(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קבאלה- אוגנדה

נחשבת כנקודת מעבר בדרך לאגם בוניוני, אך לדעתנו, היא לא סתם נקודת מעבר בדרך, אלא נקודת מוצא לטיולי יום

תאריך הטיולJune 2018
משך הטיול6 ימים
עונה מומלצתהעונה המומלצת ביותר לטייל באוגנדה היא העונה היבשה שחלה בין ינואר לפברואר, ובין יוני לאוקטובר. גם בעונה זו ייתכן שיהיו גשמים, אבל פחות מבעונה הרטובה. העונה הרטובה חלה ממרץ עד מאי, ומאוקטובר עד דצמבר, המחירים אמנם יורדים בעונה זו, אבל יהיו דברים שלא תוכלו לעשות, או דרכים לא סלולות שייסגרו לתנועה.

הגעה

הגענו לקבאלה מקססה - לקחנו מטאטו (טרנזיט) מקססה למבררה שעלה לנו 15,000 שילינג לכל אחת, הנסיעה לקחה 3 שעות. יצאנו קצת לפני 6 בבוקר. ממבררה לקבאלה לקחנו מטאטו שעלה לנו 20,000 שילינג לכל אחת, והנסיעה לקחה 3 שעות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

רקע

קבאלה נחשבת כנקודת מעבר בדרך לאגם בוניוני, רוב התיירים לא עוצרים בה אלא ממשיכים לגסטהאוס שלהם על האגם. העיר עצמה גדולה יחסית אך על פניו אין בה שום עניין.
הסיבה שנעצרנו בעיר הייתה מפלי קיסיזי (פירוט בהמשך)- לשם נוח להגיע מהעיר.
לאחר שדיברנו עם מקומיים בעיר, הבנו שיש יתרונות רבים בהחלטה להקשיב להם ולהישאר בקבאלה כנקודת מוצא לטיולי יום, וכך עשינו. המחירים בבוניוני- גם של הלינה וגם של האוכל- יקרים הרבה יותר, ואפשר להנות מרוב מה שהאגם מציע גם אם נוסעים לשם בבוקר וחוזרים בערב. (כמובן שמי שמעוניין להשקיע קצת יותר כסף ולהנות מכל ההטבות שהגסטהאוסים מציעים- על הכיפאק).

לינה ואוכל

לינה: ישנו במנהטן הוטל (ביקשנו מהנהג במטאטו שיוריד אותנו בנקודה שנראתה לנו מרכזית. אפשר למצוא את המלון במפס מי ולהראות לנהג). החדרים נעימים והצוות מקסים, אמורים להיות מים חמים (היה לסירוגין) ויש במקום מסעדה. שילמנו 20,000 שילינג ללילה לזוג.
*יש מכבסה לא רחוק משם ואפשר גם לכבס במלון באופן עצמאי (יש מקום לתלות).

אוכל:
-ברחוב של המלון היה שוק אוכל לילי- כמה דוכנים לאורך הרחוב של בשר, צ'יפס ורולקס, שנפתחו סביב 19:00. נחמד ונוח, אוירה נעימה של מקומיים.
-kwazi מקום מקסים ממש! בעיקרון זה גסטהאוס, אבל יש שם גם חנות קטנה של קראפט ומוזיאון. אפשר להזמין אוכל (הפיצה מאוד טעימה!) לוקח להם קצת זמן להכין, וכשאנחנו היינו היו הרבה הפסקות חשמל, אבל היה שווה את זה. יש פינות ישיבה נחמדות ממש.
-יש ברחובות הסמוכים למלון (ובאופן כללי בעיר) מסעדות בכל הרמות והמחירים.
-כמובן שגם באזור של האגם יש מסעדות ברמה גבוהה יותר.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אגם בוניוני

רקע: אגם בוניוני הוא אגם מלא באיים. אפשר להסתכל עליו מלמעלה בנקודות תצפית שונות ויפות, אפשר להנות משייט בין האיים, ואפשר סתם לנוח על שפת האגם. בעיירה שצמודה לאגם פזורים מקומות רבים שמציעים לינה, אוכל, ואטרקציות שונות (שייט או אומגות, למשל).

הגעה מקבאלה לאגם: נסיעה עם בודה (אופנוע) עולה 6000 שילינג לזוג בהלוך, ו-5000 לזוג בחזור, לוקחת כ20 דקות לכיוון.

*המלצות לבוניוני:
-- תצפית יפה על האגם- לקחנו בודה מקבאלה, הוא לקח אותנו לתצפית (נקודה שהראנו לו במפס מי), חיכה איתנו ואז לקח אותנו לאגם. סך הכל עלה לנו 10,000 שילינג לשתינו. התכוונו ללכת לתצפית שמומלצת במפס מי, אבל לא מצאנו אותה, אז פשוט הגענו למקום בין הכפרים שרואים ממנו את האגם. אפשר כמובן לקחת נהג בודה גם מהאגם עצמו לנקודת התצפית.
-- לקחת סירת מנוע עם הרבה אנשים כדי שהמחיר יהיה שפוי. אנחנו היינו 9 והסירה עלתה לכמה שעות 50,000 שילינג לסיור באיים, לכולנו.
-- בחלק מההוסטלים יש קנו שאפשר לקחת בחינם ולשוט איתו באופן עצמאי, חוויה נחמדה. תהיו עירניים לכך שרובם עם חורים וחלק מהחוויה זה להוציא מים מהקנו.

מפלי קיסיזי

בעיירה קיסיזי, שנמצאת לא רחוק מקבאלה, יש יער ומפל מרשים.
במקום יש מסלול קצר וקליל, תצפית יפה על המפל מכמה זוויות וצוות נחמד שמדריך את הסיור. אפשר לעשות גם אומגה, אנחנו לא עשינו כי לא ידענו שצריך לתאם מראש, אבל זה בהחלט נראה נחמד.
המקום עצמו נמצא ממש ליד בית חולים, שם אפשר למצוא קפה\ ארוחת צהריים. ויש גם שוק קטן שמציע אוכל בסגנון דוכנים אוגנדים.
איך מגיעים? לקחנו מונית משותפת מקבאלה (בין 8 ל10 אלף לאדם לכיוון), נסיעה של שעתיים. הנסיעה קצת מתישה, אבל אנחנו מאוד נהנינו. המקום לא מתויר כל כך, מה שהופך אותו לנחמד עוד יותר לטעמנו.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )