תאריך הטיול | September 2017 |
---|---|
משך הטיול | שבוע |
עונה מומלצת | העונה לדרמסאלה היא פחות או יותר ממאי - אוקטובר כאשר יולי-אוגוסט הם חודשים המאופיינים במונסונים. |
איזור דרמסלה הפך להיות אחד מהיעדים הפופולרים של הישראלים. דרמסלה היא למעשה עיר שלידה, על צלע ההר, ממוקמים 3 כפרים נחמדים: מקלוד גנש, באגסו ודרמקוט שהרבה מתושביהם הם טיבטים.
התיירים מגיעים לכפרים אלו ולא לעיר עצמה אבל משום מה השם דרמסלה השתרש ושגור בפי כולם.
מקלוד גנש הוא הכפר הגדולמבין השלושה וממוקם בתחתית 2 הכפרים בגסו ודרמקוט. רוב הישראלים ישנים בדרמקוט או בבגסו אך ישנם גם חלק שמתרחקים מההמולה הישראלית וישנים במקלוד גנש. בכל הכפרים ניתן למצוא גסטהאוסים, מסעדות, חנויות שונות ומגוונות (תכשיטים, תיקים, בגדים וכו׳). בהמשך אפרט על כל האטרקציות והטיולים שבאזור דרמסלה.
למגיעים מדלהי יש 2 אופציות: טיסה שלוקחת שעה וחצי (עולה כ-50$ ) או אוטובוס סמי-סליפר שלוקח 12 שעות.
למגיעים ממנאלי/פרוואטי יש אוטובוס סמי סליפר שלוקח כ 8 שעות ומגיע לפנות בוקר. שימו לב שהאוטובוסים מגיעיםלעיר דרמסלה ומשם יש לקחת מונית לכפר שברצונכם להגיע אליו ( 400 רופי), מונית משדה התעופה עולה כ-900 רופי.
כמו כן, מגיעים לדרמסלה גם מחבל קשמיר אך אנו לא בקיאים בדרכי ההגעה משם.
שימו לב שהמוניות לא יכולות להגיע לכל חלק בכפר, למשל הרחוב הראשי בדרמקוט או Upper Bagsu לא נגישים למכוניות ולכן יש לרדת במקום הקרוב ביותר שהמונית יכולה להגיע אליו ולהמשיך ברגל.
האטרקציה המרכזית בדרמסלה היא כמות החוגים האדירה והמגוונת שהופכים את השהות בדרמסלה לחוויה
מיוחדת במינה. חוגי בישול, יוגה, צורפות, מוזיקה, מסאג׳, הכנת כלי נגינה ועוד... אנחנו יכולים להמליץ על החוגים
הבאים בבאגסו: חוג בישול אצל רנג׳י (???), אקרו יוגה במרכז Shiva מאחורי הסקיי פאי וחוג יוגה אצל Rak (ליד המדרגות שמובילות ל-Upper Bagsu). רוב החוגים נמצאים בכפר באגסו אבל יש גם בדרמקוט ובמקלוד.
מקלוד גנש הוא כפר טיבטי שבו ממוקם מקדש הדלאי למה. המקדש עצמו לא מרשים במיוחד, אבל כשנכנסנו אליו קידמה את פנינו התקבצות של נזירם בזוגות שניהלו דו שיח שמלווה במחיאות כפיים: האחד שואל ומוחא כף והשני עונה.
בסמוך למקדש ממוקם מוזיאון על ההיסטוריה של טיבט שהביקור בו היה מאוד מעניין. בנוסף לכך, יש שוק
במקלוד שנחמד להסתובב בו בדרך למקדש או בחזרה ממנו.
מלבד לחוגים, אטרקציה מרכזית נוספת בדרמסלה היא הטבע הסובב אותה.
מפלי דרמקוט
טיול יום נחמד מאוד למפלים מעל הכפר דרמקוט. ניתן לצאת לטיול ישר מהכפר דרמקוט (צריך לבקש שם הכוונה לכיוון השביל שמוביל למפלים) אך אנחנו החלטנו לקחת מונית ( 500 רופי) לתחילת השביל ולחסוך כשעה עלייה מדרמקוט לתחילת השביל. המונית הורידה אותנו בנקודת ההתחלה (זוהי גם נקודת ההתחלה של טרק הטריונד) בה יש מצבור דאבות.
מנקודה זו השביל למפלים פונה שמאלה ולכל אורכו הוא ברור מאוד. השביל עובר ביער וברובו הוא מישור שנוח להליכה אך יש מעט עליות וירידות מתונות, לנו לקח כשעה להגיע למפלים.
המפלים יפים מאוד ויוצרים בריכות יפיפיות בצבעי טורקיז. במקום יש דאבה כך שאין צורך להיסחב עם פק״ל קפה. בקרבת המפלים כדאי להסתכל טוב על העצים כי רואים המון קופים מסוג לנגור. הדרך חזור היא באותה הדרך אך הפעם החלטנו לא לקחת מונית חזרה וללכת את כל הדרך עד לדרמקוט. ממצבור הדאבות בתחילת השביל עד לדרמקוט כל הדרך היא בירידה.
מפל באגסו
טיול נחמד של חצי יום למפל שליד הכפר בגסו. ישנן 2 דרכים להגיע למפלים:
1 - לרדת ברחוב הראשי של בגסו כשבתחתיתו פונים שמאלה. לאחר כמה דקות רואים שביל ברור שעולה למפל. העלייה היא תלולה על שביל בטון מלווה במדרגות ומטפסת לאורך הנחל. בכל הדרך יש שילוט למפלים וגם כל אחד שתשאלו יצביע אל הכיוון למפל.
2 - זוהי דרך פחות מוכרת אך בעינינו עדיפה. ב-Upper Bagsu, מתחת למסעדה התאילנדית Tom Yam ישנה סמטה שכאשר פונים בה מגיעים לגסטהאוס שנקרא Tree House. מעל הגסטהאוס יוצא שביל מישורי העובר מעל הנחל ומגיע ישירות למפל. זוהי דרך קצרה יותר שחוסכת את העלייה מהדרך התחתונה.
אפשר כמובן להגיע בדרך אחת ולחזור בשניה. אחרי שמגיעים למפל, כדאי לעלות עוד קצת עד לבריכות שמעליו, הן שקטות יותר וניתן להיכנס גם לרחצה קצרה, מה שאסור לעשות בבריכה של המפל התחתון. גם במפלים האלה יש דאבות כמובן.
טריונד
טיול יום ארוך או טיול של יומיים שאנחנו לא הספקנו לעשות אותו אך הבנו שהוא מומלץ מאוד ולכן נספר מה ששמענו
עליו. נקודת ההתחלה היא אותה נקודה כמו של מפלי דרמקוט (אפשר להגיע בעלייה של כשעה מדרמקוט או במונית). מנקודה זו ממשיכים ישר ועולים כ 4-5 שעות. בסוף העלייה יש אוהלים שניתן לישון בהם ומקום לאכול בו. הירידה לוקחת הרבה פחות זמן ( 2-3 שעות). ניתן לחזור באותה הדרך אך יש אופציה לחזור בשביל אחר שעובר דרך מפל בגסו ( הבנו שהשביל הזה הרבה פחות ברור).
חברים שעשו את הטרק ביומיים אמרו שמכיוון שהרבה פעמים מגיע ערפל לאזור מומלץ לעשות את הטרק ביומיים וכך להגדיל את הסיכויים לראות את הנוף ללא ערפל. בנוסף השקיעה מלמעלה מדהימה ביופיה.
טרקים של כמה ימים
אנחנו לא עשינו טרק של כמה ימים באזו אך ראינו שאופציה זו קיימת בהחלט. בין הטרקים יש טרק בעמק הצ׳מבה שקרב לדרמסלה, טרק דרמסלה-מנאלי ועוד אחרים. אפשר לקבל עליהם מידע בסוכניות הטיליום שבדרמסלה.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם