(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 לילות באי הצבים "אפו איילנד"

2 לילות בכפר דייגים אוטנטי באי קטן לחופי נגרוס.

תאריך הטיולMay 2024
משך הטיול3 ימים
עונה מומלצתבעונה היבשה בפיליפינים מנובמבר עד מאי.

רקע

אפו איילנד הוא אי געשי קטן ( 600 מטר רוחב) שנמצא מול האי נגרוס. האי מוקף בשונית אלמוגים בריאה ויש בו כפר דייגים אחד. האטרקציה מרכזית באי היא צבי הים שאפשר לראות בכל כניסה למים ממרחק קרוב מאוד. באי יש חשמל רק בין 18:00 ל22:00. לרוב אנשים מגיעים רק לסיור יום וחוזרים. אנחנו הגענו לאי שתי אנשים ונשארנו 2 לילות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה לאי

לאי אפשר להגיע במספר דרכים.
אנחנו הגענו במעבורת מבוהול לדומאגווטה. מדומאגווטה טרייסיקל של כ40 דקות למלטפטי, וממלטפטי סירה של כשעה לאי. ( בסירה נרטבים אז שימו לב לחפצים חשובים)
החזור היא באותה דרך. שימו לב שבשעה 06:00 בבוקר יוצאת הסירה "הזולה" ב300 פסו ובמהלך היום החזרה היא יקרה יותר ( אמרו לנו שיכולה להגיע ל1000 פסו לאחד)

לינה באי

לינה:
באי יש 5 אפשרויות לינה מרכזיות ברמת אירוח שונה.
את 2 האפשרויות הראשונות לא בדקנו והם:
אפשרות ראשונה היא ריזורט בחוף מבודד. אנחנו לא טרחנו אפילו לבדוק את המחיר. מאמין שבסביבות 4000 פזו ללילה.
אפשרות שנייה היא ליברטי הומ סטיי. זוהי אפשרות הלינה הכי קרובה לנמל. המקום נראה מאוד מסודר ויש בו גם מסעדה ( המסעדה האמיתית היחידה באי) וגם מועדון צלילה. לא בדקנו מחיר על חדר אבל אם ישנים במקום יש הנחה על הצלילה ( 1000 פסו במקום 1500)

שלושת האפשרויות שכן בדקנו מחירים:
1. ההום סטיי של מריו. לא ממליץ. המקום יחסית גבוה בכפר ורחוק מהחוף. חדר מאוד מאוד בסיסי ועלות יקרה ( 700 פסו ללילה) מהשתיים הבאים.
2. ההום סטיי של מרי. 600 פסו ללילה. מבנה בעל 2 קומות. אנחנו ישנו בקומה השנייה. הייתרון של המקום הוא שיש חשמל לאורך כל היום. זה מאוד חשוב בלילה כי אם אין רוח חם מאוד ואי אפשר לישון. כאן החדרים היו ברמה הכי גבוה מהשלושה הנ"ל. בחדר מיטה זוגית, מאוורר, שידה, ושירוקלחת.

3. ההום סטיי של אלינור. 400 פסו ללילה. כאן החדר היה הכי בסיסי. מיטה אחת בחדר עם כילה ומאוורר ( שפועל רק מ18:00 עד 22:00). שירוקלחת דלי מחוץ לחדר. אלינור הייתה המארחת הכי נחמדה ובנוסף אכלנו אצלה ארוחת ערב ובוקר.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אוכל באי

אוכל:
באי אין הרבה אפשרויות לאכול. יש הרבה מאוד קיוסקים קטנים עם חטיפים, לחמים, פירות......
באי יש 2 "מסעדות" עיקריות.

1. המסעדה בליבטרי. מסעדה ברמה גבוהה יחסית לאזור. תפריט מגוון ( פיצות, פסטות, שייקים...) כל מנה עיקרית עולה 350 פסו.

2. ההון סטיי של אלינור. אוכלים מה שיש לה במטבח. אני צמחוני אז אין לי מידע על הבשר שהיא מגישה. ארוחת הערב הייתה בנויה מפנקיט ( אטריות), חביתה וסלט. עלה לנו 250 ל2 אנשים. יש אפשרות גם לאורז וירקות מבושלים.

מה עושים באי

מה עושים:
האטרציה המרכזית באי היא צבי הים.
אפשר להיכנס למים באזור הנמל ולאט לאט להיסחף עם הזרם דרומה עד קצה החוף. בכל פעם שנכנסתי למים ראיתי צבי ים. הצבים לרוב לא מפחדים ואפשר להסתכל עלהם שעות. יש אפשרות להשכיר מסיכה ב100 פסו ליום מהמועדון צלילה ( המבנה האחרון בחוף). כשנכנסים רואים ריף מאוד יפה ( ככל שמדרימים ושוחים סביב המצופים הלבנים האלמוגים נהיים יותר יפים).

באי יש הרבה שבילי הליכה מסודרים. רוב השבילים מגיעים לתצפיות מהגבעות של האי אל עבר החופים. אם לחוצים בזמן הייתה ממליץ על 2 שבילים.
1. השביל תצפית שעולה מהלגונה. ממשיכים דרומה אחרי ההום סטיי של אלינור עד שמיגיעים לשלט שמצביע על נקודת התצפית. בדרך לנקודת התצפית היו תצפיות יפות יותר.
2 שביל שמתחיל מהכפר ( שלט שמוביל לבית ספר) אחרי הכפר עולים במדרגות והשביל מתפצל לשלוש, ממשיכים ישר ומגיעים לחוץ מבודד מאוד יפה וריף משגע.

טיפים

  • טיפים: 1. להשאר יותר מיום אחד, יש הרבה חופים קטנים ונסתרים באי ומסלולי הליכה. לדעתי שווה להקדיש 2 לילות. 2. להביא שנורקל וגו פרו מראש. 3. להביא מטען נייד ופנס ראש.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )