(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

7 ימים בגאורגיה

טיול של 7 ימים בגיאורגיה בתחילת אוקטובר- טיביליסי + טרק מסטיה - אושגולי + טיול יום בקזבגי.

תאריך הטיולOctober 2019
משך הטיולשבוע

טיפה עלינו

אנחנו 3 חברים טובים בני 30, בכושר טוב שאוהבים לטייל, לאכול טוב ובכללי להנות. את הטיול הזה תכננו כדי לחגוג סיומי פרקים והתחלות חדשות בחיים האישיים של כל אחד מאיתנו, לא היה לנו זמן לחופשה ארוכה ויקרה, כך הוחלט על גיאורגיה. למרות קוצר הזמן, היה לנו חשוב לעשות טיול מגוון שישלב טרק איכותי ומאתגר, מקומות יפים (לחנוך את המצלמה שלי), אוכל טוב ובכללי לחוות מהאווירה המקומית כמה שניתן. בדיעבד לגמרי עמד בציפיות! השתדלנו לתכנן מסלול מתאים (ע"פ ההמלצות באתרים) ולצמצם "מנהלות" כמה שניתן, לדוגמא הנסיעות הליליות שבין טיביליסי לזוגדידי (לטרק וממנו) כדי לחסוך זמן יקר שלא היה לנו.

הטיסה עלתה לנו 250$ כולל כבודה + 350 יורו בזבוזים, סה"כ כל אחד מאיתנו הוציא בסביבות 2500 שקל לכל השבוע.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

דברים שחשוב לדעת לפני הטיול

נקודות חשובות שעושות את ההבדל!
1. גיאורגיה היא מדינה יפה המתבססת על תיירות ונגישה מאוד לתייר, רוב נותני השירות יודעים אנגלית ברמה טובה (ומי שלא, יודע את העבודה), רובם מאוד נחמדים ואוהבים ישראלים. גיאורגיה היא יעד מקסים לטיול לכל מטרה ובכל עונה- יש בה מסלולים מדהימים ומאתגרים לטיולים רגליים וג'יפים (בעיקר בהרי הקווקז שבצפון המדינה), אתרים רומנטיים ומעניינים, טיביליסי עיר שמחה ויפה, איזורי נופש וקייט (באטומי), אתרי סקי (קזבגי) וכו'.

2. גיאורגיה זולה מאוד (1 לארי= 1.2 שקל), מחירי ההמרה זהים בשדה התעופה ובעיר, לא לוקחים עמלות על הפעולה עצמה, שימו לב שאתם לא משלמים סתם. אין חשיבות בין המרה של יורו או דולר זה same same.

3. בגיאורגיה ההתניידות מאוד נגישה וזולה. בתחבורה הבינעירונית מומלץ להשתמש במרשרוטקות (מוניות שירות), הן זולות ומהירות (הנהיגה פרועה לפעמים). בסביבת טיביליסי מומלץ להתנייד במוניות, אנחנו השתמשנו בעיקר באפליקציית BOLT (כמו UBER), חוסך זמן וכסף, מאוד מומלץ! אל הטרק (מסטיה- אושגולי) מומלץ להגיע ברכבת הלילה מטיביליסי לזוגדידי ומשם מרטרושקה\ מונית למסטיה. את הכרטיסים לרכבת כדאי לקנות מראש, עדיף דרך: https://biletebi.ge/startup.as... (40 לארי לאדם).

4. לאורך כל הטיול, כל המסעדות והמקומות שישנו הגענו דרך המלצות וחיפוש בGoogle והטריפ אדוויזר. כלי עזר מצויין שלא איכזב!

5. סים מקומי כדאי לקנות בתחילת הטיול, אנחנו קנינו בחנות MAGTI במרכז טיביליסי (20 לארי- 5 ג'יגה גלישה+ 30 דק' שיחות פנימיות).

6. האוכל הגיאורגי המסורתי טעים לאללה, אבל הוא הרבה יותר טעים בכפרים מאשר במסעדות התיירים המומלצות בטיביליסי, בעיקר החצ'פורי. אין מה להשוות בעינינו!

7. צ'צ'ה זה משקה מזעזע, אבל חייבים לנסות.

יום 1-2 טיול בטביליסי

נחתנו בטיביליסי בשעה 22:00 בלילה, החלפנו כסף בשדה התעופה שיהיה לנו עד שנגיע לעיר ולקחנו BOLT ב-30 לארי להוסטל משודרג בשם Your home hotel. ההוסטל ממוקם ברחוב שקט, טיפה רחוק ממרכז העיר (כ- 20 דקות הליכה/ 10 דק' במונית) אבל בקרבת מדרחוב Aghmashenabeli השוקק ותחנת הרכבת (ממנה יצאנו לזוגדידי). המקום משופץ ונראה מעולה, עלה לנו 80 לארי ללילה לחדר לשלושתינו כולל מטבחון ומקלחת חמה, מספיק בשביל המעט זמן שהיינו שם.
למחרת בבוקר היה מזג אוויר מצויין להסתובבות ברגל. התחלנו את היום בא.בוקר במסעדת קרפים מוצלחת מאוד בשם georgeous coffee במדרחוב אחמשנאבלי, מקום קטן עם שירות מהיר וטרי, ויצאנו להסתובב בעיר.
נקודה 1- הDry Bridge market שמאוד הזכיר שוק הפשפשים (לא משהו ששווה להגיע אליו במיוחד).
נקודה 2- התקדמנו לכיוון השדרה המרכזית Rustaveli- השדרה הראשית כוללת מוזיאונים, אתרי תרבות ופוליטיקה, חנויות יוקרתיות, בתי קפה ומסעדות. יפה ונעימה.
נקודה 3- עלינו לרכס הר ה- Mtatsminda ברכבל. העליה מסתיימת בהר, עליו יש גן קטן הכולל את מגדל שידורי הטלויזיה, פארק שעשועים קטן (שהיה סגור כשהגענו) ומתחם מסעדות ובתי קפה. תצפית מדהימה על כל טביליסי ואחלה מסעדות, שתינו בירה מול הנוף והמשכנו , מומלץ!
נקודה 4- הלכנו לאכול צהריים ב house of Khinkali ברסתוואלי במטרה לטעום של המטבח המקומי, המסעדה הייתה סבירה עם שירות איטי ביותר. כאן הבנו שלא לסמוך על המסעדות המומלצות לתיירים. בדרך עברנו ב"כיכר החירות", כיכר מרכזית ויפה עם פסל של גיאורגי הקדוש.
נקודה 5- טיפסנו לפסל המפורסם של "אמא גיאורגיה", אחלה נקודת תצפית על העיר ומהצד השני לכוון הגנים הבוטניים, בדרך למטה עוברים ליד שרידים של "מבצר נריקלה" (לא נכנסנו)- הליכה נעימה שסופה בירידה לעבר רחוב אבאנו.
נקודה 6- ירדנו לכיוון המרחצאות המפורסמות ולצערנו בכל המקומות שנכנסנו היה מלא, למעוניינים בטיפול מומלץ להזמין מראש.
נקודה 7- הסתובבנו באזור של העיר העתיקה, ליד הגשר המפורסם Bridge of peace שמאיר בשלל צבעים בלילה, עברנו ברחוב Shardeni שמלא בבארים, מסעדות ומתחמי נרגילות (אחלה מקום לצאת בלילה). הסתובבנו ברחובות הצרים, בין היתר ראינו את השעון מחוץ לתיאטרון Gabriadze (גבריאדזה)- כל שעה קופץ מלאך מהדלת שקרובה לחלק העליון של המגדל ומכה בפטיש בפעמון החיצוני.
נקודה 8- לאחר מעט השלמות לטיול בסופר והתארגנויות נוספות נסענו לתחנת הרכבת Station square, בכדי לתפוס את הרכבת של שעה 22:00 לזוגדידי (תחנת המוצא לטרק). הנסיעה הלילית אורכת כ- 8 שעות, בנסיעה לא רציפה. למרות המיטות והעבודה שהיינו רק אנחנו בתא, הנסיעה מעט לא נוחה, רועשת ולעיתים חם\ קר מדי אבל זאת האופציה העדיפה להגיע לזוגדידי ביחס לשאר האלטרנטיבות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 3-5 טרק מסטיה- אושגולי

בחלק זה של הטיול עשינו את מרבית הטרק של מסטיה- אושגולי, כאשר היו לנו רק 3 ימים לעשות אותו ולכן ויתרנו על החלק האחרון שבין איפראלי לאושגולי. זה טרק לא ארוך, ברמת קושי בינונית הכולל מספר עליות לא פשוטות אבל לגמרי אפשרי לכל (לאורך המסלול ראינו משפחות עם ילדים שעשו אותו). טרק יפיפיה ושווה לאללה! להל"ן:

יום 3, חלק ראשון- ממסטיה לזבישי.
הגענו ב6 בבוקר לזוגדידי, התחנה בה יורדים כדי להגיע לכפר מסטיה. מחוץ לרכבת יש אופציה לעלות במרשרוטקות למסטיה בעלות של 20 לארי או לקחת נהג ג'יפ שלוקח 30 לארי, שעליו גם עלינו היה נראה יותר מהיר ופחות צפוף. הנסיעה לקחה כ-3 שעות מפותלות בגשם כולל עצירה, די מלחיץ במיוחד שהנהג לא היה נראה עירני במיוחד, שם מוזיקה רועשת ועישן סיגריות ללא הפסקה (כנראה כדי לא להירדם). הגענו למסטיה, התארגנו על מים ולחם במאפיה מקומית במרכז, אכלנו ארוחת צהריים בנחת באחת המסעדות.. יש במסטיה תחנת מידע למטיילים, שווה לעבור שם לצלם מפות ( כי סביר להניח שיגמרו להם..) ולהיסגר על המסלול. זאת עיירה יפה ונעימה, יש בה מספר מסעדות והיא נקודת התחלה מרכזית לטיולים שונים בחבל סוונטי. ניתן להצטייד בה לפני הטרק (לא ניתן למצוא בלוני גז). יצאנו לדרך בסביבות השעה 12.
ההליכה של היום הראשון לקחה כ6.5 שעות כולל עצירת צהריים ארוכה, כ16K.
הטרק מתחיל בכיכר המרכזית של מסטיה, לצאת מהכיכר לכוון מזרח ולפנות ברחוב הראשון מימין, לחצות את הנחל על הגשר ולאחר כ-50 מטר לפנות ימינה ולעלות בין הבתים עד למלון טטנולדי שנמצא על גבעה קטנה בחלקו הדרום-מזרחי של היישוב. אחרי המלון ממשיכים עם הכביש (שהופך עכשיו לדרך עפר) מזרחה. השביל ממשיך בעלייה מתונה לכיוון צפון-מזרח עד שלאחר כ-2 ק"מ יש פנייה ימינה לשביל נוסף כ- 100 מ' לפני בסיס צבאי נטוש. הפנייה לא מסומנת אבל זאת עליה חדה מזרחה שקשה לפספס. לפני העלייה עצרנו לקפה בצד הדרך, יש במקום תצפית יפה על העמק ועל שדה התעופה "תמר". השביל ממשיך לטפס לכיוון צפון-מזרח ולאחר כ- 1.7K הולכים ליער בעלייה תלולה כ- 100 מ' שסופו בשביל רחב, בגובה 1840 מ', ממשיכים בו דרומה. לאחר כ- 1K מגיעים לאוכף יפה על הרכס הצופה לעבר העמק ונהר ה- Mulkhura ולרכס הטטנולדי שממזרח. לאחר עצירת קפה ירדנו עם השביל לכוון דרום מזרח, השביל יורד דרך כמה כפרים מאד יפים במקביל לנהר. בשלב הזה, במקום להגיע לזבישי דרך גשר מצפון, ירדנו מהשביל מוקדם מדי והגענו לכביש המקביל לנהר וחצינו על גשר שהוביל אותנו לגדה השנייה דרך מפעל בטון. השביל הוביל אותנו לכפר Shbabiani, הראשון מבין שלושת הכפרים הצמודים (כשהשלישי הוא זבישי), בו עשינו את הלילה במחשבה שאנחנו בזבישי (את הטעות הבנו רק בארוחת הערב בגסטהאוס). את הלילה עשינו בגסטהאוס Maia בShbabiani. הגסטהאוס לא הזול ביותר שמצאנו אבל בהחלט שווה את המחיר. ב- 60 לארי לאדם מקבילים א.ערב+בוקר טעימות מאוד, חדרים נקיים עם מקלחת ושירותים בכל אחד, בנוסף לנוף מדהים מהמרפסת ובירות למי שרוצה. מומלץ מאוד! (למרות כמה הפסקות חשמל בגלל הגשם), הגסטהאוס המצטיין של הטיול.

יום 4, חלק שני- משבביאני (לא זבישי) לאדישי-
היום השני של הטרק לקח לנו 7 שעות עם עצירות ארוכות ואורך כ- 10.6K.
קמנו לבוקר גשום שלא הפסיק ויצאנו לדרך רק ב- 10:30 לאחר ארוחת בוקר. השביל משבביאני מתחבר לשביל המקורי היוצא מאדישי לאחר כ- 100 מ' והתחלנו את היום בטיפוס אל הרכס בשיפוע של 800 מטר כ- 4K. אחרי שעתיים של טיפוס קשוח בתוך יער סבוך מגיעים עד הרכבל של אתר הסקי טטנולדי. פה יש קטע מבלבל - בקו גובה 2320 מ' תפגשו שלט המורה לפנות ימינה לאדישי דרך שביל שעובר ליד בקתת עץ קטנה. השביל הזה נראה מאד מבטיח, אבל אל תפנו בו! תמשיכו לעלות בדרך עפר על קו הרכס. כאן יש מספר שלט וזהו למעשה הפיצול שבין השביל העליון והשביל התחתון לכוון אדישי. אנחנו החלטנו לקחת את השביל התחתון (היורד ישירות לעמק) בכוון השביל המסמן לכוון "בקתת הקפה". לאחר מספר מטרים עשינו עצירה ליד ה"בקתה" (שהייתה סגורה) שהיא למעשה דוכן קטן ומספר מקומות ישיבה, נאמר לנו שה"בקתה" פתוחה רק במזג אוויר טוב. מכאן נשקף נוף מטורף. מפה השביל יחסית ברור, הוא יורד בצורה מתונה מהרכס וחותך כמה נחלים בדרך עד שמגיעים ישר לתוך הכפר אדישי. הגענו לאדישי בשעה 17, מוקדם משציפינו. ישנו באדישי בגסטהאוס Gunter הנמצא בקצה הכפר עם נוף לנחל וההרים, מיקום מושלם. עלה לנו 70 לארי לאדם כולל א.ערב+בוקר+לאנצ' בוקס להמשך. הלכנו לקנות בירות בכפר ועשינו מדורה בקצה החצר של ההוסטל מול הנוף עד ארוחת הערב. האוכל היה מדהים, החצ'פורי הכי טעים שאכלנו בגאורגיה! בחורה נחמדה מאוד יודעת אנגלית ונעימה. למרות שהמקלחת הייתה בינונית (זרם דק שאיים להפסק בכל רגע), זה באמת מקום שמספק חוויה כפרית גיאורגית אמיתית.

יום 5, חלק שלישי (מאדישי לאיפראלי).
היום השלישי של הטרק לקח לנו 7 וחצי שעות בלי הרבה עצירות (במטרה להספיק להגיע בסוף היום לרכבת בזוגדידי), כ- 17K.
קמנו בבוקר ליום שימשי ושמיים כחולים (פעם ראשונה בטיול, מזג אוויר מושלם!) ארגנו את הציוד, אכלנו פעם נוספת חצ'פורי (הפעם היה בו תפוחי אדמה), עוגת תפוחים וריבה תוצרת בית, שקשוקה וסלט. לא יכולנו לבקש יותר מזה. התחלנו לצעוד ב9 בבוקר בדרך המקבילה לנחל בדרך מישורית ויפה, מצפון נשקף רכס טטנולדי המושלג. לאחר כ- 5K חצינו את הנחל (הזרם היה רגוע יחסית) בקלילות בסנדלים, והמשכנו הלאה. בעונת התיירות ישנם בד"כ לאורך הנחל מספר מקומיים המציעים סיוע במעבר הנחל ע"ג סוסים (20 לארי לאדם), יש לשקול עם הזרם חזק.
אחרי מעבר המים השביל נגלה שוב ומכאן מתחיל טיפוס דרומה אל הרכס כ700 מ' עליה קשוחה מאוד וממושכת (כ- 4K). בדרך (לאחר כשעתיים) טיפוס אנחנו מגיעים לתצפית Chkhunderi (גובה 2655 מ')- נוף יפה לקרחון אדישי, מקום נפלא לעצירה והתרעננות. המסלול ממשיך ומתפתל דרומה עד לאוכף שעל הרכס. כאן מומלץ לרדת מהשביל ולהתקדם מזרחה על קו הרכס עד נ.ג 2,811 מ'. מפה תקבלו פנורמה יותר טובה מאשר באוכף, כאן עצרנו לקפה, התרעננות וסשן תמונות אינטנסיבי. להתמצאות- מכאן תראו שני קרחונים ענקיים יורדים מרכס הקווקז המרכזי ויוצרים את שני העמקים שכרגע אתם נמצאים מעליהם. במבט לכיוון הרכס, הקרחון השמאלי הוא קרחון אדישי ומעליו ומערבית לו נמצא הר טטנולדי שמתנשא לגובה 4,812 מ' ונראה כמו פירמידה. הקרחון שבצד ימין יורד בדיוק מהפסגה של דזהנגי-טאו שבגובה של 5,051 מ'. אם תמשיכו את המבט עם קו הרכס מזרחה תראו מעל עמק שנסתר מכם כרגע את הר שחארה בכבודו ובעצמו, ההר הכי גבוה בגאורגיה שמתנשא לגובה 5,193 מ'.
לאחר מכן, חזרנו לאוכף והמשכנו דרומה על השביל המתפתל דרומה לכוון עמק ה- Khalde. לאחר ההגעה לנחל, השביל ממשיך דרומה מערבה, לאחר כ- 2K עוברים דרך כפר Khalde בו ניתן לעצור לקפה/ בירה ולאחר כ-3K בשעה 16:00 הגענו לאיפראלי. סוף הטרק!

בכניסה לאיפראלי יש תחנת "מוניות", ומיהרנו לקחת מונית חזרה למסטיה. נהג ה"מונית" לקח אותנו למסטיה ב150 לארי, נסיעה שלקחה 50 דקות בנסיעה משוגעת בכבישים המשובשים של הכפרים, פשוט פחד אלוהים! הגענו לבסוף בשלום למסטיה, אכלנו צהריים בCafe laila שהיה טעים ותפסנו בשניה האחרונה את המרשרוטקה האחרונה שיצאה מהכיכר ב18:00 לכיוון זוגדידי בעלות של 20לארי לאדם. הגענו ב21:40 ללא עצירות ועלינו לרכבת לילה חזרה לטביליסי.

טיפים ותובנות לגבי טרק מסטיה- אושגולי

מספר נקודות חשובות בנוגע לטרק:
1. הטרק המקורי אורך כ- 4 ימים מתחילתו (מסטיה) ועד סופו (אושגולי) בדרך נוחה ברובה ובשביל הליכה ברור, גם אם לא תמיד מסומן. אם רוצים לקצר את המסלול ל-3 ימים, האופציות הן:
* לוותר על חלוקת המקטעים הקלאסית בין הכפרים, לחלק המסלול בעצמכם ולישון באוהל בשטח.
* לוותר על החלק האחרון של הטרק (מאיפראלי לאושגולי, שפחות מעניין).
* לחבר בין החלק השלישי לרביעי וללכת ישר מאדישי ועד אושגולי, בשביל כך נדרש לצאת מאדישי
מוקדם מאוד בבוקר (6-7 בבוקר).

2. אנחנו טיילנו בתחילת אוקטובר, מזג האוויר היה ברובו שמשי ונח, בתקופה זו אין צורך לקחת שק"ש ואוהל ליתר בטחון, אלא אם הכוונה היא לישון בהם מלכתחילה. הגסטהאוסים זמינים, זולים ורובם מפנקים.

3. אפשר "לחתוך" חזרה למסטיה בסוף כל חלק בטרק, תמיד יהיה מישהו שיוכל לקחת אתכם בעבור כמה גרושים.

4. חשוב לעשות את הטרק כמה שיותר "קלים" ולהשאיר ציוד מיותר במסטיה (ולקחת בסוף הטרק), אנחנו לקחנו 18 ק"ג כל אחד ובחלקים מסויימים ההליכה (בעיקר העלייה) הייתה קשה מאוד.

5. רצוי להיעזר באפליקציית ניווטים למסלול הטרק, זה בעיקר מונע התברברויות אפשריות (בעיקר במז"א קשה). אנחנו השתמשנו ב- MAPME שהייתה נוחה, אבל האפשרות הסטנדרטית (ללא תשלום) לא מציגה מפה טופוגרפית כך שקשה להבין הפרשי גבהים בדרך. משפחה שפגשנו בדרך השתמשה באפליקציית MAPI ואמרו שהיא עדיפה.

6. הנסיעה ברכבת מאוד נוחה וזולה, כמה טיפים:
* מומלץ להגיע כ30 דקות ברגוע לתחנת הרכבת בטיביליסי ולהתאפס על המיקום.
* לסטריליים- ניתן לקנות בתחנה סדין חד פעמי לפרוס על הספסל.
* חשוב מאוד להצטייד באוכל מראש לנסיעה, אנחנו קנינו מראש בסופר לחם והכנו סנוו'יצים. היה חכם מאוד משום שאין איפה לאכול ברכבת וגם לא בעת ההגעה לזוגדידי\ טיביליסי בשעה כזו מוקדמת. סכנת רעב.
* להביא כיסויי עיניים+אטמי אוזניים לנסיעת הלילה ברכבת (זה יכול להציל לכם את השינה!)

7. בלוני גז לטרק ניתן לקנות רק בטיביליסי (לא ניתן למצוא במסטיה), אנחנו מצאנו בחנות בשם Megate בקניון ה- Galery (סמוך לכיכר החרות) בקומה 3.

יום 6 הדרך הצבאית לקזבגי

הגענו לטביליסי ב7 בבוקר, לקחנו BOLT וחזרנו למלון שהיינו ביום הראשון למקלחת והתארגנות. יצאנו כמו חדשים לא.בוקר ליד המלון בבית קפה Entree, זה רשת של בתי קפה בגיאורגיה מומלצת מאוד. לאחר התייעצות החלטנו לשנות את התכניות לטייל בקחאטי והחלטנו להקדיש את היום לטיול בקזבגי ובדרך הצבאית. כשחזרנו למלון תואמה לנו מונית (בן דודו של בעל המלון) שתלווה אותנו לטיול בקזבגי, יצאנו בשעה 09:00. המונית הסיעה אותנו לאורך ה"דרך הצבאית" כאשר בדרך עברנו במספר נקודות לצידי הכביש המוביל לקזבגי:
תחנה 1 : מנזר הצלב- Jvari. מנזר חמוד ותצפית יפה על מפגש נהרות.
תחנה 2: אגם טורקיז גדול ויפה - Jinvali. יפה להצטלם לידו, יש סכר יפה וגדול שם.
תחנה 3: מצודת Ananuri. טירה מרשימה ממש על הנהר.
תחנה 4: אתר סקי Gudari. בקצה שלו יש תצפית פנורמה מטורפת במבנה פסיפס עגול עם חלונות, צמוד אליו כל מיני דוכני מזון. יש שם מצנחי רחיפה בגלל הגובה של המקום בעלות של 250 לארי לאדם (מאוד יקר).
תחנה 5: כנסיה על הר הקזבג Gergeti. דורש עליה עם גיפ', החלטנו לוותר. אכלנו צהריים טובה במסעדת Cozy Corner.
תחנה 6: מעיין מיים מוגזים שיוצאים מצינור לבריכה גדולה ממש יפה , השם של זה Soda streem kazbegi (מופיע בגוגל מאפס). אנחנו הגענו בנסיעה זהירה במונית, אך במידה ויש בוץ הנסיעה יכולה להיות בעייתית שתדרוש ג'יפ.
שסיימנו את זה נסענו חזרה כ3 שעות לטביליסי. שילמנו לנהג 250 לארי והוספנו טיפ של 50 לארי.

אחרי התארגנות במלון יצאנו להתפנק במסג' בשם Health massage center, טיפול של שעה בעלות של 120 לארי. אני פחות הייתי ברוצה אבל חברים שלי ממש נהנו ומשם הלכנו לארוחת ערב במסעדת המבורגרים Respublika grill bar שהייתה מעולה והתקדמנו למלון גמורים ומרוצים.

יום 7 - יום אחרון בטיביליסי

לא יכולנו לחזור לארץ בלי לחוות את המסג' הגאורגי המסורתי אז קמנו מוקדם בבוקר וכבר ב9 הלכנו למרחצאות של "שרלי אבאנו" (המרשים והיפה ביותר עם הפסיפס הצבעוני מבחוץ), הזמנו מראש ערב קודם חדר לשעה ל3 אנשים בעלות של 80 לארי, והתשלום על הטיפול הגיאורגי כ-20 לארי (שלוקח כ10 דקות) ניתן ישירות למטפל והיה מעולה! בחדר יש אמבטיית גופרית חמה, פינת שכיבה לטיפולים, מקלחת ופינת ישיבה חיצונית להירגע . מגבת וסבון ניתן לקבל במקום בעלות סימלית של 3 לארי. הזמנו את הקירצוף הגיאורגי המסורתי, חווייה מעניינת ומהנה ביותר!
סיימנו שם והלכנו לאכול בעיר בסניף נוסף של Entree ותפסנו BOLT לטביליסי מול. הקניון היה בינוני למדי (גם בחנויות וגם במחירים היקרים), מי שמחפש "חווית קניות" מומלץ לחפש מקומות אחרים. עם זאת, בקומת הקרקע יש סופר ענק למי שמחפש לקנות יינות מקומיים זולים ושוקולדים במחירים טובים חזרה לארץ.. חזרנו למלון לאסוף את הדברים ועלינו על BOLT לשדה התעופה בחזרה לארץ הקודש.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )