(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5 ימים בפסגון הבלקן - מ-Theth ל-Peja

ורסיה קצרה ונחמדה של טרק פסגות הבלקן. הטרק המלא לוקח כ11 ימים. ניתן לקצר אותו לפי הערים בהם רוצים להתחיל ולסיים. עשיתי את הטרק סולו בסוף ספטמבר עם מזג אוויר יחסית תומך.

תאריך הטיולOctober 2024
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתיולי - אוקטובר

מנהלות ומעטפת

1. פרמיטים - סוגייה לא ברורה לטעמי. לדעתי מדובר בכ30 יורו סה"כ תוך הגשת בקשה אונליין, ועלול לקחת כמה שבועות לקבל אישור. אני החלטתי לוותר על זה ולקוות לטוב. כמו כן, בעל הגסטהאוס בולבונה אמר שלרוב אין שם אנשים שבודקים. מעברי הגבול הם פרגולה ליד שביל, בתקופתי לא היה שם אף אחד.
2. מים - אין בעיה בכלל לאורך הטרק. אני סחבתי עלי כ2-2.5 ליטר ליום וזה היה מספיק, גם יש מקומות למילוי בדרך.
3. קליטה - יש קליטה טובה מת'ת' לולבונה וזהו. משם כבר אין יותר, חוץ בגסטהאוסים שם יש wifi.
4. סימוני דרך - סה"כ בסדר, פסים אדום לבן או עיגול, היה מקטע אחד בו הסימונים היו על הפנים ביום שבין doberdol ל milishevc אפרט בהמשך.
5. נוחות השביל - נוח מאד, מרבית הזמן מדובר בשביל גיפים. סה"כ בטיחותי וידידותי.
6. ניווט - אפליקציית mapy.cz עושה את העבודה כמו תמיד. כמובן שמומלץ להוריד את המפה של אלבניה מראש. ולהעביר את הטלפון למצב טיסה במהלך ההליכה על מנת לא לבזבז יותר מידי סוללה כשפותחים את המיקום העצמי.
7. בקתות - נראה שהמחיר בבוקינג מקפיץ את המחיר דרמטית מאשר הגעה בזמן אמת. מצד שני זה שיקול האם מוכנים לקחת סיכון שלא יהיה מקום, תלוי בעונה ובהערכה שלכם.
8. טרק סולו - אני אישה, הלכתי לבד, הרגשתי ממש בטוחה. הדבר היחיד שקצת הלחיץ אותי זה שיש דובים ביער. אבל אמרו לי כמה פעמים שהם לא מתקרבים לשביל.
9. חיות - חוץ מהדובים שהוזכרו, יצא לי לראות נחש על השביל, הם כמובן מאד מסוכנים וכדאי לא להתקרב. ראיתי אנשים הולכים עם מגיני שוקיים כאלו שמלבשים על הבגד - זה נשמע לי טיפ לא רע לכל טרק שתעשו.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 1 - Theth Valbone

הגעתי אחר הצהריים באוטובוס מShkoder לTheth וישנתי בגסטהאוס Shkafi שהוא קצת הליכה במעלה השביל, אבל הבקתה איכותית, נעימה ויפה. הכי נוח ומקסים שיצא לי להיות עד כה. ארוחת בוקר מושלמת עם נוף להרים (קפה, מיץ, ביצת עין, ירקות, גבינות ומלא ספינג'ים קטנים ומקומיים - חלום).
התחלתי ללכת ב10:30 אחרי התפנקות יתרה, הבקתה ממוקמת על השביל אז זה מקצר כ- 2 קמ הליכה מהכפר עצמו.
הטיפוס לפס לקח 2:30 שעות נטו, וכנ"ל גם הירידה לכפר. ברוטו עם הפסקות 7 שעות door to door.
היום הזה יפייפה, כנראה הכי יפה בכל הטרק לדעתי. יחד עם היופי בא גם הקושי - כנראה אחד הימים הקשים, במיוחד הירידה הארוכה מהפס.
הבקתה בה ישנתי לא היתה ממש בכפר valbone אלא לפניו, ליד מלון גדול בתחילת הכביש - גסטהאוס Malaj.
הליכה נוחה ומסודרת, אין איך להתבלבל בשביל.
לינה ב betina malaj - גסטהאוס מצויין! נוח ונעים, נוף נהדר ושקט. בעל המקום הוא בחור מקסים וטוב לב שעזר לי המון גם לאחר העזיבה, ייעץ לי בוואטסאפ לגבי המשך הדרך.
החסרונות של הבקתה זה המרחק מהשביל - טיפוס של כקילומטר. ואין ארוחת ערב, אבל אפשר לקפוץ לגסטהאוס קרוב - 5 דק הליכה, שיש בו ארוחת ערב ממש טרייה טובה ומשביעה ב12 יורו (בורקס גבינה בייתי, מרק, סלט ירקות, בקר, גבינות, נקניקיות(.

יום 2 - Valbone Cerem

היום הכי קצר שלי בטרק. לקחתי טרמפ בכביש של Valbone עד להצטלבות עם השביל שעולה בהר לCerem. משם ההליכה היא 9 ק"מ בעלייה מתונה על דרך גיפים סלולה. לחילופין אפשר לקחת את הדרך הקצרה יותר דרך היער, קצרה אך תלולה יותר. מכיוון שירד גשם באותו יום העדפתי להמנע מההחלקות ומהבוץ ובחרתי בדרך גיפים.
ישנתי בבקת Vita guesthouse.
ארוחת ערב בסלון עם המשפחה ועם המטיילים הנוספים יחד מסביב לשולחן, אוכל ממש טעים ובייתי (פולנטה, עוף, תפו"א, אורז, מרק, סלט ירקות, חצילים, זיתים מקומיים, פלפלים מבושלים). העלות היא 40 יורו לפנסיון מלא (בגלל שהזמנתי בבוקינג זה קפץ ל60!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 3 - Cerem Doberdol

15 ק"מ - לקח לי 4:30 שעות נטו. ברוטו באזור ה6.
יום שרובו טיפוס בתוך יער, ספציפית בעונה שהייתי (סוף ספטמבר) כבר היה מעט שלג בגובה מסויים (רק על העצים, לא על הקרקע) אז זה היה קסום ממש - צבעים של לבן, כתום (שלכת), צהוב, חום וירוק, אך יחד עם זאת טמפרטורות מממממש נמוכות - באזור ה5 מעלות ספציפית ביום הזה. מעברי הגבול היו שוממים, ובקושי ידעתי בעצמי שחציתי גבול. לאחר סיום המקטע ביער, יש מקטע מהמם של עליות וירידות קטנות על צלע ההר, וגם השמש יצאה אז היה מהמם. בהגעה לעמק של הכפר Debordel נגלה נוף משגע של כתום אדום וירוק, פסטורליות עם כבשים ופרות.
ישנתי בBakshimi Guesthouse. היה סה"כ טוב מאד! המליצו לי לא לשתות מהמים של העמק הזה כי היו סיפורים לא טובים בעבר, ולכן קניתי כמה בקבוקי מים שם. העלות לינה הינה 30 יורו לפנסיון מלא.

יום 4 - Doberdol Milishevc

19 ק"מ - 5 שעות הליכה נטו. עלייה ראשונה יחסית תלולה ולאחר מכן מקטע של עליות וירידות עד הגעה לואדי בו יש ירידה ארוכה ואז טיפוס אחרון לכפר.
היום הזה היה יחסית רגוע וכייפי, אין צל בדרך אבל הנוף יפה.
ובנוסף מה שמאפיין את היום הזה - סימוני דרך לא טובים בשילוב של המון דרכי נקב מבלבלות. זה התחיל בטיפוס הראשון לפס שאחרי doberdol, וזה המשיך בירידה בואדי עד לRoshkodol - המון המון נקבים שמבלבלים וצריכים להיות עירניים למפה בטלפון בעזרת gps וגם להרים את הראש קדימה ולחפש את הסימון הבא אחרת אפשר להתבדר בקלות.
הגעתי לגסטהאוס Kulla סביב 15:00 בצהריים ונהניתי מהשמש בירה וספר בחצר. ארוחת ערב מסורתית אך הכי טעימה שיצא לי עד כה (פלפלים בגבינה, מרק בקר, ירקות) ובסוף גם הציעו לי תה ועוגה. העלות היא 30 יורו לפנסיון מלא.

יום 5 - Milishevc Peja

יום מנהלתי, הזמנתי מונית מהגסטהאוס בעלות של 50 יורו ל Peja. משם תפסתי אוטובוס לשקודרה בחזרה - לא ישיר, היו כל מיני החלפות בדרך.

טיפים

  • אפשר ליצור מהטרק הזה ורסיות שונות ומגוונות, צריך להבין מה הערים המרכזיות מהן ניתן לתפוס אוטובוס ולפי זה לתכנן התחלה וסוף.
  • פרמיטים - אצלי לא היה אף אחד שבדק, וגם לא התעסקתי בזה בכלל. אבל לא יכולה להגיד בוודאות אם זה המצב כל העונה.
  • מזומנים - חובה. אין אופציה לשלם באשראי בבקתות. אם נתקעתם בלי אפשר לקפוץ לעיירה הקרובה ולהוציא שם בכספומט.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )