(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פארק קרוגר

טיפים והסבר על טיול עצמאי בפארק

תאריך הטיולOctober 2019
משך הטיוליומיים

לינה

הכי מומלץ לישון בתוך הפארק, יש כמה מחנות בהם כל מיני דרגות לינה- מקום לעשות קמפינג או בקתות ברמות שונות. את מקומות הלינה סוגרים באתר של SAN PARK. צריך לסגור את זה יחסית הרבה זמן מראש אז שימו לב שברגע שמתכננים מסלול זה הדבר הראשון שכדאי לסגור. במידה ואתם מנסים להזמין מקום והכל תפוס- שווה לבדוק כל יום כי יש כל הזמן ביטולים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אוכל

בכל המחנות יש מסעדות עם תפריט והיצע מרשים. ככה שרוב האנשים אוכלים ארוחת ערב ובוקר במחנה. את ארוחת הצהריים ניתן לאכול באחד המחנות או המסעדות בדרך. אופציה נוספת היא לעשות פיקניק באיזורים מוגדרים בהם ניתן לצאת מהאוטו. ניתן להצטייד באוכל בסופר מחוץ לפארק או באחד המחנות הגדולים. לדעתנו מומלץ, בעיקר כדי לא לבזבז זמן אור על לעמוד בתור לארוחת צהריים. לא חובה. מחירי האוכל והסופר מחוץ לפארק לא גבוהים בהרבה מאלו שמחוץ לפארק.

אופי טיול

לפארק שעות פתיחה מאוד קשיחות. צריך להתעדכן לפי עונות השנה. הם מחלקים דוחות למי שמסתובב מעבר לשעות או למי שנוסע מעל המהירות המותרת. המהירות המקסימלית היא 50 קמ"ש.
בתוך הפארק אסור לצאת מהאוטו והסתובבות היא בין הכבישים ושבילי האפר עם האוטו תוך כדי צפייה בחיות. פארק קרוגר עצמו הוא גדול יותר ממדינת ישראל ולכן בהחלט יש חיפוש.
כמה טיפים לשיטוט מוצלח:

-אין טעם לחפש חיות רחוקות- בתחילת השיטוט תמיד יש הרגשה שאתה רוצה למצוא משהו ולכן נוסעים לאט ומצפים. אבל ככל שאתה שם יותר זמן אתה מבין שאת החיות שקרובות אלייך- אי אפשר לפספס. זה יגיע. השיטה שאנחנו הרגשנו שהכי יעילה היא להקיף הרבה שטח עד שתיתקל בחיה שקרובה באמת. אין טעם לחפש חיות רחוקות.

-עקבו אחריי רכבים שעוצרים- רכב עומד הוא הרבה פעמים סימן למשהו מעניין. במידה ולא זיהיתם- תשאלו את אחד התיירים- הם יצביעו בשמחה על האריה שישן בעשב הגבוה או הנמר ששוכב על הענף.

-משך הזמן בפארק- אנחנו קיבלנו המלצה לטיול של יומיים בקרוגר. מתוך מחשבה שזה עלול להיות קצר מידי השארנו לעצמנו בלו"ז אופציה להישאר יום נוסף. פארק קרוגר עמוס בחיות, בהתחלה כל אנטילופה מרגשת מאוד ולאט לאט עוברים לחפש את החיות היותר נדירות. אצלנו ברגע שהתבאסנו על הג'ירפה שעל השביל, שמפריעה לנו להמשיך בדרכנו, הבנו שאנחנו בשלים להמשיך הלאה. במקרה שלנו אחריי יומיים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

איזורי הפארק

החלק הדרומי- באיזור SKUKUZA ו- LOWER SABIE –תוואי של סוואנה יש יותר חיות בלהקות גדולות יותר- ג'ירפות, זברות, אנטילופות.

החלק מרכזי- תוואי שטח קצת אחר, יותר עצים. החיות בלהקות יותר קטנות. אבל יותר חתולים גדולים- אריות, נמרים.
רוב המטיילים מתמקדים באיזור הדרומי, אנחנו היינו גם וגם כי קיבלנו המלצה חמה על לינה במחנה OLIFANTS, שנמצא בחלק המרכזי. המחנה מומלץ מאוד יש ממנו נוף יפה על נהר גדול. הטיול בשני האיזורים (המרכזי והדרומי) גרם לנו לעבור יותר שטח. אבל נתן לנו גיוון והרגשנו שקיבלנו חוויה ממצה וטובה של מגוון החיות והנופים.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )