(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

עשרה ימים בטוסקנה ורומא

סיפור דרך מפורט על שישה לילות בטוסקנה עם רכב צמוד ו 4 לילות ברומא טיול סובב אוכל טוב ונופים מדהימים של זוג צעיר

תאריך הטיולMay 2025
משך הטיול10 ימים
עונה מומלצתאנחנו היינו במאי במטרה להנות ממזג אוויר יותר נעים ולא בשיא עונת התיירות

יום ראשון - הנסיעה לטוסקנה

נחתנו ברומא! עשר בבוקר ביום שישי ואנחנו מוכנים לנסיעה ארוכה (יחסית) לפנזנו בטוסקנה, הבית שלנו לשלושה לילות הקרובים.
לקחנו רכב דרך discover cars, לא פעם ראשונה שאני מזמין מהם ולא התאכזבתי עדיין, הכל מאוד ברור, יש שאטל משדה התעופה, החתימה על הרכב הייתי זריזה ותוך חצי שעה כבר היינו בדרך, הרכב עלה לנו 960 שקל כולל ביטוח לשתי נהגים, רכב אוטומט למשך 7 ימים.

לרומא נגיע בשלב מאוחר יותר של הטיול, בחרנו להתחיל דווקא מהאווירה הכפרית והציורית של טוסקנה.
השיקול היה בעיקר הרכב, ברומא לא צריך רכב והטיסה שלנו חזרה יוצאת מרומא אז היה הרבה יותר הגיוני, לפחות מבחינתי, להתחיל מטוסקנה ולחזור לרומא.

הנסיעה לפנזנו לקחה כ 3 שעות, דקרתי מראש מסעדה באמצע הדרך לארוחת צהריים כי תיארתי לעצמי שנהיה רעבים בערך בשעה הזאת, ומזל שעשיתי את זה כי לא היינו שורדים עד הצהריים המאוחרים.
עצרנו לארוחת צהריים במסעדה ממש יפה באמצע שום מקום במסעדה האיטלקית הראשונה שלנו, ההתרגשות בשיאה!
אני פעם ראשונה באיטליה, ובת זוגתי נועם בפעם המי יודע כמה, במידה ואתם עושים מסלול דומה המסעדה שעצרנו בה נקראת Ristorante Le Primare, היה טעים מאוד!

אז למה בעצם פנזנו?
בחרנו לשהות באזור טוסקנה 6 לילות עם חלוקה בין שתי יעדים מרכזיים, אחד באזור קיאנטי (בעיירה פנזנו) ועוד יעד במרחק של כשעה וחצי נסיעה מפנזנו, באזור סייאנה (אירוח כפרי בסמוך לעיירה Pienza), פנזנו היא עיירה די קטנה אבל היא קרובה ליעדים מרכזיים שרצינו להיות בהם, כמו פירנצה וס'ן גאמינינו.


הגענו ל Airbnb שלנו בעיירה עצמה לקראת השעה שלוש בצהריים, היינו כבר די עייפים. ההשכמה המוקדמת שלנו בישראל והנסיעה הארוכה עשו את שלהם, תיארתי לעצמי שלא יהיה לנו הרבה כוחות ביום הזה לכן לא תכננתי שום דבר מיוחד. נפלנו לשנ''צ של כשעתיים וקמנו עם כוחות מחודשים.

אני ונועם בת הזוג שלי אנשים של אוכל, אחת המטרות המרכזיות בטיול הזה היו לחוות כמה שיותר אוכל איטלקי ורצוי שיותר אותנטי, הרבה מהמסעדות שאמליץ לאורך סיפור הדרך הם מסעדות שקבעתי חודשים מראש (לאו דווקא צריך, אבל כבר ידעתי ששם אני רוצה לאכול).
קפצנו לסופר המקומי בפנזנו וקנינו מהמעדניה כמה סוגים של נקניקים, בדגש על פרשוטו מפארמה שהוא מאכל ייחודי לעיירה באיטליה שנקראת פארמה (עיירה שנמצאת באזור אחר באיטליה, נגיע גם אליה יום אחד).
השעה כבר הייתה שבע בערב, ואכלנו בערב במסעדה עם נוף משגע Ristorante Oltre Il Giardino, אוכל מקומי במרחק של 5 דקות מהדירה שלנו בעיירה עצמה.

לפני שהגענו לאיטליה שמענו כמה פודקסטים על אזור טוסקנה ורומא ועשינו רשימה של כל המאכלים המקומיים שחייב לטעום! המאכלים ברובם די פשוטים ומסמלים את הגאווה האיטלקית, היכולת לעשות אוכל טעים ממרכיבים פשוטים.
אחד המאמכלים שרצינו לטעום הוא Ribollita, זה בעצם מרק של שאריות לחם, המרקם מנחם ומאוד טעים, התאים ממש למזג האוויר הקריר של טוסקנה באמצע מאי בשעות הערב.

עובדה מעניינת על הלחם הטוסקני, הוא לא מכיל מלח ובכללי המטבח הטוסקני האותנטי הוא מטבח די עני, האיטלקים הם עם גאה ולמרות שלהשיג מלח הוא לא אתגר קשה כמו שהיה לפני כמה מאות שנים הם עדיין בוחרים לעשות את הלחם שלהם בצורה המקורית, אשאיר לכם להחליט מה אתם מעדיפים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום שני - פירנצה

אז אחרי שקמנו בבוקר ועשינו ארוחת בוקר מלאה בכל טוב במרפסת שלנו בחרנו לבלות את היום השני בפירנצה.
פירנצה נמצאת כשעה נסיעה מפנזנו וקראתי שעדיף לא להכנס אליה עם רכב בגלל שהחניה יקרה, ועלולים לטעות ולהכנס לאזור שאסור לנהוג בו ולקבל קנס.
אז בחרתי בפתרון פשוט, יש תחנת רכבת כ 20 דקות נסיעה מפירנצה, ניתן להשאיר שם את הרכב ולקחת רכבת במחיר של 3 יורו לאדם לכיוון. מתחנת ההלוך ניתן לקנות כבר כרטיס לחזור ולהמנע מהכאב ראש בחזור.
ממליץ בחום להחנות בתחנת הרכבת Villa Costanza, יש די הרבה חניה ליד הרכבת עצמה או במרחק הליכה קצרה במידה והחניון ליד הרכבת תפוס.

הגענו לפירנצה בשעות הבוקר והתחלנו ישר משוק האוכל של פירנצה, שוק מהמם עם שלל של דוכנים, גבינות, נקניקים, מעדניות וכמובן המאכל הכי שנוי במחלוקת שתתיקלו בו במהלך השהות באזור, חלקי פנים. כן כן, חלקי פנים, אבל לא מערב ירושלמי או לבבות בשיפוד, ממש לא... מה דעתכם על קיבה? ריאות? טחול? אצרף תמונות לאמיצים מבניכם, מקווה שלא ביאסתי אתכם, לשוק שווה מאוד להגיע לנשנוש קליל או לארוחה מלאה, ישנה קומה שלמה של מקומות ישיבה שאפשר לקנות בהם כוס יין ולשבת עם הארוחה שקניתם.
אנחנו הגענו לשוק בסמוך לארוחת הצהריים, בחרנו לא לאכול בו ולשמור מקום למסעדה בפירנצה שקבעתי אליה הרבה זמן מראש. אמרנו שאם יהיה כוח נחזור לנשנוש מהיר לקראת סוף היום. שוק האוכל נקרא il Mercato Centrale Firenze.

פירנצה היא עיר די קטנה, לעבור את כולה הוא עניין של כשעתיים בקצב איטי, אנחנו פשוט טיילנו לאורך הרחובות הארוכים שהיו מלאים בתיירים עד אזור 12. היה לנו מקום שמור למסעדה מקומית מאוד פופולארית.
פירנצה היא יעד מתויר, היה לי חשוב לבחור מסעדה שתגיש אוכל אותנטי במחיר הוגן וללא ספק בחרתי טוב כי המסעדה Trattoria Zà Zà היא מוסד, הזמנתי מקום מראש אבל אני חושב שאפשר גם להגיע בלי הזמנה כל עוד זה לא בשעות העומס, התחלנו כמובן ממנת anti pasti שבאיטליה מייצגת פלטה של גבינות ונקניקים (למה בארץ זה מזוהה עם משהו שונה לחלוטין?) עם יין הבית בצד.
שם אכלתי גם את הקרבונרה הראשונה שלי לטיול עם כמהין! קרבונרה היא אחת המנות האהובות עלי, מרכיבים פשוטים עם טכניקה מדויקת יוצרת מנה עמוקה ועשירה בטעמים שאחריה כל מה שרוצים זה לישון.

לאחר המסעדה המשכנו לטייל בין הרחובות הקטנים, אפילו קנינו בלסמי ב Giusti Boutique Firenze, הבלסמי שלהם הוא בין העתיקים באיטליה והחנות הרשמית שלהם מחוץ למודנה היא אחת מחנוית המפעל העתיקות באיטליה לבסלמי, נוסדה בשנת 1605! הכרתי את המותג אבל בחנות הזאת בפירנצה נתקלתי לגמרי במקרה, מה שנוח בבקבוקים שלהם זה שהם יחסית קטנים, בחרתי בשתי בקבוקונים של 100 מ''ל של גרסאות שונות של בלסמי שמתאימות למאכלים שונים והייתי עם חיוך על הפנים במשך שעה לפחות.

נועם הלכה איתי בסובלנות גדולה לכל המעדניות שרציתי, אז היא החזירה לי בללכת לחנות בגדים שבה אין קליטה וכמובן שאין בה ספסל, אני מניח שזה הוגן.
המשכנו לטייל באזור, הלכנו לגשר עם נופים מדהימים Ponte Vecchio ונהנו מהרגע.

לאחר מכן קפצנו לקינוח ב Gelateria dei Neri, הגלאטו הראשון שלנו באיטליה!
מקום ממש מומלץ עם גלידה טעימה וקפה חביב.

לקראת השעה שש בערב כבר היינו די עייפים ועוד הייתה לנו נסיעה עד לדירה לכן בחרנו לחזור הביתה, את הערב בילינו במעדניה בפנזנו עצמה. לא היינו כל כך רעבים אבל רצינו לנשנש ארוחה קטנה לפני השינה עם כוס יין.

יום שלישי - ס'ן גמינאנו וחגיגת בשרים אצל דריו

היום השלישי של הטיול אצלנו היה יום סובב אוכל.
קמנו בבוקר יום ראשון לשוק אוכל מקומי שהתקיים כ 3 דקות הליכה מהדירה שלנו בעיירה פנזנו עצמה, השוק לא היה גדול אבל בו היו גבינות, בשרים ופירות, נחמד מאוד אבל לא הייתי מגיע במיוחד בשביל זה אם לא הייתי ישן קרוב.

את הארוחת בוקר שלנו אספנו ממקום קטן בעיירה - כריך מקומי עם קפה ממכונת אספרסו פשוטה, מקום עממי ופשוט, הלכנו עד סוף העיירה ששם יש נוף ממש יפה עם ספלפל ונהנו מארוחת הבוקר שלנו.

לערב היו לנו תוכניות בעיירה עצמה, משתה אצל דריו! Antica Macelleria CECCHINI
דריו התפרסם מתוכנית נטפליקס, הוא דור שלישי למשפחת קצבים.
המסעדה שלו בפנזנו מארחת אנשים זרים בשולחן ארוך ומשותף לחוויה של שלוש שעות על טהרת הבשר, אפרט קצת יותר בהמשך , רק רציתי לתת רקע לזה שאנחנו שמרנו מקום בבטן לאורך היום.

לאחר שאכלנו ארוחת בוקר נסענו ל ס'ן גאמינינו San Gimignano, עיירה ממש יפה במרחק נסיעה קצר, השארנו את הרכב בחניון הראשון שראינו שעולה כמה יורו ליום שלם והתחלנו לטייל בעיירה, באותו יום גם היה שם פסטיבל יין שלא ידענו עליו ובעקבות הרצון לשמור מקום לארוחת ערב בחרנו שלא להשתכר בצהריים, אז רק הסתובבנו בעיירה, עברנו בין הדוכנים והחניות הרבות ונהנו מאווירה רגועה וציורית של עיר עתיקה עם אווירה קסומה.

את ארוחת הצהריים שלנו אכלנו במסעדה בצד הכי רחוק של העייירה Ristorante Fuoriluogo, כשהגענו המקום היה די ריק אבל התמלא ממש מהר, הזמנו רק מנת anti pasti ויין, ממש השתדלנו לשמור מקום לדריו.
הפלטה עצמה הייתה עצומה וממש טעימה, אצרף תמונה כדי שתראו בעצמכם.

המשכנו לטייל בעיירה, עלינו על החומות שלה לנקודת תצפית ואז קינחנו בגלידריה מפורסמת שזכתה בכמה פרסים שנקראת Gelateria Dondoli, הייתי חייב להתחכם ולקחת את הטעם של הגבינה הכחולה והריקוטה! נועם גם לקחה טעמים מיוחדים של זעפרן ,חוויה של ממש, המרקם של הגלאטו האיטלקי פשוט מושלם ולא קרוב בכלל ברמה לגלידריות של הארץ.

לקראת הצהריים המאוחרים חזרנו לדירה, התארגנו ויצאנו בשבע בערב לדריו, הערב התחיל (ואף פעם לא נעצר בעצם) ביין ללא הגבלה ולחם עם שומן חזיר עליו כמנת פתיחה, כל האורחים של דריו לאותו הערב התרכזו מחוץ למעדניה וקשקשו ושתו בזמן שהמלצרים עברו בנינו ודאגו למלא לנו את כוסות היין, קיאנטי מקומי בבקבוקים האותנטיים.

לאחר כחצי שעה נכנסו פנימה, למזלנו!!! הושיבו אותנו ליד כל הבשר, אצרף תמונות כדי שתבינו את החוויה, וכך התחיל המסע שלנו בעקבות הבשר והאידאולוגיה של דריו.
המנות של דריו מבוססות על בשר מכל חלקי הפרה, גם מהחלקים הפחות יקרים והמוכרים, כל מנה הגיעה בנדיבות ועם הסבר על מה אנחנו אוכלים.
אכלנו טרטר כתף, בטן וכמובן בסוף הערב, את מנת הדגל של האזור ה bisteca de fiorentina (וגם מנות נוספות), שהוא בעצם נתח מזן הפרה המקומי שנקרא קיאנינה, מטופל בשיטת בישול יחודית.
הנתח עצמו בא עם עצם עצומה ומשקל של לפחות קילו אחד אותו ממליצים להגיש במידה rare.
כמו שאתם מבינים המקום הוא לחובבי בשר ויין ולאנשים שאוהבים בשר במצב צבירה די חי.
דריו כן מאוד מתחשב ומאפשר לאנשים לבקש מידת עשיה שונה, אבל זה מחמיץ את המטרה וקצת דורש טיפול פרטני מצוות המקום שלטעמי קצת משבש את החוויה אבל עדיין שווה אותה.

הארוחה עצמה עולה 50 יוור לאדם ואחריה לא יוצאים רעבים, יש יין ללא הגבלה ובשר בלי סוף.
יש להזמין מקום מראש! הארוחות אצל דריו מלאות לגמרי ומתקיימות כל יום, אנשים נוסעים במיוחד! האמריקאים שישבו לידנו הגיעו מפירנצה באובר, שזה נסיעה לא קצרה ומאוד יקרה, אם אתם מתכננים לבוא לדריו תנסו לחשב את זה במסלול שלכם, לדעתי זה חוויה שווה מאוד.

אחרי המון המון יין וכמות בשר מוגזמת הגענו לקינוח ובסיום חזרנו לדירה שלנו שנמצאת כ 3 דקות הליכה מהמסעדה, שבעים ושמחים ובעיקר שיכורים מיין.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום רביעי - אזור סיאנה

את הבוקר התחלנו בלארוז ולהתחיל להתקדם מפנזנו בקיאנטי אל היעד הבא שלנו, סיאנה.
היום הרביעי של הטיול הוא יום מיוחד, נועם לא ידעה ולא חשדה אבל לאורך הטיול וכחודש לפניו כבר הייתה לי טבעת מוכנה בתיק שחיכתה ליום רגוע בלי הרבה עשיה ונוף טוסקני קלאסי.

נסענו לנקודת תצפית Big Bench #136 - Gaiole in Chianti, מקום יפה ליד יקב שגם עושה סיורי יין, בנקודה עצמה יש ספסל בגודל לא סטנדרטי (הוא עצום) עם נוף פרוורי לשדות הירוקים.
נשכנבו על הספספל ודיברנו על הטיול והחיים, החלטנו לחזור לפה גם בגיל 60 ולחצנו יד על זה, רק לוודא שזה באמת יקרה.
הצטלמנו והתחלנו להתקפל ואני רק חיכיתי שנועם תסתובב לשניה אחת כדי שתהיה לי הזדמנות להפתיע אותה וזה קרה בשניה האחרונה שבחרנו להתקפל, אני די בטוח שהיא הופתעה כי מה שיצא לה מהפה שהיא ראתה אותי על הברך עם טבעת הוא המשפט שכל גבר היה רוצה לשמוע בסיטואציה כזאת: "מזה מה אתה עושה", נועם התרגשה ואני התרגשתי שאני לא צריך לסחוב איתי יותר את הטבעת, מפלס הלחץ ללא ספק ירד, לפחות אצלי.

את המשך הנסיעה ל Airbnb הבא שלנו נועם העבירה בבחינת הטבעת ואני שמחתי שהיא הייתה מרוצה, בחירת טבעת לאישה שלא לובשת טבעות בכלל זה אתגר, אשאיר לכם בתמונות את האפשרות לבחור בעצמכם אם הצלחתי או לא (אני חושב שכן).

הגענו ל Airbnb שלנו במקום הכי מושלם בעולם, אירוח כפרי באזור ללא בתים שכנים במתחם שהוא בעצם חווה ומכיל כמה וכמה דירות של אותם הבעלים, נוף פשוט מושלם ל Val d'Orcia עם בריכה משותפת, המיקום המושלם להתחיל בו שלב חדש בחיים.
הבעלים של המקום ואשתו זוג מאוד חביב, הביאו לנו שלל המלצות ומילאו את המקרר בחלב וביצים מהחווה שלהם ואפילו עוגה שחיכתה לנו שהגענו!
ממליץ על המקום PoggioSalto in Toscana, אם יש להם מקום - זכיתם.

לאחר שהורדנו פאניקה, נסענו לפיאנזה לארוחת צהריים וקניות, פיאנזה היא עיירה די קטנה, הסתובבנו בה עד שמצאנו מקום חביב לארוחת צהריים, לאחר מכן קפצנו לסופר הקרוב ביותר שמצאנו וחזרנו לדירה עם נקניקים, גבינות, פירות ופסטה לקרבונרה שאני הולך לבשל בערב בדירה שלנו, בחרנו לעשות ערב רגוע, רצינו להנות ביחד מהנוף עוצר הנשימה של האזור ולספר להורים ולחברים על מה שקרה שעות בודדות לפני זה.

יום חמישי - Pienza

את היום החמישי התחלנו מארוחת בוקר ב Airbnb שלנו, אכלנו ושתינו קפה ויצאנו לעיירה עצמה, הפעם לא לאכול אלא להסתובב, כן - אנחנו לא רק אוכלים בטיול הזה.
פיאנזה לא מקום גדול, טיילנו בין הרחובות, הצטלמנו קצת ונכנסו לחנוית של העיר וקנינו פקורינו מאזור פיאנזה.
לאורך הטיול נתקלתנו במנה שרק חיכינו לנסות, זהו סוג של חזיר ממולא שנקרא porchetta, שזהו בעצם חזיר בלי עצמות שמגלגלים עם המון עשבי תיבול וצולים.

נסענו למעדניה שמתמחה במנה ולקחנו שתי כריכים, פלטת גבינות וכוסות יין.
המקום ממש חמוד ונמצא במרחק נסיעה קצר מפיאנזה Bindi Enzo shop Pecorino Meats and Tastings

ממליץ על המעדניה גם לאנשים שלא בקטע של חזיר, יש להם אחלה של יין וגבינות ושירות מעולה עם נוף חמוד מאוד, קנינו מהמעדניה גם עוגיות לארץ, היו להם עוגיות ביסקוטי בטעם פקורינו, לא עוגיה סטנדרטית.

בשעות הצהריים חזרנו לדירה לשנ''צ והתחלנו להתארגן למסעדה של הערב, מסעדה מומלצת מישלן.
למי שלא מכיר את הקונספט, באתר של מישלן ישנן מסעדות מומלצות בלי כוכבים, שלרוב מותמחרות גם יותר זול ולא מכילות ארוחת טעימות (שלרוב עולות די יקר).
זו בעצם מסעדה, עם מנות במחיר די רגיל שמישלן חשבו שמגיע להם אזכור כי הן אותנטיות ושוות עצירה. המסעדה שלנו הייתה בעיירה Cortona, במרחק של 45 דקות נסיעה מהדירה, העיירה עצמה ממש מזכירה עיירת ימי ביניים, הגענו לשם קצת מוקדם יותר והסתובבנו ברחובות ונכנסו לחנוית.

המסעדה עצמה ממש יפה מבפנים, עם שירות טוב ואוכל אזורי מעולה.
לקחנו חציל בפרמזן כמנה ראשונה, ולעיקריות מנת פסטה מעולה ומנת חזה אווז.
בנוסף התפנקנו גם בגבינה מותכת על טוסטונים עם כוסות יין אדום וקינוח שוקולדי מעולה.
סה''כ אני מסכם את זה כחוויה טובה, האם זה שווה 45 דקות נסיעה? אשאיר לכם את הבחירה.
למסעדה קוראים La Bucaccia - Da Romano, יש להזמין מקום מראש.

יום שישי - Montepulciano ו Montalcino

היום השישי של הטיול והיום האחרון שלנו בטוסקנה.
איזה יום תכננתי לנו... חייבים לסיים עם האזור בסטייל.

את היום שלנו התחלנו כרגיל בארוחת בוקר בדירה ונסענו ישר ל Montepulciano .
עיירה קלאסית, מוקפת בחומה יפה ועתיקה, החננו את הרכב והתחלנו ללכת לאורך הרחוב הראשי, נכנסו לחנוית ונהנהו מהעיירה הסופר יפה הזאת, לא יודע איך להסביר את זה אבל האווירה בשילוב עם המזג אוויר והערב שלפני הסתדרו לנו מצויין.

כשהגענו כמעט לסוף העיירה החלטנו לעצור לצהריים עם סנדביץ מקומי בפואקצה סטייל טוסקנה (שיש לו שם קצת אחר), ראינו שכולם מסתובבים עם שקית חומה של איזה מקום שעברנו לידו, שהאמת לא היה נראה מלהיב במיוחד, אבל אמרנו שניתן לזה צאנס, מזל שעשינו את זה.
הכריך עצמו היה כל כך טעים שלא הצלחתי לעצור את עצמי וחיסלתי אותו בדקות בודדות.
לקחתי סנדביץ עם פסטו פיסטוק, מורטדלה וגבינה והוא היה פשוט מושלם.
גם נועם התפנקה בסנדביץ עם פרשוטו והרבה שמן (אפילו קצת יותר מדי).

בגלל שהיה לנו סיור יין מתוכנן בצהריים היה לי חשוב שנאכל כמו שצריך. הזכרונות מהסנדביץ הזה על הספספל בראש החומה הם בין הזכרונות הכי טובים של הטיול, מומלץ בחום La Schiaccia dell'Opio.

לאחר שסיימנו לאכול וחזרנו לרכב יצאנו ליעד הבא, היקב שלנו שכלל סיור יין אישי מהיין המקומי.
היקב נקרא Paradiso di Cacuci ולקחנו סיור, שמסתבר שהיה אישי, שכלל טעימות של 5 יינות ופלטת גבינות קטנה, יש להזמין מקום מראש.

המקום עצמו הוא בוטיק יין שמייצר כמות בקבוקים מוגבלת בשנה של היין המפורסם של האזור
Brunello di Montalcino, יין שמיוצר בשיטה מאוד קפדנית באזור מאוד מסויים בטוסקנה.
איך האיטלקים מתים על החותמות שלהם ושיוך של מאכלים לאזורים, שיהיו בריאים.
טעמנו כ 3 בקבוקים שונים של היין המדובר, היין עצמו יחסית יקר ולדעתי לא היה מספיק טעים לחך הישראלי שלי כדי לקנות בקבוק ממנו לארץ (אזור ה 50 יורו), אבל החוויה במקום הייתה מעולה, המדריך האישי שלנו מאוד נחמד עם אנגלית מעולה וידע נרחב, עסק משפחתי שמייצר סחורה טובה ואיכותית עם הקפדה על הפרטים הקטנים, לחובבי הזאנר. מומלץ מאוד.

לאחר 5 כוסות יין נסענו לעיר עצמה Montalcino לקינוח בגלדיריה Gelateria Artigianale e Yogurteria WHY NOT?

לאחר הגלידה כבר היינו לגמרי עייפים מהיום מלא העשיה הזה ובחרנו לחזור לדירה שלנו ולנוח עד הערב. בערב זרמנו עם המלצה של בעל הדירה להגיע לעיירה נוספת שנקראת San Quirico d'Orcia, עיירה קצת יותר מנומנמת ופחות מתוירת, הלכנו בין הרחובות ובחרנו מסעדה לערב שמסתבר שגם היא הייתה בעברה מומלצת מישלן Ristorante Trattoria Toscana al Vecchio Forno - Borgo Capitano Collection.

המסעדה עצמה הייתה סופר טעימה, לדעתי מנת הפסטה הכי טובה שאכלתי באיטליה הייתה שם.
סיימנו את הערב בסיבוב קצר נוסף בעיירה וחזרנו לדירה, שמחים ושבעים ללילה האחרון שלנו בטוסקנה.

יום שביעי - רומא

לרומא הגענו בצורה לא מתוכננת, הטיול המקורי שלנו היה בולוניה + טוסקנה אבל עקב המצב בארץ באותה תקופה וביטולי הטיסות החלטנו שבמקום לבטל את הטיול לגמרי פשוט נשנה את היעד הסופי, וכך יצא שהיעד היחידי באיטליה שאפשר היה לטוס אליו היה רומא בשבילי זה נשמע כמו אחלה פשרה.

נועם הייתה ברומא כמה פעמים, אז הייתה לי מדריכה אישית שמכירה את העיר בצורה די מרשימה.
מה שיפה ברומא שיש כל כך הרבה מה לעשות והכל במרחק הליכה, אנחנו עצרנו בכל יעד היסטורי שיש לעיר להציע בשילוב עם קניות והרבה אוכל טעים.

אבל רק לפני, אספר על הנסיעה חזרה לרומא מטוסקנה.
החלטנו שניה אחת לפני שנכנסים לעיר להתפנק במעיינות החמים האזורים, סוג של חמי טבריה של איטליה, הכניסה היא בחינם והחוויה די כיפית, המים עצמם חמים ונעימים ומריחים ממש כמו גופרית, זה האריך לנו את הנסיעה חזרה מטוסקנה לרומא בערך בשעה, לדעתי זה היה לגמרי שווה את זה, המקום נקרא Cascate del Mulino.

לאחר שסיימנו שם נסענו חזרה לשדה תעופה להחזיר את הרכב ולקחנו אובר לדירה שלנו ברומא.
בחרנו במיקום שלדעתי מושלם, בדירה מדהימה, ישנו באזור Via dell'Arco di Parma, 13, 00186 Roma RM, Italy, אני ממש ממליץ על המיקום, הנקודת עניין הכי רחוקה בעיר שהלכנו אליה מהדירה הייתה חצי שעה הליכה לכיוון.

אספר על כל מה שעשינו ברומא לפי סדר הימים, אבל תרגישו חופשי לבנות את הימים איך שבאלכם. היו לנו 3 ימים מלאים ועוד כחצי יום ברומא, לדעתי זה יותר ממספיק כדי לספוג את כל מה שיש לעיר להציע בלי הרגשה של לחץ.

בערב הראש הגענו בשעה די מאוחרת אז נועם חשבה שזה זמן טוב לפיצה, כי פיצה אוכלים בערב.
הלכנו למקום שמגיש דווקא פיצה נאופוליטנית שזה מדהים מבחינתי, למרות שאני מאוד מאמין בלאכול אוכל של המקום ונאפולי ורומא לא בדיוק קרובות, פיצה נאופוליטנית זו אהבה ואני בעצמי מכין פיצות שנים לכן התרגשתי מאוד לטעום את הפיצה האיטלקית הראשונה שלי.
המקום שבחרנו נקרא PizzaRé, המקום גדול ולכן לא נראה לי שיש צורך להזמין מקום, הוא גם נמצא בסוג של גבול גזרה עליון של רומא אז ההליכה אליו לקחה כ 20 דקות מהדירה שלנו, עברנו דרך סמטאות קטנות עם שלל מעדניות, חנוית בגדים שאמרנו שנחזור אליהם ביום אחר, ובסוף הגענו אל היעד, מצרף תמונה של הפיצה בתמונות.
לאחר הפיצה חזרנו לכיוון הדירה והסתובבנו קצת באזור של Piazza Navona שנמצאת 3 דקות הליכה מהדירה שלנו, אחלה של מתחם עם מזרקות יפות ותאורה בלילה.
משם המשכנו להליכה לילית במזרקת טרוי, הצלטמנו קצת וראינו אנשים זורקים מטבעות למזרקה, הידעתם שהמזרקה הזאת אוגרת כמיליון יורו בשנה ומפנים את המטבעות שלה כל יום? קצת מוריד מהקסם של לזרוק לשם מטבע, לפחות לדעתי.
משם הלכנו גם למדרגות הספרדיות שנמצאות קרוב ונתפסנו בגשם ממש חזק שנמשך יותר מדי זמן, לא היו עלינו מטריות וכל הרוכלים של הרחוב התחילו לבוא ולהציע את המוצרים המפוקפקים שלהם במחירים מופרזים, מטריה ב 10 יורו וכו', אחרי שעה כבר נשברנו ואמרנו שאין בררה וצריך לחזור הביתה, אז הורדנו אותו בחצי בלי ויכוח וקנינו מטריה לדרך, הגשם הפסיק אחרי כ 15 דקות, אז אמרנו שנעצור לקינוח במקום שמוכר 100 טעמים של טרמיסו, בעקרון הבסיס זהה לכולם אבל התופסות משתנות, אני לקחתי טרמיסו של נוטלה וחמאת בוטנים שזה כנראה המקביל של לאכול פסטה עם קטשופ בתרבות האיטלקית - האמת שזה היה לא רע, מקום ממש חמוד שנקרא Mr. 100 Tiramisù.

יום שמיני - רומא

קמנו בבוקר והלכנו למאפיה שבה נפתח את כל שאר הימים של הטיול.
המאפיה נקראת Antico Forno Roscioli, ממליץ בחום לקחת את הפיצות, מאפים וכל הקינוחים שלהם, ממש טעים ויש לידה פארק קצת עייף אבל נעים שאפשר לשבת בו ואפילו למלא מים ולשטוף ידיים באחת מאלפי מוקדי המים של רומא Arenula/Cairoli.

לאחר מכן ירדנו לאזור היהודי של רומא והסתובבנו שם קצת, הקפנו את החלק התחתון של רומא והגענו לאנדרטה למלך הראשון Monument to Victor Emmanuel II. נכנסו לאחת הכנסיות באזור וספגנו את הנוף, בדרך לשם גם עברנו באזור עם הריסות עתיקות, זה יפה שעיר כל כך מרכזית הצליחה לשמר בצורה כל כך יפה היסטוריה ומבנים עתיקים, מרשים ומפתיע אותי תמיד לראות בניה כזאת גדולה בת אלפי שנים, דורות של אנשים בנו מגדלים, יוצרים וארדכילים התחילו בניה ואפילו ילדיהם לא זכו לראות את סופה - זה די מגניב לא?

לאחר מכן עשינו קצת קניות בחנוית שאין לי מושג מה שמן אבל נועם הובילה אליהם בנחישות גדולה, סה''כ לא רע, היה wifi, חוויה ממש - ממליץ.

בצהריים המאוחרים אכלנו צהריים בסנדביץ דומה לאחד שאכלנו בטוסקנה אבל עם תור של 20 דקות המתנה, על הנייר הכל היה נשמע טוב - בפועל פחות מוצלח ופחות טעים אבל אם לא הייתי משווה אותו לכלום הוא כנראה עדיין מאוד טעים ושווה לארוחת צהריים זולה ומשביעה, המקום נקרא All'Antico Vinaio.
המקום די צמוד לפנתאון, אז לקחנו את הכריך שלנו וישבנו במזרקה ליד הפנתאון, משם החלטנו ספונטנית לנצל את הסיטואציה ולהכנס פנימה, לא הזמנו כרטיס מראש ולא באמת צריך, יש מכונות ויש גם אופציה לשלם בכרטיס אשראי בתור לא ברור שאמרו לנו לעמוד בו, חיכינו אולי 15 דקות וכבר היינו בפנים.

הפנתאון הוא מקום מגניב שהשתמר בצורה מעולה, אשאיר לכם לקרוא עליו. אני נעזרתי לאורך כל הטיול בצ'אט כדי שיסביר לי על ההיסטוריה של המקום ועבור מה שימש המבנה המרשים הזה לאורך השנים.

לאחר מכן חזרנו לדירה למנוחה קצרה ובערב הלכנו למסעדה של מלך הקרבונרה של רומא.
בתור חובב אוכל ובישול אני עוקב שנים אחרי אלכס, שיש לו ערוץ יוטיוב עם מיליוני רשומים, אלכס הוא בחור צרפתי שעושה אוכל איטלקי, לפני שנים עוד דקרתי מקום שהוא המליץ עליו כקרבונרה הכי טובה של רומא אצל מלך הקרבונורה לוציאנו, הזמנתי מקום מראש למסעדה של לוציאנו ומאוד התרגשתי לבקר שם, הקרבונרה הייתה מעולה אבל המחיר שלה היה יקר מאוד, למי שלא מכיר את אלכס אין באמת סיבה לאכול שם, בשבילי זו הייתה חוויה יותר מיוחדת אבל הקרבנורה שם לא טעימה בהרבה מכל אחת אחרת שאכלתי ברומא, אבל כן יקרה בכמה יורו יותר.

לאחר מכן יצאנו לסיבוב בעיר, הסתובבנו בין השכונות והמשכנו למעבר לנהר לשכונה הקצת יותר היפסטרית של רומא Trastevere.
האמת שהתחברתי, הרבה מקומות קטנים וחמודים, קצת גרפיטי על הקירות אבל מאוד מאוד המוני באנשים.
כמות המסעדות שיש אליהם תור הרגישה בלתי נגמרת ומכיוון שלא היינו רעבים בשלב הזה אמרנו שאולי נעצור שם מחר לארוחת צהריים או ערב אם יסתדר, כן עצרנו לסופלי זריז שזה כדור אורז מטוגן עם מילוי משתנה, חמוד אבל אני קצת פחות התחברתי.

יום תשיעי - רומא

התחלנו את הבוקר שלנו באותה דרך בדיוק שהתחלנו את הבוקר הקודם, מאפייה ופארק.
לאחר מכן המשכנו אל הותיקן, הזמנו מקום מראש לצהריים, אל תעשו טעות, תזמינו את הכרטיס יום או יומיים מראש ותגיעו בזמן שרשום על הכרטיס, בצורה הזאת התור לוקח כ 15 דקות במקום 4 שעות, ראינו אנשים שמחכים בתור שנראה אינסופי, היה מאוד מספק לעקוף את כל התור עם הכרטיס שהזמנתי מראש.
הותיקן עצמו יפה ומרשים, ההיסטוריה שלו היא לא בדיוק הדבר שהכי מעניין אותי בעולם אבל ביחד עם הצ'אט וההסברים שלו הסיור בו היה מאוד מוצלח, קראתי על יצירות אומנות מרשימות והיסטוריות, על ציורים שמראים אירועים מרשימים ועל האומנים המרשימים שציירו את כל היצירות.

הותיקן המוני מאוד ועמוס, בילינו שם שעתיים וחצי, לדעתי זו חוויה ששווה לנצל במחיר סביר.
לאחר מכן עצרנו בגלידריה ממש נחמדה ממש בסמוך ליציאה מהותיקן Old Bridge Gelateria, שילוב מוצלח במיוחד אחרי כל ההליכות שעשינו באותו היום.

חזרנו לחדר שלנו למנוחה די ארוכה אחרי הליכה רבה בשמש ובערב יצאנו לסיבוב בעיר, הסתובבנו בין השכונות, אכלנו כריך קטן כי לא היינו כל כך רעבים והמשכנו לאזור הרובה היהודי, אמרנו שמוצ'''ש תהיה הזדמנות נחמדה לאכול אוכל יהודי שמסתבר שהוא סמל ברומא, בדגש על ארטישוק מטוגן בסגנון יהודי.

בחרנו במקום שנראה סבבה ולא יותר מזה ואכלנו אוכל שהיה סבבה ולא יותר מזה, כמות המקומות שהיו פתוחים במוצ''ש באיזור היהודי הייתה די קטנה ואפילו לא היו כשרים למרות האזור, לא חושב שיש לי מה להמליץ על המסעדה שאכלנו בה, היה סבבה ולא יותר מזה.

יום עשירי - רומא

קמנו בבוקר יחסית מאוחר ואמרנו שהיום אנחנו בקולסאום, אבל לפני זה רצינו להגיע למסעדה מאוד מפורסמת שנקראת Osteria da Fortunata - Rinascimento, המקום די מפוצץ בצהריים עם תור ארוך וממש לא היה לי חשק להמתין.
אז אמרתי לנועם שאולי נקדים טיפה את הצהריים שלנו ונדלג על ארוחת בוקר ונגיע בפתיחה - רעיון מעולה, שממש לא רק אנחנו חשבנו עליו, המקום התמלא בשניה וכבר היה לי חשש שלא יהיה לנו מקום כי שהגענו היינו בערך מספר 20 בתור לפתיחה, למזלנו המקום גדול והמסעדה הייתה בנויה להכיל מקסימום אנשים.

המלצר שלנו היה סופר נחמד, אכלנו רביולי, סופלי (שהפעם היה מעולה) ופסטה עם ראגו, שתינו קמפרי שפריץ והיה פשוט מדהים, בין הארוחות הטובות באיטליה.
לאחר מכן הלכנו לקולסאום, באותו קונספט של הותיקן יש להזמין מקום מראש.
היה ממש נחמד לקרוא על ההיסטוריה של המקום, לטייל לאחר מכן בפורום הרומאי, לראות את השער שהרומאים בנו לאחר שהכניעו את היהודים במרד היהודי.

ככה בילינו לנו באזור, אכלנו גלידה ופיצה וחזרנו לדירה למנוחה.
בערב סגרתי לנו מסעדה מומלצת מישלן, ערב אחרון של טיול משמעותי!
המסעדה נקראת Hosteria Grappolo D'Oro, יש להזמין מקום מראש, יש במסעדה תפריט טעימות במחיר שפוי, היה טעים אבל לא יוצא מן הכלל, לדעתי היינו בשלב של סיום והאוכל המקומי קצת חזר על עצמו ולא ריגש אותנו, למרות שהוא היה באמת מעולה.

חזרנו לחדר והתארגנו לקראת מחר, הטיסה שלנו יוצאת ב 9 בבוקר לכן היינו צריכים לקום מוקדם.
וככה בעצם סיימנו 10 ימים מלאים באיטליה, 3 יעדים, עשרה ימים וטבעת אחת.

תודה למי שהחזיק עד פה! ומקווה שעזרתי לחלק ממכם לארגן את הטיול המושלם.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )