(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פיליפינים - טרק טראסות האורז של בנוואי

הטרק המפורסם ביותר בפיליפינים ובצדק. התחושה של "אני הולך בגן עדן" תפסה אותנו מספר פעמים במהלך הטרק. הג'ונגל יפה ומרשים והכפרים וטראסות האורז הופכים אותו לטרק המוצלח ביותר בפיליפינם בפער! מומלץ!

תאריך הטיולFebruary 2018
משך הטיוליומיים
עונה מומלצתפברואר- מרץ

מידע כללי

מבחינת ק"מ הטרק מאוד קצר, לכן אנו ממליצים לשהות כמה שיותר זמן בכפרים ולהנות מפיסות גן העדן המדהימות שהמקומיים בנו ולא לרוץ את הטרק כמו שקורה במרבית המקרים עם לוקחים מדריך, האזור כולו מאוד יפה ובמרחק שעה שעתיים מבנאווי תוכלו למצוא מעיינות חמים, מערות ועוד, לכן אנו ממליצים לתכנן באזור בנאווי שהות של לפחות 4-5 ימים כולל הטרק.
את הטרק אפשר לעשות ב 2 ימי הליכה.
במהלך הטרק ניתן לעשות סדנאות של עבודות יד עם המקומיים(פירוט בנספחים).
הטרק לא מיועד לאנשים שסובלים מפחד גבהים ואי-שיווי משקל מכיוון שהשביל במשך שעות עובר על חומות של טרסות אורז ברוחב של 20-40 ס"מ.
נדרש לתכנן את הטרק מראש לכן קראו את "הכנות לטרק" כבר עכשיו.

הכנות לטרק:
מזג-אוויר:

העונה לטרק היא בין דצמבר לאפריל, כאשר פברואר-מרץ היא העונה הטובה ביותר (פחות סיכוי לגשם והטרסות נצבעות בירוק בגלל שתילות האורז שמתחילות בפברואר) אם זאת תמיד קיים סיכוי לגשם, מומלץ לקחת ציוד נגד גשם אם יש לכם ולתכנן את הטרק עם יום ספייר למקרה שיורד גשם חזק ולא ניתן לטייל(עוד סיבה למה כדאי לבוא לפחות לארבעה ימים)
כמו בכל הפיליפינים לח, אבל יכול להיות מעט קריר בלילה אז שווה להביא בגד חם ליתר ביטחון.
הזמנת אוטובוס ממנילה: אוטובוס לילה של חברת ohayami. כדאי להזמין דרך אתר האינטרנט מספר ימים מראש, בעונה המקומות באוטובוסים נתפסים מהר כך שלפעמים אין מקומות באוטובוסים כבר יומיים או שלושה קדימה.
נסיעה של כ 10 שעות בעלות של 490 פזו+ עמלת הזמנה באתר.
באוטובוס כיסאות שנשכבים מעט, מזגן ו wi fi , יש להצטייד בביגוד חם כי המזגן יכול להקפיא.
אפשר לקנות בבנאווי כרטיס חזרה לאוטובוס ללא עמלת האינטרנט, קנו את הכרטיס ברגע שהגעתם לבנוואי כדאי להביטח את מקומכם לאוטובוס שיוצא עוד כמה ימים.

כשתגיעו לבנאווי תצרכו לשלם מס כניסה של 50 פזו, בבנאווי (העיר המרכזית באזור) יש כספומט אחד שעובד רק עבור ויזה( לא מסטרכארד) וצ'יינג' אחד עם עמלה גבוהה, אז רצוי להגיע מראש עם הרבה פזו (יש עבודות יד מדהימות של המקומיים וזה אחלה מקום לקנות מזכרות למשפחה ובכלל דברים לבית, קחו את זה בחישוב של כמה כסף להביא).

האם אפשר לטייל את הטרק ללא מדריך?
אם אתם מטיילים בעונה, התשובה חד משמעית כן.

השביל מאוד ברור בגלל העקבות בבוץ של המטיילים האחרים, כאשר השביל הולך על טרסות או במדרגות לוקחים תמיד את השביל הברור ביותר שבדרך כלל מרצוף בבטון.
כאשר מגיעים לכפרים והשבילים מעט מתפצלים בכניסה לכפר, ניתן לבקש הכוונה מהמקומיים (כמעט כולם יודעים לדבר אנגלית) חוץ מזה יש הרבה קבוצות מטיילים שניתן להיעזר בהם במהלך הדרך אם אתם לא בטוחים איזו דרך לקחת.

אם כל זה לא נתן לכם תחושת ביטחון מספקת ניתן לנווט גם עם אפליקציית מפס-מי (banaue , pula village ,cambulo village, batad, tappia falls)

*חשוב לציין, מי שלא מרגיש בטוח לטייל בטבע ללא מדריך/מי שאין לו נסיון בטיולים ללא מדריך, שלא יצא לטרק ללא מדריך.

למה כדאי לטייל את הטרק ללא מדריך?
מספר סיבות:
1.יודעים בדיוק עם מי אתם הולכים לטייל (ואולי לא?! 😊).
2. יכולים לטייל ולקחת את הזמן כרצונכם, הגעתם לכפר שאתם אוהבים? לא חייבים להמשיך ללכת לכפר הבא.. ניתן כך גם לעשות סדנאות עבודת יד עם המקומיים.
3. זול יותר.
4. שמנו לב שמרבית המדריכים חרטטנים ולא מוסיפים מידע ותוכן משמעותי לטיול, מה גם שאם יש לכם שאלות ניתן לשאול את המקומיים שנחמדים מאוד ורובם מדברים אנגלית.

נעליים או סנדלים?
מי שרגיל לטייל עם סנדלים ולא אוהב ללכת עם נעליים בהחלט יכול לטייל עם סנדלים בלבד.
מי שמרגיש יותר בטוח ויציב עם נעליים שיקח נעליים. תהיו מוכנים להליכה בבוץ.

צריך להביא אוכל?:
להביא אוכל ל א.בוקר וצהריים של היום הראשון, אחר כך תמיד ניתן למצוא כפר ומשהו שיבשל עבורך בתשלום, פינוקים לדרך אפשר להביא אבל גם אותם תוכלו למצוא בכפרים במרבית הטרק (אם כי במחיר יקר).

מים, צריך להביא?!
מומלץ להתחיל את הטרק עם לפחות 1 ליטר מים לאדם.
במהלך הטרק יש נביעות מים ישירות מהסלע שלא מזוהמות מאדם או בהמות, מים אלה ראויים לשתיה אם כי מי שלא רגיל למים עם חיידקים מרובים יכול להגיב אליהם פחות בטוב, לחוששים ניתן לטהר אותם באמצעות טבליות טיהור על בסיס כלור/יוד (למצוא בחנויות טיולים).
בכל כפר לאורך הדרך ניתן להשיג מים בתשלום (כנראה המים הכי יקרים שתקנו בפיליפינים).

מה לגבי לינה?
בכל כפר ישנה אפשרות לינה בגסטהאוס שגם מבשל לך את הארוחות. מומלץ לטייל עם תיק קטן וקל ללא ציוד לינה ואוכל.
מחיר לינה לאדם בחדר זוגי 250-300 פזו ללא ארוחות, לפעמים עם מקלחת חמה (לפעמים היא בתשלום נוסף, לפעמים מגבות בתשלום נוסף).

אין מאוורר או מזגן בחדרים כי לרוב לא צריך.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

היום הראשון

מאוואן איגיד לכפר פולא:

ניתן להשיג הסעה בטרייסיקל מבנאווי ב 100 פזו לאדם לתחילת הטרק, כל נהג טריסיקל/מונית/ג'יפני יודע איפה הטרק מתחיל.
אפשר לסגור עם הנהג מראש שיעצור לכם למספר דקות ב view point המרכזית ללא תוספת תשלום, שם יש תצפית יפה על טרסות האורז, נשים זקנות לבושות לבוש מסורתי וחנויות מזכרות רבות- מאוד תיירותי. הנהג בוודאי יציע לקחת אותכם בחזרה מסוף הטרק, אין צורך. (יותר יקר ובטוח תמצאו הסעה שתחזיר אותכם)


כאשר תגיעו לנקודת ההתחלה ותתחילו ללכת בשביל תבחינו מהר מאוד שהדרך ברורה ובוצית, אין סיבה שתלכו לאיבוד כל עוד אתם ממשיכים ללכת בדרך הבוצית המרכזית רווית העקבות (לפעמים מאתגר לא ליפול לבוץ, ניתן להעזר במקל הליכה).

תחילת ההליכה תהיה במגמת עלייה, אחר כך תהפוך למישורית ולבסוף שתגיעו לשלוחה עם תצפית יפה וקיוסק תוכלו לראות משמאל את הכפר פולה ושדות האורז שלו, מנקודה זו יתחילו מדרגות מבוטנות לרדת במורד השלוחה לכיוון הכפר פולא, רדו איתם, בסוף המדרגות תגיעו לנהר וגשר, לפני שתחצו את הגשר ותעלו לכפר (15 דקות הליכה) מומלץ להיכנס לנהר למקלחת בברכה מתחת למפל המרשים. ההליכה לפולא משתנה מאוד בהתאם לקצב ההליכה בבוץ, בדר"כ בין 4-6 שעות.

אם ברצונכם להמשיך ללכת תוכלו ללכת עוד כשעתיים ולהגיע לקמבולו. אם לא, יש בפולה בית כחול דו-קומתי והוא גסטהאוס נעים וצנוע המנוהל ע"י אישה מדהימה ומבוגרת מאוד.
250 ללילה לאדם בחדר זוגי לא כולל ארוחות (ניתן להזמין בנפרד, 70 פזו לארוחה).
בפולה גם תוכלו לעשות סדנא לגילוף קערות מעץ של חצי יום (פירוט בנספחים).
היתרון בפולא (או חסרון) שהוא כפר הרבה פחות מתויר מהאחרים, ממליץ בחום להישאר לילה בפולא.

היום השני

מפולא לכפר בטאד:
אם נשארתם לסדנא לגילוף עץ ויצאתם מאוחר ניתן לעשות יום ממש קצר וללכת רק עד לקמבולו, ההליכה מפולה לקמבולו לוקחת 2-3 שעות , ברובה על שבילי טרסות ברורים מבטון ומדרגות, אם יש לכם פחד גבהים ואתם סובלים מאי-שווי משקל זו הליכה שלא מתאימה עבורכם. ההליכה במגמת ירידה וכאשר תרדו הרבה מדרגות תגיעו לגשר ברזל גדול, לאחר חצייתו עולים מעט מדרגות, הולכים על הטרסות ומגיעים לכפר קומבולו.
בכפר יש מספר גסטהאוסים והמפורסם שבהם (בקרב הישראלים במיוחד) הוא am way lodge
300 פזו לאדם ללילה בחדר זוגי ללא ארוחות, בעלי הגסטהאוס מאוד נחמדים ומכינים אחלה אוכל, ישנה במקום מקלחת חמה ומי שרוצה נקודה טובה למקלחת קרה בנהר יקבל הכוונה בשמחה מבעלי הגסטהאוס.
בקמבולו יש גם בחור בשם רובן, מומחה לייצור מגוון סכינים ומצ'טות, ניתן לקנות ממנו סכין במחיר מעולה או לבקש ממנו סדנא לייצור סכין (שווה ממש! פירוט בנספחים).

אם אתם מעוניינים לסיים את הטרק ביומיים תמשיכו מקמבולו לבטאד עוד כשעתיים הליכה נוספות, השביל ממשיך על הגדה הימנית של הנהר כאשר הוא חוצה את השלוחות במגמת עלייה מתונה עד לנקודת התצפית היפה והמפורסמת של בטאד, מנקודת התצפית אפשר לראות שהכפר מפוזר על פני המדרון ויש מספר שבילים שמובילים לגסטהאוסים, אם הגעתם מוקדם ויש לכם כוח רדו למפל של בטאד, שעה הליכה לכל כיוון (ירידה גדולה שהופכת בחזור לעלייה גדולה) אם כבר התעייפתם חפשו לכם גסטהאוס טוב, יש המון, למחרת אל תוותרו על המפל של בטאד.


אפשר לסיים את הטרק ב20 דקות הליכה מבטאד והסעה לבנאווי (300-200 פזו לאדם, כדאי למצוא שותפים ולהוזיל עלויות) או להמשיך שלוש שעות הליכה נוספות ולסיים בכביש הראשי באחת העיירות (לא עשינו את זה אבל אם יש לכם זמן וכוח זו נראית לנו האופציה הזולה והטובה יותר לסיום הטרק).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

נספחים

*אינטרקציה עם הילדים המקומיים:
בגלל שהאזור מתוייר מאוד, יש ציפייה מאוד ברורה מהילדים לקבל ממתקים מתיירים רנדומליים, הם התרגלו לזה..
כשרואים ילדים חמודים בדרך, יש רצון לתת להם משהו מאיתנו כדי לתקשר, בעיקר כשיש מגבלות בשפה. הכוונות טובות ולשמח ילדים זה מבורך, אבל זו לא הדרך.. ככה נוצר מצב שפוגשים ילד שאומר את המילה candy במקום להגיד שלום, ואם לא תיתנו הוא יעשה פרצוף עצוב כמו של החתול במגפיים מהסרט שרק..
שורה תחתונה, אל תביאו ממתקים !
נסו בועות סבון, אוריגמי/משחקים ותהיו יצירתיים

*אופציות נוספות עם מדריך:
ישנם כפרים נוספים במרחק יום-יומיים מהטרק המפורסם, הכפרים הללו לא מסומנים במפס-מי וגם לא באפלקציית הטופוגרפיה סובייט-מילטרי-מפס, השבילים אליהם לא ברורים ולא הולכים בהם באופן תדיר כמו בשבילי הטרק (זה מה שהבנו מהמקומיים, לא הגענו לכפרים אלו). לכן, בשביל להגיע לכפרים אלו כדאי לקחת מדריך שאפשר למצוא בקלות בבנוואי, קמבולו או בטאד.
למי שאוהב פסטורליות ואוטנתיות זה יכולה להיות חוויה טובה ומיוחדת (הכפרים ממה שהבנו ממש יפים ואותנטיים).


*למי שמתעניין בסדנאות עבודות יד מסורתיות:

סדנה לגילוף קערה:
מיקום: הכפר פולה, יש לו סדנא ממערב לבית הספר. הכי קל פשוט להגיע לכפר ולשאול איפה מאוויני.
שם המלמד: מייקל מאוויני
עושה סדנאות ללימוד גילוף קערה בעץ.
מספר משתתפים: 1-3
עלות: 500-400 פזו לקערה.
אורך הסדנא: משתנה, לפחות 3-4 שעות.
אנגלית טובה, מדריך מעולה.

סדנה להכנת סכין:
מיקום: הכפר קמבולו, בגדה שממול לאזור המתוייר 20 הליכה, ניתן לבקש הכוונה בכפר קמבולו.
שם המלמד: רובן לימלימן (roben) ידוע בשם רובן מכין הסכינים.
נפח סכינים, אם מבקשים אפשר להכין סכין/מצ'טה ביחד איתו.
מספר משתתפים: 1-4.
מחיר משתנה בהתאם לגודל הסכין.

פרט חשוב: האנשים הללו עוסקים במלאכות יד למחייתם, לא נוהגים לעבוד עם תיירים.
זכינו לקיים סדנאות רק כי התעניינו וביקשנו שילמדו אותנו, הצענו להם כסף וסגרנו על מחיר. אנו בטוחים שכל אדם שיעשה משהו שייראה לכם מעניין ישמח ללמד אתכם ולקבל על זה כמה פזו. לדוגמה קליעת סלים, הכנת חבלים וכו, יש היתרון גדול בכך שרובם דוברי אנגלית, נצלו את זה.

טיפים

  • כול הטיפים מצורפים בפרק "מידע כללי" ובפרק "נספחים"

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )