(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אמריצר סקירה כללית

כמה ימים בעיר הקדושה לדת הסיקית, ומהווה את בירת הקולינאריה של הודו

תאריך הטיולSeptember 2015
משך הטיוליומיים

מבוא

אמריצר היא עיר הבירה של חבל פונג'אב. בחבל ארץ זה גרים מרבית בני העדה הסיקית, דת שמשלבת רעיונות מהידנואיזם ואיסלם. הגברים הסיקים חובשים טורבן על הראש לכם קל להבחין הבם. מהנסיון האישי שלי בסיקים הם אנשים נחמדים במיוחד ויש להם גישה מיוחדת לתיירים. יכול להיות שעצם העובדה שהם מיעוט עוזרת להם להזדהות עם זרים, בכל אופן בכל הטיול בהודו למדתי שסיקים נוטים להיות אמינים וסבלנים לתיירים.
באמריצר יש שדה תופעה גדול עם טיסות פנים זולות בתוך הודו. אפשר לטוס לפה מיעדים כמו דלהי וקשמיר במחירים מצחיקים ובכך לצמצם זמן נסיעה בכבישים ההודים.
הרבה אנשים מוותרים על אמריצר, אבל בעיני זה יעד חובה לחובבי האוכל והתרבות ההודית.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אוכל

אמריצר היא הבירה של פונג'אב שהביא לעולם את האוכל הפונג'אבי. מטבח זה הוא האוכל ההודי הכי נפוץ מחוץ להודו עם מנות מקרות דוגמאת: צ'אנה מסאלה, טיקה צ'יקן, פאנייר פארנטה. אנחנו התחלנו במקום שקוראים לו brothers dhaba מאוד מומלץ ומכוון לתיירים. אחרי זה אני ניסיתי לאכול כמה שיותר מקומי. האוכל פשוט נהדר בכל העיר. בכללי מומלץ להזמין כמה פריטים לשולחן סטייל מסעדה מזרחית ולא מנה לכל אחד, ככה טועמים יותר מאכלים ולא משתעממים ממנה אחת.

לינה

אני ממליץ לסגור מקום לינה מראש בגלל שמקומות הלינה בעיר מאוד מפוזרים ואפשר בקלות ליפול על משהו פח. רצוי שיהיה כמה שיותר קרוב למקדש הזהב אבל תמיד אפשר לנסוע לשם עם טוקטוק. חובה חדר עם מזגן בעונה החמם כי עלול להיות חם ולח מאוד בעיר. ביחס לרוב הודו החדרים כאן הם יותר יקרים ופחות טובים אבל אני לא רואה סיבה לישון יותר מלילה אחד בעיר אז זה לא כזה משנה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מקדש הזהב

המקום הכי קדוש לסיקים, מומלץ להגיע גם ביום וגם בלילה ולהתעדכן בזמני תפילות מיוחדים. צריך לבוא למקדש עם כיסוי ראש (נותנים בכניסה אבל עדיף להביא משלך).

נקודות עניין בתוך המקדש:

לעבור בפס של הארוחת צהריים שניתן בחינם להמוני מתפללים (לא מומלץ לאכול). מראה מרשים של מאות אנשים אוכלים, מבשלים בסירים יותר גבוהים מהם, ופסי שטיפת כלים של עשרות אנשים.

מוזיאון היסטורית הסיקים: מוזיאון של חפצים וציורים שמספר על קרבות וגדולת הממלכה הסיקית.

כניסה למתחם הזהב שבמרכז הבריכה, מלא זהב, יפה ותמיד יש שם תפילות, מהפנט.

בגדול להסתובב בכל פינה של המקדש, לעצור לשבת להסתכל ולהקשיב. הרבה פעמים יש מתפללים נחמדים שרוצים לענות על שאלות אז תרגישו חופשי לשאול ובכללי עדיף לקרוא קצת על הדת, והממלכה קצת לפני. החוויה ביום ובלילה היא שונה, בגלל החום קשה להשאר הרבה זמן ביום אבל אפשר להתרענן עם בקבוקי קולה ב6 רופי.

טקס הגבול

פשוט חוויה הזויה, טקס תיאטרלי מטופש, מה שהרבה יותר מעניין מהטקס עצמו זה תגובות הקהל של המקומיים בשני הצדדים, ולראות את ההתרגשות שלהם... חבל שאנחנו לא מתנהגים ככה עם האויבים שלנו... גם כן מומלץ לקרוא קצת על הסכסוך בין המדינות לפני הביקור.
הטקס מתחיל כל יום באותה שעה ומומלץ להגיע לא יותר מדי מוקדם כי משום מה באמריצר אומרים לצאת לטקס בשעה מוקדמת לאללה ואז מתייבשים שם מלא זמן בשמש עד שהוא מתחיל. צריך להביא לטקס דרכון ועוברים מלא בידוקים. המונית תוריד אתכם איזה 20 דקות הליכה מהמתחם של הטקס, יש מלא טוקטוקים אופניים שמציעים טרמפים אבל זה שקר והם לא יכולים לקדם אותך יותר מדי בגלל הבידוקים אז לא לעלות עליהם. להביא כובע ומים.

נסיעות לדרמסהלה

הנסיעה במונית לדרמסהלה לוקחת בערך 6 שעות (המונית יכולה להגיע עד דרמקוט, שלא יעבדו עליכם), זו הדרך הכי טובה להגיע אם מוצאים אנשים להתחלק במחיר הנסיעה. מזמינים מוניות בדוכן מוניות ממשלתי ליד המקדש, אי אפשר לפספס את זה.

טיפים

  • בעיני יומיים (לילה אחד) בעיר מספיקים. מקדש הזהב הוא כמובן חובה, טקס הגבול נחמד אבל לא נורא לפספס.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )