(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פילפינים לתרמילאים

3 שבועות במקום הכי כחול ומהמם במזרח, אוגוסט-ספטמבר 2017

תאריך הטיולAugust 2017
משך הטיול3 שבועות

טיפים כלליים

1. מסלול: מנילה-סבו-מוהל בוהל-בוהול-אל נידו-פורט ברטון-פורטו פריננסה. ( אנחנו נמרחנו בכל יעד ואפשר בכיף להכניס עוד 2 יעדים ב3 שבועות)

2. מעברים - בתכנון הטיול קחו בחשבון שמעבר ממקום למקום זה כמעט יום שלם, לעיתים במעבר מאי לאי תמצאו את עצמכם באויר, בים וביבשה ביום אחד!.

3.כסף:
- 100 פזו בערך שווים ל-7 שקלים, סהכ ל3 שבועות כולל לינה, אוכל, קניות ואטרקציות (בלי טיסות פנים) הוצאנו כ1200 דולר (לא מהמתכלבות)
- יש כספומטים בערים הגדולות העמלה נעה בין 200 ל250 פזו (כ-15 שח). ניתן למשוך מקסימום 10,000 פזו (700 שח). אולי יש מקומות שניתן למשוך יותר אבל לא נתקלנו בהם.
-יש מקומות שאין בהם בכלל מקום למשוך בהם כסף כמו פורט ברטון שהכספומט הקרוב נמצא במרחק 4 שעות נסיעה לפורטו פריננסה :)
-התמקחויות: המחיה זולה מאוד, ועדיין נהוג להתמקח עם המקומיים בערך על הכל ובעיקר על נסיעות בטריסייקלים. לנו נגמר הכוח להתמקח.. וקצת ריחמנו עליהם ועל הסכומים הזעומים שהם גם ככה דורשים.. אבל לשיקולכם!

4. טיסות פנים: יש הבדל משמעותי במחירי הטיסות אם סוגרים אותם מראש, למשל טיסה ממנילה לסבו עלתה לנו חודש לפני הטיול 16 דולר, ויום לפני הטיסה היא עלתה 88 דולר, ככה שאם אתם מנסים לחסוך בהוצאות מומלץ להזמין את הטיסות לפני.. אנחנו בכל אופן בחרנו לשמור על מרחב הגמישות והזמנו טיסות יום לפני.

5. אפליקציות מומלצות:
- להמרת מטבע השתמשו באפליקציית currency, עושה סדר בחישובים ופועלת ללא צורך באינטרנט.
- להזמנת מוניות השתמשו בgrab או uber, חוסך הרבה כאב ראש של התמקחויות במחירים, המחיר שנקבע לכל נסיעה הוגן והאיסוף בהחלט זריז, ועדיין יש מקומות בעיקר באיים הקטנים שאין שירות כזה.. אז בהצלחה עם הטריסייקלים :).

6. טיפ ציוד: הפריט הכי שימושי בטיול היה ציפת שמיכה שהבאתי מהבית.. כן כן. אל תצחקו, חכו שתגיעו להוסטלים שעובי השמיכה בהם הוא דף A4.

7. טיפ לינה: בכל מקום שאליו תגיעו.. אם אתם מגיעים בבוקר או צהריים, בקשו מנהג מונית/טרייסיקל להוריד אתכם במקום מרכזי באי ותתחילו לחפש בעצמכם הוסטל שמתאים לכם, בכל מקום שתגיעו תבקשו לראות את החדר, מניסיון כשאין המלצות על לינה במקום מסוים איך דרך טובה יותר לבחור את ההוסטל שלכם.

כמה מילים על הפיליפינים:
האיים במדינה מדהימים ביופיים, עדיין מאוד בתולי בחלק מהמקומות והמחייה זולה מאוד. הפיליפינים מנסים להתחקות אחר התרבות האמריקאית, אין להם באמת משהו שמייחד אותם או את התרבות שלהם.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מנילה Manila וסבו Cebu

אם אתם יכולים להמנע מלהגיע לשם, תמנעו. עיר גדולה, רועשת, צפופה ומכוערת. פקוקה בטירוף ואין בה מה לעשות ממש. אנחנו העברנו 3 ימים אצל משפחה ולכן נשארנו, בכל הזדמנות אחרת... תברחו. אם אתם לא מתכוונים לעשות את הטרקים בצפון ממליצה לנחות ישר בסבו ולא לעבור דרך מנילה.

-תחנה הבאה מוהל בוהל - כדי להגיע לשם צריך לעבור דרך סבו, לקחנו טיסה ממנילה לסבו, הזמנו אותה יום לפני דרך cebu pacific עלתה לנו 88 דולר (אם היינו מזמינים אותה חודש לפני היא היתה עולה 16 דולר)

**סבו**
מנילה בקטן, משמשת בעיקר תחנת מעבר לאיים מסביב. יש שם בית חבד למי שמחפש..
עם ההגעה לסבו לקחנו מונית עם uber לטרמינל אוטובוסים הדרומי משם יוצאים אוטובוסים לאיזורים בדרום סבו כמו מוהלבוהל למשל..
אוטובוסים למוהל בוהל יוצאים כל חצי שעה.. כשכל חצי שעה יוצא אוטובוס בלי מזגן (אבל עם חלונות פתוחים) וכל שעה עגולה יוצא אוטובוס עם מזגן.
עלות נסיעה כ-130 פזו. התמזל מזלנו לתפוס את האוטובוס האחרון עם המזגן למוהל בוהל רק שלא היה בו מקום בישיבה.. אז העברנו 4 שעות נסיעה בעמידה.. באוטובוס מלא מקומיים.. חוויה.

מוהל בוהל Mohal Bohol

מגיעים למוהלבוהל, האוטובוס עוצר באמצע הרחוב, שם מחכים לכם טריסייקלים (אופנוע שמחובר לו קרון שמתאים ל2 אנשים..למרות שמעמיסים עליו יותר). הטריסייקל יקח אתכם להוסטל שלכם.

--איפה ישנים?
ivvons apartel. אחלה מקום, חדרים נקיים, מזגן, מאוורר, מים חמים. ממוקם מרחק הליכה ממסעדות וברים נחמדים. יש אפשרות לעשות כביסה בעלות של 80 פזו לקילו. הכביסה חוזרת נקייה ומריחה מצויין. בהוסטל יש אפשרות להזמין ארוחת בוקר בסיסית בעלות של 130 פזו פחות או יותר. עלות ללילה כ1000 פזו, בהתאם לסוג החדר.

--איפה אוכלים?
Chili bar, המפורסם נמצא במרחק הליכה, אוכל טוב ולא יקר, קוקטיילים ושייקים מגניבים ומוזיקה מערבית.. וישראלית. מול צ'ילי בר יש מסעדה שנקראת Lante, נמצאת במעלה המדרגות, אוכל אסייאתי מצוין ולא יקר. בהמשך אותו רחוב יש גם מסעדות משפחתיות טובות, אל תהססו לאכול שם, אוכל ביתי מצוין וזול.

--מה עושים?
-קניורינג בקווסאן - חובה! (גם לפחדנים!!) אנחנו לקחנו את דניאל המדריך שהומלץ פה רבות בקבוצה, בשונה מקבוצות אחרות הוא מביא עוד 2 מדריכים מקומיים שעושים איתנו יחד את הטיול ושומרים על הבטיחות שלכם. האטרקציה כוללת איסוף וחזרה מ/להוסטל, ארוחת צהריים מצויינת והטיול עצמו בקווסאן שיש בו קפיצות כיפיות במפלים , מי שמפחד יש אפשרות לדלג על הקפיצות הגדולות יותר. אורך הטיול בערך 4-5 שעות תלוי בקצב הקבוצה. העלות הכוללת 1500 פזו לאדם, אם אתם הרבה אנשים אפשר לנסות להוריד אותו קצת. ניתן לסגור עם דניאל דרך הפייסבוק. טיפ חשוב: תביאו גופרו! החבר'ה של דניאל מתעדים כל רגע במהלך הטיול. יש אפשרות לסגור את הסיור גם דרך ההוסטל ב1300 פזו. לא להתבאס על ימים גשומים, זה כיף בדיוק באותה המידה.
-וויט ביץ'- נחמד אבל לא וואו. לוקחים טריסייקל, נסיעה בערך של 20 דקות.
-שנורקלים- כיף ממש, קנו שנורקל באחת החנויות על החוף וכנסו איתם למים, יש להקות סרדינים יפות ששווה לראות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

בוהול Bohol

--איך מגיעים?
חוזרים לסבו עם אוטובוס, מתחנת האוטובוסים בסבו לוקחים מונית לpier 1 ומשם לוקחים מעבורת לטגבילרן. יש מעבורת מהירה של שעתיים וארוכה של ארבע שעות, המעבורת של שעתיים עולה 400 פזו למקום בסיפון העליון, 500 פזו למקום מקורה עם מזגן. מי שעולה עם מזוודה צריך לשלוח אותה כאילו לסיפון ויש תוספת תשלום של 50 פזו. מי שמגיע עם מוצילה עולה איתה למעבורת ולא צריך לשלם. עם ההגעה לטגבילרן קחו מונית או טריסייקל למרכז – אלונה ביץ' שם תבחרו לכם הוסטל.

--איפה ישנים?
באיזור אלונה ביץ'. טיילת ארוכה ומגניבה על חוף משגע, הרבה ברים ומסעדות, מלא בתיירים. אנחנו ישנו בהוסטל שנקרא bird watcher הוסטל שנמצא על החוף ומעל בר מגניב עם מוזיקה טובה. החדר כולל מים חמים, מזגן, טלוויזיה ואפילו נוף לים. החסרונות- המים במקלחת מלוחים.. ככה שזה קצת מוזר להתקלח ולצחצח שיניים עם מים כאלה, וחיסרון נוסף הוא שלא מנקים בכל יום את החדר. זה לא אמור להפריע למי שבא לעשות יומיים שלושה, אבל מי שנתקע שם שבוע (כמונו) זה קצת מבאס לישון בתוך ארגז חול. העלות ללילה משתנה לפי החדר ונעה בין 1500-2000 פזו. למי שרוצה להתפנק יש ריזורט מטורף שנקרא hennan resort, נמצא ממש על החוף ונראה מטורף!.

--איפה אוכלים?
האיזור מלא במסעדות וברים מכל המינים והסוגים, רוב המסעדות בערב מציגות על שולחן בחוץ דגים טריים, פירות ים ובשר ואפשר לבחור מה שבא לכם ועושים לכם על האש.

--מה עושים?
*סיור יום - בגבעות השקולד, שמורת קופי טריישר, פארק פרפרים וכו'. יש טיולי יום שניתן לסגור עם אחת הסוכנויות ברחוב, נוסעים בוואן ובכל פעם מורידים אתכם באטרקציה אחרת, העלות היא בדרך כלל 400 פזו לבן אדם, וזה רק עבור הוואן, בכל כניסה לאטרקציה צריך לשלם בנפרד כניסה. אנחנו לקחנו נהג אקראי מהרחוב שלקח אותנו לכל האטרקציות.. בגדול .. לא היה כזה להיט. בגבעות השוקולד ניתן להשכיר טרקטורונים בעלות של 400 פזו ולעשות עליהם את הסיור.. מיותר לגמרי, תבחרו ללכת רגלית לתצפית, היא הרבה יותר שווה ומגניבה.
*צלילות- יש הרבה מועדוני צלילה טובים על החוף שמוציאים סיורי צלילות ושנורקלים. אפשר לעשות גם שנורקלים עצמאית באיזור חוף הים.
*מתבטלים- כיף מאוד להתבטל בבוהול, ברים נחמדים על החוף, חוף יפה ואוירה טובה. אנחנו היינו שם כמעט שבוע ובהחלט אפשר לעשות את זה ב3 ימים.
אחרי בוהול המשכנו לפלוואן/אל נידו.

אל נידו El Nido

--איך מגיעים?
ניתן להגיע בטיסה ישירה לאל נידו מסבו ומנילה (אל נידו נמצא בחלק הצפוני של פלוואן) , טיסות מעט יקרות (100 דולר), או לקחת טיסה לפורטו פרינססה שהיא זולה יותר (נמצאת במרכז האי) ומפורטו פריננסה לקחת וואן של 8 שעות לאל נידו. אנחנו הגענו בטיסה של air swift מטוס קטנטן כ30 מקומות, אחלה טיסה. מחוץ לשדה האקזוטי של אל נידו יחכו לכם טריסייקלים תבקשו שיקחו אתכם לאיזור המרכזי והמתויר קורנג קורנג ביץ' שם תמצאו מלא הוסטלים.

--איפה ישנים?
צריך לדעת שבאל נידו יש ריזורטים מפנקים ויקרים אבל רחוקים מהמרכז, ויש מליון הוסטלים במחירים משתנים. או שזול מאוד או שיקר מאוד באל נידו. כשבוחרים את מקום הלינה צריך לבדוק שיש גנרטור שמחזיק את החשמל בהוסטל, כי כשיש מונסונים פעם ביום נופל החשמל באל נידו והגנרטורים מתחילים לעבוד, אם ישנים בהוסטלים שהם סבבה לא אמורים להרגיש בחשמל שנפל.
אנחנו היינו כ10 ימים באל נידו ועברנו 4 הוסטלים עד שמצאנו את האחד -Inngo אחלה הוסטל שבעולם, מיקום טוב, נקי, מים חמים, טלוויזיה ומזגן, מחירים אחלה בהתאם לגודל החדר ומספר האנשים. באמת שאחרי 4 הוסטלים זה המקום הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר (כ-1350 פזו ללילה).

--איפה אוכלים?
אל נידו מאוד מתויירת ומהממת, באיזור החוף יש המון מסעדות טובות וברים מגניבים בגלל שהיא כזו מתויירת אז היא מעט יקרה ביחס למקומות אחרים אבל עדיין זול מאוד ביחס לארץ. כמה המלצות:
*ארט קפה- ארוחות מצוינות מכל הסוגים, שירות מעולה ומחירים טובים.
*הפינס- בבעלות ישראלים, מדליקה ותוססת, שקשוקה, פלאפל, חומוס, סביח, קפה טורקי וקפה נמס ועוד ועוד.
*פלאפל 24/7 – גם בבעלות ישראלית, פלאפל חם וטעים בלאפה עם טחינה מעולה וסלטים.
*אגפה- מסעדה יוונית מגניבה וטעימה על החוף.
*קרפים- מסעדה פינתית ממש ביציאה לחוף ליד היגורטיה, קרפים מעולים!
*ליטל איטלי- פסטות ופיצות מעולות.

--מה עושים?
*חוף לאס קבאנס נמצא במרחק 10 דקות נסיעה בטרייסיקל , יש בו שקיעות מדהימות ברים ומסעדות.
*חוף נפקן – נמצא במרחק 45 דקות נסיעה בטריסייקל, לא היינו שם אבל שמעתי שיפה, ניתן לשלב עם טיול למפלים באיזור וחסגור נהג שיקח אתכם ל2 המקומות.
*היילנד הופינג- אנחנו עשינו עם איון שהומלץ המון פה, 1600 פזו שכוללים איסוף מההוסטל, 3 ארוחות ,סיור בטורים a+b בגלל מזג האויר לא היה ניתן לעשות את c, בכל תחנה עוצרים משנרקלים מצטלמים וכו'. היה מעולה! אוירה טובה הרבה ישראלים, בדרך כלל יש מוזיקה ישראלית אבל אצלנו הרמקול לא עבד.. לנו זה לא היה חסר נהנו מהנוף והאוירה.
*צלילות- ישש מועדני צלילה רבים ומומלצים באל נידו, אפשר גם לעשות שנירקולים דרכם.
*השכרת סאפ וקייאק- משכירים מהחוף בבמחיר 150 פזו ליום. נכנסים לים ופשוט שטים לאן שבא לכם.
**ספא- למתפנקים יש מסאז מעולה שנמצא בספא הממוקם מול ההפינס, מעל מסעדה יוונית בשם אתנה. מסאז של שעה עולה 500 פזו שזה 35 שקלים. למי מהבנות שרוצה להשאר לפדיקור ומניקור לא ממליצה.

***חשוב לדעת*** באל נידו יש כספומט אחד, כשנופל החשמל הוא שובק חיים, ולפעמים פשוט נגמר לו הכסף, אז קחו זאת בחשבון. לממשיכים לפורט ברטון כדי לדעת ששם אין בכלל איפה להוציא כסף, אבל בשני המקומות ניתן לעשות ציינגים.

פורט ברטון Port Barton

נמצאת דרומית לאל נידו וצפונית לפורטו פריננסה. מקום שקט מאוד מאוד מאוד, מיוחד ויפה, כשמגיעים לשם נדמה שאתם היחידים במקום. כשמחשיך אין אורות ברחובות ורצוי להצטייד בפנס. שונה מאוד מאל נידו, פחות מתוייר.

--איך מגיעים?
מאל נידו לוקחים וואן של 4 שעות, עולה 600 פזו בערך לבן אדם. ניתן להגיע גם בוואן מפורטו פריננסה. את הוואנים ניתן לסגור כמעט בכל מקום באל נידו.

--איפה ישנים?
ישנו בפיזס בהמלצת חברים, יש להם 5 חדרים נקיים עם מים חמים, עם מאוורר אבל בלי מזגן, לסובלים מחום לא הייתי ממליצה על המקום. שמענו המלצות גם על מקום שנקרא housen

--איפה אוכלים?
אכלנו ב2 מקומות טובים – besaga נמצאת על החוף ומגישה ארוחות טעימות וטובות, ופנקייקים מעולים. מסעדה נוספת היא vege, נמצאת ליד הכניסה. מסעדה בייתית יש 2 ספסלים בחוץ ו..זהו. מגישה אוכל צמחוני מעולה וזול!

--מה עושים?
**היילנד הופינג- מדהים וחובה! ניתן לסגור עם חברה שמסתובבים על החוף, אנחנו סגרנו עם בחור בשם נמרוד , בחור פיליפיני ולא ישראלי  פשוט תלכו על החוף ואם יגשו אליכם תשאלו איפה נמרוד. עלה לנו 600 פזו כולל ארוחה מצויינת. עשינו שנורקלים בלגונות מדהימות שחייבים לראות.
**וויט ביץ'- לא היינו אבל שמענו שיפה שם, כדי להגיע לשם צריך לשוט בסירה.

מפורט ברטון נסענו לפורטו פריננסה, וואן של 4 שעות, ניתן לסגור מהוסטל שלכם בעלות 350 פזו בערך. מפורטו פריננסה היתה לנו טיסה לויאטנם אז כדי להעביר את הזמן ישבנו בקניון נחמד שנקרא רובינזון סנטר.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )