(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אסאם Asam

תקצירים על טיול בשבע האחיות

משך הטיולשבועיים
עונה מומלצתאוקטובר- פברואר

גווהאטי (guwahati)

גווהאטי היא עיר הודית למדי ומוזיקת הצופרים לא פוסקת גם כאן. העיר גדולה ומונה כ800 אלף נפשות ולכן ניתן למצוא בה כמעט כל דבר ולהצטייד לפני שצוללים מזרחה. החל מחנויות אלקטרוניקה וביגוד וכלה בKFC, דומינוס פיצה ומאות דאבות מקומיות.
לינה- ישנם מאות מלונות שמתאימים לכל סוגי התקציבים. אנחנו ישנו במלון שנקרא Biswanath hotel ב700 רופי ללילה. אחרי שקיבלנו מספר סירובים מגסטהאוסים אחרים בסביבה בטענה הקלושה שאין להם חדרים, בעל גסטהאוס חביב דאג להסביר לנו שלרוב המלונות הקטנים אין אישור לארח תיירים אלא רק מקומיים. המלון היה סביר לגמרי ובמיקום מצויין (5 דק הליכה מתחנת הרכבת וכ-2 דק הליכה מתחנת האוטובוס הראשית). היה במלון ויי פי, מצרך נדיר באזור צפון מזרח.
אטרקציות- העיר שוכנת על גדת נהר רחב ידיים בשם ברהמהפוטרה החוצה את אזור שבע אחיות ממזרח למערב. נחמד ללכת עד לנהר (האזור מעט שקט יותר) ואם יש לכם זמן תוכלו לקחת מעבורת ב50 רופי (הלוך חזור) לאי קטן שנקרא peacock island באמצע הנהר עליו ממוקם מקדש שמהווה אטרקציה בעיקר למקומיים.
תחבורה- גווהטי היא שער הגישה לצפון מזרח לכן אפשר להגיע מגווהטי לכל מקום ומכל מקום להגיע אליה. אפשר להגיע ברכבת, אוטובוסים, מטוסים, מוניות, אוניות, טרמפים, ריקשות, מעבורות, טרקטורים, אופניים וכו.
ובכל זאת בשביל לצאת מגווהטי צריך להגיע לתחנת אוטובוסים גדולה שנקראת ISBT
(Inter state bus terminal)
באזור הרכבת יש חברות כמו Travel Network שאפשר לקנות מהן כרטיסי אוטובוס ויש להן שאטלים שלוקחים ישירות לisbt. אם אתם נמצאים כבר בדאון טאון ניתן לתפוס אוטובוס ישירות לשם (התחנה נמצאת רחוק ממרכז העיר).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קאזירנגה (kaziranga):

שמורת הטבע קזירנגה מלאה בבעלי חיים וצמחים מעניינים ושונים- השמורה מפורסמת בעיקר בגלל האוכלוסייה הגדולה של הקרנף ההודי הנדיר החי בה, אך בנוסף חיים בה גם טיגריסים בנגליים(נדיר לראות), פילים, תאואים, איילים, מגוון עצום של ציפורים מיוחדות (אפילו ראינו הורנביל!).
השמורה פתוחה רק בחודשי החורף בגלל המונסונים וההצפות שלא מאפשרים גישה בקיץ.
תחבורה- בעיקרון כל אוטובוס שעובר בכביש בין ג׳ורהאט (Jorhat) לגווהאטי עובר ליד השמורה מה שאומר שיש הרבה כלי רכב. הכפר שמחוץ לשמורה נקרא קוהורה (kohora) שבו גם ישנים בדרך כלל.
אנחנו הגענו מגווהטי באוטובוס מתחנת הISBT, מחיר כרטיס- 290 רופי.
לינה- ישנו בגסטהאוס חמוד שנקרא Bora's homestay חדר זוגי עלה 1000 רופי, זול משמעותית ביחס לשאר הלודג׳ים באזור השמורה.
השמורה- יש אפשרות לעשות סיור בשמורה או על פיל או על ג׳יפ, אנחנו בחרנו באפשרות השנייה. סיבוב בשמורה על ג׳יפ עולה 3100 רופי כשהזמן המקסימלי שאפשר להיות בתוך השמורה הוא שעתיים וחצי.

מג׳ולי (Majuli island):

אי יפייפה שנמצא בתוך נהר הברהמפוטרה. מבחינת תושבי המקום- ניתן להרגיש את התרבות האסאמית באי(זו שכבר מעט נעלמה עקב הכניסה של הודים מהיבשת המרכזית והשתלטות שלהם על אסאם עקב הזדמנויות עסקיות). באי עדיין חיים שבטים אסאמים (מלוכסנים לא הודים) בעלי תרבות עשירה, ביניהם שבט המיסינג הוא הגדול ביותר באי. כמובן שהרבה מהמנהגים והתרבות שלו הושפעו מההודים שהגיעו לאזור והם שונים מהשבטים שתפגשו בנאגאלנד למשל.
תחבורה- בשביל להגיע לאי עליכם להגיע קודם כל לעיר ג׳ורהט (Jorhat), משם עליכם למצוא מוניות שירות שיוצאות לנימטי (Nimati) הנסיעה אורכת 40-50 דקות. מנימאטי יש מעבורות כל היום עד השעה 16:00 וכל כרטיס למעבורת עולה 20 רופי. בערך שעה הפלגה.
לינה- ישנו בגסטהאוס ״לה מייסון דה אננדה״ שנמצא בעיר גרמור (Garamur), החדרים הנחמדים עשויים מבמבוק והבעלים של המקום מאוד עזר לנו להתמצא באי. חדר לזוג יעלה 500 רופי ויש אפשרות לישון באוהל תמורת 150 רופי. מומלץ להשכיר כלי רכב כדי להתנייד באי והגסטהאוס מציע מחירים נוחים. אפשרות להשכיר אופניים ( 100 רופי ליום) או אופנוע (500 רופי ליום) ולהסתובב מסביב לאי.
אטרקציות- על האי יש המון מקומות יפים שכדאי לראות והמון ציפורים. תשוטטו באי כאוות נפשיכם ותגלו מקומות. המקומיים ישמחו לעזור בכל שאלה. אטרקציות מרכזיות:
• מקדש שבונים בו מסכות יפות
• כפר של בוני כדים מחימר (לא מומלץ)
• כפרים שונים של שבט המיסינג הנחמדים
• מג׳ולי הוא כמו גן עדן לחובבי הצפרות עם המון זנים שונים של ציפורים.
• גשר במבוק שלא ברור איך עוברות עליו מכוניות.
• המון מקדשים, שווקים, ואנשים נחמדים..

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )