תאריך הטיול | June 2013 |
---|---|
משך הטיול | יום אחד |
עונה מומלצת | מאי, יוני, ספטמבר (יולי - אוגוסט אפשרי אך חם מאוד) |
נוסעים מסטפנקרט צפונה לכיוון העיר אסקראן. בדרך בצד שמאל נמצא מבנה בצורת נשר (סמלה של נגורנו קראבאך) שנחנך בשנת 2012. זהו הטרמינל של נמל התעופה הבינלאומי. למרות שמועסקים בו כ- 130 עובדים הוא אינו פעיל עקב איומים מצד אזרבייג'אן השכנה ליירט כל מטוס שיבקש להמריא או לנחות בנמל תעופה זה.
משם ממשיך הכביש לכיוון העיירה אסקראן, בירת המחוז הקרוי על שמה. ממש בכניסה הדרומית לעיירה נראה כאילו הכביש עובר בחצר מבצר נטוש. מצד שמאל של הכביש נמצאת המצודה ומגדלי השמירה ומצד ימין נמצאים שרידי החומה. מעבר לנהר קרקר הזורם מימין לכביש רואים את המשך החומה המזכירה במקצת את החומה הסינית.
המבצר הוקם בשנת 1789 על ידי הפרסים ששלטו באזור באותה תקופה כדי להגן על האזור מפני איום הפלישה הרוסי. מכונה גם "מאיראברד" - מבצר האם או "זוראברד" - מבצר חזק.
בתקופת מלחמת קראבאך שהתרחשה לפני כעשרים שנה בין אזרבייג'אן לארמניה על השליטה בחבל. שימש המבצר כמטה הפיקוד של הכוחות הארמנים שלחמו בגזרה זו. סמוך למבצר ניתן לראות את "החפיר" מעין סוג של "דרך בורמה" שנחצב בתקופת המלחמה ממש מאחורי המבצר כדי לאפשר לתנועת רכבים ואספקה לנוע בבטחה אל העיירה אסקראן הנצורה.
מהמבצר ממשיכים עם הכביש וחוצים את העיר אסקראן. מייד לאחר היציאה מהעיר רואים בצד שמאל אנדרטת זיכרון בצורת טנק סובייטי ישן ששימש את הכוחות הארמנים במלחמת קראבאך.
בצידי הכביש נוכל לראות תעלות נ.ט. ומחפורות המזכירות במקצת את רמת הגולן שלנו. זוהי תזכורת לכך שממש מימיננו נמצאים מישורי אזרבייג'אן האינסופיים ששימשו כקו החזית בלחימה העקובה מדם שהתרחשה באזור זה מקרוב.
כמה מאות מטרים מימינינו נוכל לראות את הריסות העיר האזרית אגדאם (הנמצאת כיום בשליטת נגורנו קראבאך) העיר מנתה כמאה אלף תושבים ונחרבה כליל בזמן המלחמה. המבנה היחיד שנותר עומק על תילו הוא המסגד. הכניסה לעיר אסורה לתיירים ומומלץ להימנע מלצלם תמונות באזור זה.
בהמשך מגיעים לצומת T. הפניה ימינה מובילה אל העיר אגדאם ואילו הפניה שמאלה תביא אותנו תוך מספר דקות אל מצודה מפוארת הנמצאת משמאל לכביש ומשמשת כיום כמוזיאון המציג את העתיקות שנחשפו באזור.
כמאה מטרים מדרום למצודה נמצאים שרידי בזיליקה מן המאה החמישית לספירה. אך גולת הכותרת של המקום היא העיר העתיקה טיגראנקרט שנחשפה ממש לאחרונה ונמצאת על צלע ההר ממש מעל המצודה. טיגראנקרט קרויה על שמו של המלך טיגראן הגדול ששלט על אימפריה ארמנית במאה הראשונה לפני הספירה ועל שמו קרויות מספר ערים עתיקות נוספות במרחב הארמני.
כדי להגיע אל העתיקות נדרש לרדת מהמצודה לכיוון רחבה בצורת חצי גורן הסמוכה למבנה מקושת שהוקם סמוך לבריכות מלאכותיות הנמצאות על אפיק הנחל. משם יש לטפס על השביל (שמתחיל מאחורי עצי התאנה) עד שמבחינים בעתיקות על צלע ההר.
אם הגעתם כבר עד כאן, אני ממליץ להמשיך ולטפס במעלה ההר עד לכנסיית ואנקאסאר (הנטושה) משם ניתן להשקיף על נוף נפלא מכל הכיוונים ולהנות מהבריזה הנפלאה בפסגה.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם