(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פרוואטי לאוהבי טבע

הסבר על דרך התנהלות וכפרים בעמק

תאריך הטיולSeptember 2015
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתקיץ ותחילת סתיו

מבוא

ישראלים רבים מגיעים לפרוואטי בשביל הסטלבת, מסיבות הטבע, ונגישות רבה לחומרים משני תודעה. מכיוון שאף אחד מהדברים האלה לא מעניין אותי באופן אישי, כמעט ויתרתי על טיול בעמק. בסוף, תחושות הFOMO ניצחו ובמזל בגול. העמק מציא את כל הדברים שציינתי אבל גם נופים עוצרי נשימה ואוכל נהדר. חובבי טבע יכולים להנות מתשתיות העמק בשביל טיולי טבע וכפרים ציוריים.

מניסיון אישי הודו זה נושא מאוד אמוציונאלי אצל אנשים, כמו לדבר על אמא שלהם. לכן אדגיש שוב שמה שכתוב בסיפור דרך הזה הוא מהניסיון האישי שלי ודרך העיניים שלי. אם אתם לא מסכימים אם משהו שכתוב פה זה בסדר גמור, אני לא מתיימר להיות כל יודע.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

סדר מומלץ לביקור בכפרים

זהן עמק לאורך נהר הפרוואטי. יש כמה כפרים מרכזיים על גדות הנהר. הסדר ממערב למזרח: קאסול, manikaran, ברשאני. קאסול זה בירת הישראלים, ומקום בו יש סוכנויות, כספומט וווי פיי. מניקוראן זה כפר הודי בלי אטרקציות בדרך. וברשני זה כפר בו הכביש נגמר שממנו יוצאים ברגל למספר לכפרים.

לכל הכפרים מגיעים עם תיק קטן ומומלץ להשאיר את הגדול אצל סוכנות בשם Shay בקאסול. אני ממליץ להתחיל בפולגה ומשם לצאת לקהירי גאנגה. לחזור לקאסול ולצאת משם לגראן. אחרי גראן אם נשאר עוד זמן אז אפשר להגיע לטוש או להגיע לאחד הכפרים האחרים באזור.
אני ממש ממש מפציר בכם לא לוותר על גראן. זה מקום ממש ממש יפה ולא כולם מגיעים לשם.
בכללי כדאי לתכנן 2 ימים לכל מקום ואם אתם נהנים איפשהו אז תשאר אפילו יותר.
אני הייתי בלחץ של זמן שם ונשארתי בכל מקום רק לילה אחד ושניים בפולגה וזה היה קצת מבאס. גם הרבה מהקטע בכפרים האלה זה פשוט לבחור כיוון ולהכנס לטבע.
אין וואי פיי חוץ מקאסול אבל יש קליטה סלולרית בחלק מהמקומות. יש לוקלים לאורך הכביש בתדירות די גבוהה אז תשתמשו בזה כדי להגיע בין ברשני/קאסול.
אני ממליץ לקחת את המונית שאתם מגיעים איתה לעמק עד כפר שקוראים לו פולגה (תבקשו לעצור בקאסול להשאיר תיקים). המונית מביאה לשביל 20 דקות הליכה עד הכפר . אפשר לסגור עם סוכנות sky במאנלי שתורידו את התיקים בסוכנות shay בקאסול. הוא יסכים לעשות את זה בחינם אם תסגרו דרכו מונית.

הכפרים

קאסול: מדובר במרכז של התיירות בעמק. יש פה את כל השירותים שתייר צריך: כספומטים, אוכל, אוטובוסים, וכו'. למקום יש וייב מאוד מאוד מאוד ישראלי. יש שם המון "רוחניקים" סדנאות וכאלה. באופן ישי אלה לא הדברים שאני מחפש בטיולים אז נסיתי לשהות בכפר כמה שפחות זמן. קאסול זה מקום נהדר להשאיר תיק גדול בשביל לטייל בין הכפרים בתיק קטן. בנוסף יש שם את ה"מומו בגשר" המפורסם שמגיש מומו עם רוטב בוטנים תענוג.

פולגה: הליכה של 20-30 דק מהגשר יש שביל שעולה לכפר. צריך לשים לב לא לעולה לקלגה בטעות שנמצאת על הכיפה הסמוכה. פולגה זה מקום שקט ויפה עם הרבה גסטהאוסים בסיסיים ומקומות לאכול. אווירה כיפית ויפה שם. יש שם יער קרוב שהישראלים קוראים לו יער הפיות fairy forest. מסעדה מומלצת מאוד בשם בraj dev, שירות הודי איטי אבל אוכל מצויין. יש שלטים בכפר עם חצים לגסטהאוסים. פולגה זה מקום נהדר לצאת ממנו לקהירי גאנגה. שזה מתחם אוהלים ליד המעיינות החמים הקדושים שם.

קהירי גאנגה: מתחם של כמה אוהלים/גסטהאוסים שישנים ואוכלים שם. מקום ממש יפה ואחלה מעיין חם. ממליץ לישון באחד המקומות היותר גבוהים ככה שתהיה יותר קרוב למעיינות. יש אופציה לישון באוהל גדול סטייל אירוח בדואי עם כולם או לקחת חדר פרטי שזה די צינוק אבל לפחות זה פרטיות. ההליכה לשם לוקחת בין 3-4 שעות בהלוך וקצת פחות בחזור והדרך בצד הדרומי של הנחל עוברת במספר מפלים. ממליץ ללכת בהלוך מהשביל בגדה הדרומית ובחזור בגדה הצפונית. יש פיצול שבילים אחרי הירידה מקהירי לכיוון הנהר.
גם מקהירי גאנגה אפשר לצאת להליכה באזור. ויש אפילו מסלול של כמה שעות לקרחון אבל קשה למצוא את השביל. או סתם לעלות למקום יפה במעלה ההר. קהירי גאנגה נהיה מקום עלייה לרגל לצעירים הודים בשנים האחרונות. מתחם הטהלים התרחב מאוד ונהיה יותר המוני. מומלץ לוודא שלא מגיעים לפה בחגים או חופשים הודים, אז יהיה צפוף ופחות סימפטי.

גראן: הכפר גראן נמצא 2.5 שעות הליכה מקאסול כך שזה ממש מצמצם את כמות האנשים שמגיעים לשם. כפר יפה ממש. ונורא מיוחד. כל האזור ממש יפה ואפשר לעשות טיולים רגליים באזור.

טוש: כפר שבשנים האחרונות הרחיבו את הכביש עד עליו אז הוא נגיש לאוטובוס/מוניות. מקום יפה ויש שם מפל ליד שאפשר ללכת עליו. בגלל הנגישות שלו אז הוא יכול להיות עם אנשים פחות סבבה. כאן אפשר למצוא גסטהאוסים מפנקים מאוד עם נוף יפיפה מהחדר.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיפים

  • אפשר לצאת לטרק Pin Parvati היוצא ממתחם קהירי גאנגה עד לכפר MUD בעמק ספיטי. טרק שמצריך שינה באוהל וציוד מתאים לכמה ימים בשטח (כולל אוכל). קשה להשיג מידע על הטרק בעמק אז מומלץ להתארגן על הטרק מראש

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )