכה (40 דק' נסיעה ביניהן), אבל אנחנו דווקא העדפנו את דה נאנג. דה נאנג היא העיר הרביעית בגודלה בוייטנאם; עובר דרכה נהר עצום, שחוצץ בין מרכז המגורים של העיר לאזור התיירותי. בצד התיירותי יש רצועת חוף גדולה, והמון מלונות ובנייני מגורים גבוהים – מזכיר את אזור הטיילת ורחוב הירקון בתל אביב. יש בעיר לא מעט תיירים (המון רוסים, אוסטרלים ודרום קוריאנים), וגם סצנה של נוודים דיגיטליים.

המלצות:

1. חוף My Khe: רצועת החוף של דה נאנג נהדרת. חוף My Khe נמצא בערך במרכז וכל אזור שלא תבחרו יתאים לכמה שעות של רביצה.

2. אזור My An: אזור מרכזי לתיירים בסמוך לחוף My Khe, עם מסעדות, בתי קפה, ברים ומלונות. מומלץ לישון באזור או מרחק הליכה ממנו. רוב המקומות מרוכזים בסמטאות קטנות שנקראות An Thuong וממוספרות מ-1 עד 6 (יש יותר מ-30, אבל ב-6 הראשונות רוב המקומות המעניינים).

3. גשר הדרקון, השוק והטיילת: גשר גדול עם מופע אש ומים לתיירים. שווה ביקור, ואפשר לשלב בקלות עם שוק הלילה Son Tra Night Market הסמוך. צפונה מהגשר (בשני צדדי הנהר) יש טיילת כיפית עם מסעדות וברים.

4. פסל הבודהה (Chua Linh Ung): פסל בודהה לבנה בגובה כמעט 70 מטר, הנמצא בחלקה הצפוני של העיר, בחצי האי Son Tra. במתחם יש גם פגודה ומקדש בודהיסטי. הגעתי לפסל באופניים – היה קצת קשה לקראת הסוף אבל מומלץ.

5. הרי השיש (Marble Mountains): מתחם בחלקה הדרומי של דה נאנג, שכולל הרי שיש, מערות עם מקדשים בודהיסטיים ונקודות תצפית על אזור העיר. יפה ומאוד מומלץ! מכיוון שההרים בחלק הדרומי של דה נאנג (בדרך להוי אן), אפשר לשלב את הביקור בהם בנסיעה בין הערים.

6. שכירת אופניים – שכרתי מ-Bee Bike, שמציעים אופני שטח וכביש ואפילו טיולים מאורגנים.

7. Asia Park – פארק שעשועים עם גלגל ענק עצום, הנמצא במרכז העיר. חלק מהמתקנים היו סגורים כשביקרנו, אבל עדיין העברנו פה שעתיים-שלוש בכיף.

8. מעבר Hai Van: מעבר הרים יפה בדרך צפונה מדה נאנג. אנחנו יצאנו מהוי אן – מפורט בהמשך.

אוכל:

1. Com Tam Ut Van: אחת המסעדות הויאטנמיות שהכי אהבנו בטיול! מרק Pho מעולה, וקרפ וייטנאמי טעים (Banh Xeo).
2. Bikini Bottom Express: רשת קטנה של דיינרים אמריקאיים בדה נאנג והוי אן. יש סניף ב-My An ואמור להיפתח אחד נוסף במרכז דה נאנג.
3. 2 Ladies Kitchen: קפה ואוכל וייטנאמי. טעים וזול. ממוקם ב-My An.
4. Dng.Coffee: בית קפה מערבי ממש יפה (עיצוב תעשייתי!), מלא בנוודים דיגיטליים.
5. Puna Coffee and Cakes: בית קפה ביתי עם אוכל טעים.
6. The Craftsman: בר קוקטיילים קלאסי. הקוקטיילים מעולה והאווירה וואו.
7. דיינר 66: דיינר מגניב בסגנון אמריקאי. אופציה לשתייה עם ריפיל.
8. Fly Burgers: פסט פוד אמריקאי, פתוח עד מאוחר.
9. Pizza 4P’s: בדומה להאנוי, גם כאן יש סניפים של Pizza 4P’s. מומלץ בחום.

הוי אן

הוי אן היא "עיירת חייטים" בקרבת דה נאנג, שעברה תהליך פיתוח תיירות אינטנסיבי ונהייתה אחד היעדים הכי פופולריים בוייטנאם. רוב המטיילים בהוי אן מתרכזים בסדנאות, אבל יש בסביבה עוד לא מעט מה לראות ולעשות.

המלצות:

1. העיר העתיקה: המרכז העתיק והמשומר של הוי אן, שכולל לא מעט נקודות ציון – שוק הלילה, הגשר היפני, מקדש Quan Cong, שער Cong Chua Ba Mu, ועוד. אפשר למצוא סיור הליכה בקלות – אנחנו יצאנו דרך המלון (רשת Hoianese) והיה אחלה. פעם בחודש (בד"כ סביב האמצע) נערך כאן פסטיבל מנורות – האורות בעיר העתיקה מכובים ומוחלפים במנורות נייר.

2. ים: רצועת החוף של הוי אן קצת רחוקה מהעיירה עצמה, אבל אפשר להגיע בקלות באופניים, באופנוע או עם Grab. ליד החופים יש מסעדות חוף ובתי קפה, ואפילו הוסטלים, וילות וגסטהאוסים (לא ניסינו אבל שמענו שכיף). זה בגדול אותו יום של דה נאנג באווירה פחות עירונית – דרך מצוינת להעביר פה יום. אני ממליץ ממש על הנסיעה באופניים, שעוברת דרך השדות היפים שמקיפים את הוי אן.
חוף An Bang: החוף המרכזי של הוי אן. כאן נמצאים רוב מקומות הלינה וכמה מסעדות חוף מסודרות.
חוף Tan Thanh: סמוך ל-An Bang ודומה בסה"כ. קצת יותר רגוע.
החוף הנסתר (Hidden Beach): כשמו כן הוא – שתי מסעדות קטנות וחוף קטן. נחמד למי שמחפש שקט.

3. מעבר Hai Van: מעבר הרים בדרך מהוי אן – דה נאנג צפונה לכיוון הואה. אפשר לנסוע לשם עצמאית או בסיור מאורגן. אנחנו לקחנו סיור יום על אופנועים (איזיריידרים, לא עצמאי – שתי האפשרויות קיימות). שילבנו בסיור כמה נקודות עצירה – הפאס עצמו, רחצה במפל, כפר דייגים, נקודות תצפית ועוד. אפשר לסיים את הסיור בהוי אן, בדה נאנג או בהואה. מומלץ מאוד! יצאנו עם Danang Motorbike Tours, +84899215366

4. סדנאות: אנחנו לא התמקדנו בסדנאות בהוי אן, אבל שמענו המלצות על כמה מהן – בישול, תפירה, עיצוב בבמבוק, צורפות...

5. איי Cham: איים הנמצאים שיט קצר מהוי אן. באיים יש קצת מסעדות, מלונות ובעיקר חופים – כולל אפשרות לשנרקל. לא היינו – אבל שמענו ששווה ביקור בעונת התיירות.

6. My Son: מקדש מימי ציוויליזציית Champa הנמצא נסיעה קצרה מהוי אן. לא הספקנו, אבל שמענו שיפה ומעניין לחובבי היסטוריה.

7. גשר הידיים: הגשר המפורסם שנמצא בפארק התיירים Bana Hills. אנחנו שמענו לא מעט דיס המלצות וויתרנו.

אוכל:
1. באן מי – יש בהוי אן באן מי מעולה! אני ממליץ בחום על Phi Banh Mi, חזרתי לשם 3 פעמים... ב-Banh Mi Phuong לא היינו אבל הוא גם נחשב טוב.
2. Buttercup by Rosie’s Cafe: בית קפה עם אוכל מעולה.
3. Freezedom: גלידה מקומית טעימה מאוד.
4. Chops: מסעדת אוכל מערבי, ממוקדת בבשר (אבל יש גם פיצות). המבורגרים מעולים.
5. Casa Loco: אוכל מקסיקני טעים.
6. Hien Sushi Bar: סושי טעים ויחסית זול.
7. Bikini Bottom: הסניף המקומי של הרשת מדה נאנג. נמצא ליד חוף An Bang.
8. Sound of Silence: לא היינו אבל שמענו המלצות. באזור חוף Tan Thanh.
9. פאב Shamrock: פאב עם הופעות חיות.

הואה

להואה הגענו אחרי הסיור במעבר Hai Van. על אף שמדובר בעיר העתיקה האולטימטיבית של וייטנאם – רוב המטיילים הישראלים לא מגיעים לכאן. מגיעים לעיר בעיקר משפחות מטיילים ותרמילאים אוסטרלים ואירופאים. בעיניי המקדשים והעתיקות של הואה הם היפים בוייטנאם בפער ניכר, והאוכל פה מעולה. אני ממליץ להקדיש להואה יומיים – היממה ששהיתי כאן הספיקה רק בלחץ...

אתרים: הואה הייתה הבירה של וייטנאם בתקופה הקיסרית המאוחרת (עד 1945). בהתאם – בסביבת העיר יש אינספור אתרים שנשארו מהתקופה:

1. העיר הקיסרית של הואה: מצודה ענקית במרכז העיר, שכולתת פגודות, ארמונות ושערים מקושטים. אחד האתרים הכי יפים בוייטנאם!

2. מזוליאום הקיסר טו דוק (Tu Duc Mausoleum): האתר בו נקבר הקיסר, לצד בני משפחתו. יפה מאוד ומשומר היטב.

3. מזוליאום הקיסר חאי דין (Khai Dinh Mausoleum): אתר קטן יותר ממזוליאום טו דוק, אבל יפה באותה מידה – ארמון קבורה שנבנה על צלע הר.

4. פגודת Thien Mu: פגודה קטנה אבל יפה. נמצאת קרוב לעיר הקיסרית, שווה ביקור (אבל בד"כ עמוס יחסית בתיירים).

5. גבעת הבונקר (The Hill): פארק ציבורי עם שרידי בונקרים מימי המאבק של וייטנאם לעצמאות. הפארק צופה לנהר הבושם החוצה את הואה. אחלה מקום לפיקניק.

6. אתרים נוספים – יש המון אתרים שלא הספקתי להגיע אליהם – פגודות, מקדשים, קברים ועוד. מבין המומלצים – Tu Hieu, Huyen Khong, Minh Mang Mausoleum.

המלצות:

1. סיור מודרך: כדי להגיע ממקום למקום, לקחתי סיור מודרך עם Tu, מהסוכנות איתה יצאנו למעבר Hai Van (+84899215366). היום כלל ביקור באתרים וארוחת צהריים, ללא הדרכה. יש בעיר הרבה סיורים מודרכים לתיירים שאפשר למצוא באינטרנט בקלות.

2. האזור המפורז: קרוב להואה נמצא האזור המפורז (DMZ), שהפריד בין צפון ודרום וייטנאם. ניתן לצאת מהעיר לסיור היסטורי באזור (לצערי לא הספקתי).

3. מרכז העיר: כשהגעתי להואה הופתעתי לטובה – מרכז העיר מלא במסעדות וברים, וכיף ממש להסתובב שם. בסופי שבוע הרחובות במרכז נסגרים לתנועת כלי רכב, וכל תושבי הואה מגיעים לאזור. כדאי לישון באזור הזה, וספציפית ליד רחוב התרמילאים (Pham Ngu Lao).

4. לינה: ישנתי בהומסטיי Nhà nghỉ Minh Tâm ממש במרכז הואה. היה נעים ונקי, והמחיר לחדר פרטי היה זול – ממליץ. הזמנתי דרך בוקינג.

אוכל:
1. Maison Trang: מסעדה וייטנאמית ביתית בסגנון מקומי. מומלץ מאוד!
2. Madam Thu: מסעדה וייטנאמית
3. Da:me Cafe: בית קפה בסגנון מערבי
4. DMZ Bar & Restaurant: בר-מסעדה ומרכז תיירים שפעיל בעיר משנות ה-90
5. DAUDO: בית קפה נעים ושקט שצופה על הנהר
6. Aura Mixology & Karaoke: בר קוקטיילים שהומלץ לי עליו, עם האפי האוור משתלם. לא הספקתי.

קאו באנג

מחוז קאו באנג נמצא בקצה הצפון מזרחי של וייטנאם. המחוז פחות מתויר מהא ג'יאנג ומסאפה שממערב לו, אבל הנופים בו מדהימים לא פחות. בדומה להא ג'יאנג, עיר המוצא של הטיול במחוז היא העיירה קאו באנג.

המלצות:

1. ארגון הטיול: אפשר לטייל במחוז עצמאית (על אופנוע), להסתמך על הסעות, אוטובוסים וטרמפים, או לקחת טיול מאורגן. אני בחרתי באופציה השלישית, ויצאתי לסיור של יומיים עם Cao Bang Adventures (+84 838 993 889) שהיה ממש אחלה. בדומה ללופ – עיקר הטיול כאן הוא הנסיעות, וחשוב לדעת מראש מאיפה שווה לנסוע. מעבר לכך, באיזורי הגבול עם סין נתקלים מדי פעם באנשי משמר הגבול הוייטנאמי...

2. מפלי Ban Gioc: ה-אתר של קאו באנג – מערכת מפלים מהממת על הגבול בין וייטנאם וסין. לקצרים בזמן, ישנה אפשרות להגיע לכאן ישירות מהלופ של הא ג'יאנג.

3. מערת Dong Nguom Ngao: מערת נטיפים גדולה ויפה בקרבת מפלי Ban Gioc.

4. עמק פונג נאם (Phong Nam): עמק בחלקו הצפוני של המחוז. שווה הגעה, אבל חשוב לשים לב שלחלק מהאיזורים אי אפשר להגיע עקב קרבתם לגבול.

5. הר עין האל (God’s Eye Mountain): הר עם חור. יש ליד ההר אזור קמפינג.

6. פאק בו (Pac Bo): כפר במערב קאו באנג, שבקרבתו בריכות מים כחולות, מערה, ואזור מיוער בו נאמר שהאב המייסד של וייטנאם, הו צ'י מין, עבד כשהסתתר מהצרפתים. הבריכה כאן נקראת על שם לנין (Suoi Le Nin). המקום עצמו יפה ופסטורלי, והנסיעה לכאן מכיוון מזרח יפה מאוד.

7. כפר Phia Thap: כפר קטן שמייצרים בו קטורת. אנחנו ישנו כאן (ב-Mr. Kim’s Homestay) והיה אחלה.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )